4-годишно момче, което брои и на мандарин, стана член на Менса

Теди се научил да чете сам
24 яну 2023 19:02, Нели Христова
57
4-годишно момче, което брои и на мандарин, стана член на Менса

Момче, което се е научило да чете на две години, е прието за най-младия член на Менса в Обединеното кралство.

Четиригодишният Теди от Портисхед в Съмърсет може да брои до 100 на шест чужди езика, включително мандарин.

"Бяхме в локдаун, а той беше единственото ни дете тогава. Не забелязвахме нищо, докато не започна да повтаря думи от детските програми, да ги проследява. Когато го пратихме обратно в забавачницата им казахме: "Мислим, че се е научил как да чете. Малко по-късно ни звъннаха, бяха повикали учител от училището да провери и ни потвърдиха: "Да, той може да чете", обяснява майката на Теди пред BBC.

Когато попитала дали това е нормално, те й отговорили: "Не, всъщност не е."

"Той избира нова тема за нещо, което да го интересува на всеки няколко месеца. Понякога това са числа. Известно време бяха таблиците за умножение, това беше много интензивен период, а след това държави и карти и научаване да брои на различни езици", каза майката в програмата Today на BBC Radio 4.

"Той играеше на таблета си, сложихме подходящи игри като Thomas the Tank Engine, и той просто си стоеше, издавайки звуци, които просто не разпознах. Когато го попитах какво е това, той ми отговори: "О, мамо, броя на мандарин."

Бет Хобс казва, че коефициентът на интелигентност на сина й го поставя в 99,5 персентил за неговата възраст, представлява особени родителски предизвикателства.

"Е, той не знае, което е доста хубаво", казва тя. "И ще го поддържаме така, докато можем. Той започва да разбира сега, че приятелите му не могат да четат и той се чуди защо. Но за нас е наистина важно да го държим на земята. Ако може да прави тези неща, добре."

"Ще се опитаме да поддържаме това възможно най-дълго. Ако отиде на училище и реши, че това е, той е завършил образованието си, добре", добавя Бет.

Mensa приема само хора, които са в топ 2% от общото население на контролиран IQ тест.
Въпреки че обикновено не оценява децата, той предлага подкрепа за родителите, които могат да тестват детето си чрез образователен психолог.

Теди направи едночасовия тест на възраст от три години и седем месеца. "Притеснявах се, че ще може да седи пред лаптоп за един час, но той наистина го хареса", казва майка му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми като са го научили да брои на мандарин, ще брои. По-впечатляващ е ентусиазмът на родителите да го тикат в Менса... И аз на 1 г. знаех цялото стихотворение "Опълченците на Шипка" и на 2 г. можех да чета, ама не съм член на Менса.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А чул ли го е някой китаец, за да потвърди, че детето наистина брои на мандарин?

Спонсорирани публикации