Дискриминационно предупреждение срещу ромите в метрото в Рим

Компанията на метрополитена е предприела мерки срещу служител
Обновена: 12 мар 2023 07:46 | 12 мар 2023 07:45, Камелия Цветанова
139
Дискриминационно предупреждение срещу ромите в метрото в Рим
Снимка: Dnes.bg, архив

"Внимавайте с циганите, внимавайте с циганите", това предупреждение се чуло в метрото на Рим при приближаването на една от спирките в центъра на града, съобщават италианският сайт "Ти Джи 24 ком".

Пътниците били силно изненадани от това съобщение, отекнало по високоговорителите във вагоните на мотрисата и предшествало съобщението за това коя станция приближава и от коя врата да слязат пътниците.

Съобщението било излъчено при приближаването на мотрисата към станция "Барберини". То било чуто и от журналистката и писателка Франческа Манокини, която го намерила за дискриминиращо и подала сигнал до кметството на града.

След подадения сигнал компанията на столичния метрополитен - Фирма за столичен транспорт (Atac) -  открила служителя, който произнесъл думите и предприела дисциплинарни мерки срещу него.

Вероятно съобщението е целяло да предупреди пътниците за джебчиите в метрото на Рим - феномен, който не е новост, отбелязва медията./ БТА, Габриела Големанска/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: метроромирим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В трамвай 10 няколко изрусени започнаха да се "бутат" в мен, въпреки че беше празен. Но добре, че знам какво е натокана индийка, та се махнах веднага.
63
0
 
5
 
! Отговори
българка-българка преди 1 година
ЗАЩО Е ДИСКРИМИНАЦИЯ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА? ЗАЩО Е СРАМНО И ДИСКРИМИНАЦИОНО ДА КАЖАТ ЧЕ СА *** ИЛИ РОМИ ДОШЛИ ОТ ИНДИЯ КАСТА РОМА КОЯТО ИМА СВОЙ ЕЗИК СВОЯ РЕЛИГИЯ КУЛТУРА И ЗАКОНИ И НЕ ТОЛЕРИРАТ НИКОЙ И НИЩО? ЗАЩО САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ С ОБРАЗОВАНИЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ТОЛИСЕРАНТИ КЪМ ВСЯКАКВИ БУ....И? ИСКАТ ПРАВА А КЪДЕ ОТИДОХА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА?
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е хора са, ама са голяма напаст с тези кражби. Цяла Европа страда от тях. Не приобщаеми са.
61
1
 
7
 
! Отговори
Вторият път - преди 1 година
Чаках автобуд 94. Дойде препълнен тролей, в последния момент през задната врата буквално се натъпка цляла група ромки, които дотогава си стояха на спирката и изчакваха всички да се качат. Аз се развиках да внимават, защото се качват съмнителни жени. Още преди да довърша изречението някакъв дядо, стоящ до вратата се развика, че е хванал ръката на ромка в джоба си. Тролеят потегли и не знам какво е станало вътре.
60
0
 
5
 
! Отговори
Два пъти предупредих преди 1 година
Беше през 90-те години на 20-и век, все по линията на тролеите, които се движат между ул. "Граф Игнатиев" и СУ Често се качваше малка група млади, добре облечени, изрусени ромки. Пускат едно около 5-6-годишно също изрусено детенце от предната врата, а те се качват от посрледната. Детето минава през целия тролей и винаги носи нещо. Разправии е имало неведнъж. Затова, когато ги видях за поредзен път се развиках, че в тролея има бригада крадли, хората да внимават. Онези веднага слязоха.
59
0
 
12
 
! Отговори
ПРЕКАЛИХА преди 1 година
През комунизма нямаше свобода на словото. Сега вече има свобода да се казва само това, което е "правилно". Такова ЛИЦЕМЕРИЕ през комунизма нямаше. Скоро ще започнат да ни обучават да говорим "*** НЕУТРАЛНО" - аз такова обучение вече съм минал и съм подготвен :). През комунизма беше на 100% ясно кое е позволено и кое не, а сега може да "СГРЕШИШ" с някоя дума, поглед, жест дори (в САЩ например) и да бъдеш наказан, без дори да се усетиш и разбира се без никаква умисъл. Това е ПРЕКАЛЕНО!
58
0
 
8
 
! Отговори
КО СТАНА? преди 1 година
През комунизма нямахме "свобода на словото". Сега сме "ДЕМОкрация" и става още по-зле отколкото беше през 80-те у нас.
57
0
 
9
 
! Отговори
СС преди 1 година
Гара "Левски" пази багажа от *** !!! Дискриминация е да те оберат,а не да пазим джепчиите !!!
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не е ли дискриминационно да те оберат, а като идеш в полицията да подадеш жалба срещу извършителите просто да ти кажат, че нищо не могат да направят, защото са малцинство?
55
3
 
10
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Най-големият Исторически парк в света до Варна подкрепя това съобщение!
54
3
 
2
 
! Отговори
еuroreich преди 1 година
*** може да е всеки, от всяка нация. Това е синоним на унтерменнш.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говоренето на истината е дискриминация. Войната е мир, невежеството е сила и т.н. Западът активно крачи към това, от което избягахме през 1989. Само евроатлантическите крякала не го виждат това.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля САЩ-Троооолллллчетата да се активизират! За какво ви се плаща бе! Навират ви в кууучи ГЗ!!!!
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързо фащ да се намеси и да донесе демокрация и толерантност по краварски!
50
1
 
10
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Ората са грижът за назе. Нема а дупуштът дъъ нъъ издават коги шъъ си береме утт пуртмунеата им. Ниъ имаме права!
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франческа Манокини е искала да бъде във фокуса на обществено внимание и е използвала повода по тема получаваща приоритет и обществен отзвук. Въпросната "възмутена" журналистка със сигнала да прибере в дома си "дискриминираните" ! Нашата толерантност отдавна се превърна в глупост граничеща със слабоумие!
48
2
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
По живково време на мургавелкиите им викаха още и "италианци ".
47
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяха им осигурени самолетни билети за да ги изселят от една западна държава (тези, които бяха отишли там от България) и направо си ги нарекоха "престъпен контингент".
46
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаят, че джепчиите са ***, не виждам какъв е проблемът. Но виждам друг много сериозен такъв, навсякъде се говори за човешки права на престъпниците, но за такива на жертвите никой нищо не споменава.
45
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА Е ИСТИНАТА!

Спонсорирани публикации