Ливакович отчая Неймар и Гълъба, Хърватия изхвърли Бразилия

В редовното време двата отбора завършиха 1:1
Обновена: 12 дек 2022 08:59 | 9 дек 2022 19:47, Александър Попов
153
Ливакович отчая Неймар и Гълъба, Хърватия изхвърли Бразилия
Снимка: БГНЕС/EPA

Хърватия изхвърли Бразилия от Световното първенство по футбол с 4:2 след изпълнение на дузпи. Селекцията на Тите превъзхождаше в редовното време, но двата отбора така и не успяха да си отбележат гол. Вратарят на хърватите Ливакович направи голям мач и извади всички опасни положения.

Ричарлисон пък бе обезличен и заменен, а танцът на гълъба остана неизигран.

Така всичко трябваше да се реши в продълженията.

В 103-ата минута се откри голям шанс за хърватите. Бруно Петкович преодоля двама бразилци и подаде към Брозович, но той стреля неточно в аут.

Две минути по-късно дойде мигът на Неймар, който с две двойни подавания излезе очи в очи с Ливакович, преодоля го и реализира така скъпоценният гол.

Но драмата тепърва предстоеше. В 116-ата минута при една контра атака хърватите успяха да изравнят чрез Бруно Петкович и пратиха мача да се решава чрез рулетката на дузпите.

Влашич вкара първата дузпа, а Ливакович хвана удара на Родриго. Ловро Маер и Каземиро бяха точни при вторите изпълнения. Лука Модрич вкара третата дузпа, Педро също беше точен. Оршич беше безпогрешен за 4:2, Маркиньос удари гредата и сензацията стана факт!

Хърватия ще се изправи срещу победителя от двойката Нидерландия и Аржентина.

Всичко за Мондиала в Катар четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
Анал@лизатор преди 1 година
Много съм учуден,че тук има хора,които разбират от тактика на футбола.За всеки грамотен е ясно,че Бразилия трябваше да се върне в защита и да накъсва играта и да играят на контра атака.Аз така си мислех,че ще стане след гола на Неймар.Не е ясно защо тръгнаха да се надиграват и си получиха заслуженото за арогантността си.
101
3
 
31
 
! Отговори
123 преди 1 година
Корейците, японците, хърватия са отбори.Испанци бразилци, са банда егоцентрични мултимилионери със перхидрол и скубани вежди.А пък французите са 50 нюанса кафяво.
100
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
сандеца трезвен му е трудно да пише за отбори с преобладаващ червен цвят. от статията излиза, че бразилците са играли срещу вратар. читалищна работа сандец, глей само да не засереш пак коментарите
99
5
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Бразиия сама се изхвърли от световното ,но с помощата и на некомптентият(нещо като Пенев) си тренер.Трябваше да извади Каземиро(той ходеше и гледаше мача отблизо) и Неймар(той спря да тича след като вкара гола) и Алвес да пусне (Той е слаб,но щеше да изкара 10-15 минути на ритане и накъсване на мача)..сами са си виновни и самоуверността им изигра лоша шега.
98
3
 
9
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 1 година
И те такаааа :) Майму*нджелъци , майму*нджелъшки вид , майму*нджелъшко отношение и поведение се наказват !!! Ай у лево ..
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боядисани косички, татуирани ръчички, госпожички някакви на теревата полегнали, 10 минутни продължения. Аз затуй футбол вече на гледам, само в нета след мачовете преглеждам головете.
96
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватите ги наградават илюминатите че си продадоха страната на еврозоната , както бг-тата 94-та, ся 26-та като е у сащ ще ни пуснат до групите да стигнем ако пратим един бг батальон срещу руснаците, футбола е театър за простолюдието с цел индоктринация, който се издържа от трафик на хора, хазарт и не само ,на практика
95
1
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
В редовното време завършиха 0 на 0 .Несте гледали мача а пишете за него !
94
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватия ще изрита Нидерландия и ще си отмъсти за нас че не ни взеха в Шенген
93
17
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Надявам се голямата четворка да са само държави от нашия Европейски Съюз. И който и да бие,няма значение,все са от нашия Съюз. Малко само се страхувам за Нидерландия,дали ще се справи.
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та какво викахте за Холандия?!
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До запознат Да нищо ново и са най-силните отбори.
90
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финала е Франция - Хрвация.
89
24
 
6
 
! Отговори
Бай Г. преди 1 година
Голът на хърватите си беше направо късмет. На дузпите пак си е чист късмет.
88
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бразилските звезди станаха за смях от малка Хърватия която половината са от Динамо Загреп.
87
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 118 17 ноември 1993-та ДА, но най-голямото обезумяване беше на 10 юли 1994-та. Борис Касабов: "Топка за Лечков и ГООООЛЛЛЛЛ ГООООЛ"
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Ние къде бъркаме?" ..... Според мен, основните причини са две - първо, сме научени от малки да поставяме на първо място личния си интерес. Това само по себе си може и да не е грешно, но повечето го възприемат прекалено буквално. И второ - отново от малки сме свикнали да планираме действията си и да не се хабим напразно. Това също може би не е грешно, но при нас, не знам защо, обикновено завършва с обикновен мързел.
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фред от бразилския отбор си беше пожелал, Бразилия да победи Аржентина и да гледа как Меси плаче.Обаче стана така, че неговите съотборници плакаха, без шанс за среща с Меси.
84
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бразилия е най-футболната страна, но тази вечер играчите им се държаха надменно и самонадеяно.Голямата им грешка беше,че така и не намериха начин да спрат най-възрастния,но и най-добрия на терена - Модрич! Честита победа на Хърватия? Гледах след мача как народа им пощуря по улици и кръчми!Такава радост! Спомних си че и аз така обезумях на 17.11.1993,когато бихме Франция насред Париж..
83
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог Лионел цяло полувреме се разхожда и накрая избухва с гениална асистенция! Май хърватите направиха голяма услуга на Лионел, че няма да играе срещу Неймар и компания на полуфинала. Но има още време. Да видим!

Спонсорирани публикации