Грижа за кожата през лятото - как да определите вашия тип?

Всеки изисква различна рутина и козметика
2 юни 2023 22:34, Иванка Гъркова
3
Грижа за кожата през лятото - как да определите вашия тип?
IStockphoto

Различните типове кожа се нуждаят от специфична грижа. Понякога ни препоръчват продукт, от който са доволни и ние го купуваме. Но това е грешка. Защото може да не е най-подходящия за нея и сезона.

Познаването на вашия тип кожа и подходящата козметика за нея е от съществено значение, за да я поддържате здрава, свежа и сияйна. Все пак, ако не сте сигурни как да определите вашия тип, то ние идваме на помощ с няколко съвета.

Как да познаете вашия тип кожа?
 
Можете да го откриете чрез лесен домашен тест. Просто наблюдавайте лицето си след измиване. Разбира се, преди това трябва да почистите кожата с лек препарат, след това да я подсушите с потупване с кърпата. След около тридесет минути, ако кожата ви е лъскава, вероятно имате мазна кожа. В случай, че тя е стегната и лющеща се, тогава не можете да я сбъркате – суха е! Кожата ви може да е комбинирана, ако е мазна само в някои области, например по носа, челото и брадичката.
 
За да се погрижите за кожните проблеми, то трябва да познавате вашия тип. Така ще знаете от какви точно продукти се нуждае тя. Например на сухата кожа ѝ трябва често овлажняване. Затова един овлажняващ крем преди лягане е задължителен. По същия начин мазната кожа трябва да се почиства често. Можете да поставите лицето си на пара, за да отворите порите и да се избавите от мръсотията.
 
Уверете се, че използвате слънцезащитни продукти всеки ден, за да предпазите кожата си от слънцето, дори когато навън е мрачно.
 
Колко типа кожа има?
 
1. Нормална
 
Ако погледнете в огледалото и забележите, че кожата ви е гладка и стегната, но еластична, със здравословен кръвен поток, малки пори и розов оттенък по бузите, то сте късметлии. Вие сте с нормален тип.
 
Ако поддържате кожата добре хидратирана и чиста, ще си гарантирате нейното добро здраве.
 

Чувствителна кожа: 5 съставки, с които да я успокоите

Ексфолиране на чувствителна кожа - мисията възможна

Микродозиране – решението за по-чувствителна кожа

Как да се грижите за нормална кожа?
 
Използвайте овлажнител, създаден за обикновена кожа, за да я запазите еластична. Винаги използвайте леки масажни движения, когато нанасяте крема за лице. Така ще увеличите притока на кръв. Ексфолирайте веднъж или два пъти седмично. Като допълнение използвайте меки почистващи продукти за отстраняване на мъртвите клетки и всякакви потенциални замърсители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Джендю преди 10 месеца
Само мъжко млЕко....За жените препоръчвам здрави бу...каке партита!?! Доиш и пиеш, можеш по кожата....Хем здрав, хем красив след тувъ....
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Реалистично пресъздаване,щ на Александра Оказио-Кортез (AOC) , изобразяваща как допуснаха 27 годишна барманка, да стане кандидат за представител в конгреса на Ню Йорк.

Спонсорирани публикации