»талианската премиерка ћелони се раздели с партньора си заради сексистки изказвани€

јндреа ƒжамбруно е водещ на новинарска програма
ќбновена: 20 окт 2023 11:49 | 20 окт 2023 11:24, ≈лка ¬асилева
90
»талианската премиерка ћелони се раздели с партньора си заради сексистки изказвани€
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»талианската министър-председателка ƒжорджа ћелони съобщи днес, че се е разделила с журналистa јндреа ƒжамбруно, с когото б€ха в дългогодишна връзка, след като в последните седмици той понесе критики заради сексистките си коментари в ефир, предаде –ойтерс.

"ƒесетгодишната ми връзка с јндреа ƒжамбурно приключва тук", написа ћелони във "‘ейсбук". "ѕътищата ни от известно време се разминават и е време да го признаем", допълни т€. ƒвамата имат малка дъщер€.

ƒжамбурно е водещ на новинарска програма, излъчвана от "ћедиасет", част от медийна група, собственост на наследниците на покойни€ —илвио Ѕерлускони, бивш премиер и съюзник на ћелони.

“ази седмица друго предаване на "ћедиасет" излъчи изказвани€ на ƒжамбруно, направени от него извън ефир, в които той използва нецензурни изрази и се опитва да ухажва колежка. "«ащо не съм те срещал преди?", пита ƒжамбруно колежката си.

¬ъв втори запис, излъчен вчера, се чува как ƒжамбруно се хвали с афера и казва на колежките си, че могат да работ€т за него, ако участват в групов секс.

ƒжамбруно беше см€тан за нещо като италианска верси€ на принц ‘илип, брачни€ партньор на британската кралица ≈лизабет ¬тора, един "принц-консорт", който прави гафове, които после се раздуват и дори се превръщат в политически проблем.

Ќай-големи€т му гаф дойде в кра€ на август, в момент, в който »тали€ беше потресена от н€колко случа€ на групово изнасилване - това на 19-годишно момиче в ѕалермо и системното посегателство над две братовчедки на 10 и на 12 години в  айвано в провинци€ Ќеапол. ƒокато правителството на ћелони обмисл€ше мерки за противодействие на този род престъплени€, на 28 август в телевизионната си програма ƒжамбруно за€ви: "јко отидеш на танци, имаш правото да се напиеш, но ако изб€гваш да се напиваш и да губиш разсъдъка си, може би ще избегнеш и определени проблеми, защото иначе ще срещнеш вълка". ¬ »тали€ обикновено с думата "вълк" се обрисува изнасилвача. »звършителите на груповите изнасилвани€ обикновено са дефинирани като "глутница" или "шайка". ¬ същата програма ƒжамбруно нарече изнасилвачите от ѕалермо и от  айвано "зверове", а изнасилвани€та определи като "отвратителни", но думите му за вълка, който жените рискуват да срещнат, ако изл€зат да се забавл€ват, породиха много сериозна полемика.

 ато ц€ло изказването на ƒжамбруно бе възприето като набеждаване на жените, че сами са си виновни за изнасилвани€та и като опит да се търси оправдание на посегателствата.
(Ѕ“ј)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


90
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
69
1
 
2
 
! ќтговори
анонимен преди 4 месеца
ѕрочетох много коментари - единствени€т читав е насилникът ¬»Ќј√» е виновен, всичко друго са локуми и нищо не знач≈щи фрази. » най-гол€мата и гадна пр.остит..ка да е, никой н€ма право да € насилва, и най-изтърваната наркоманка и алкохоличка също, това са международни норми правила, образов€йте се!
68
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
 олко мъка има в коментарите на "≈дна жена"!
67
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
Ќе спазва нещо евроатлантическите ценности мръсника, да си намери н€кое педи та€ да е щастлива слива.
66
0
 
2
 
! ќтговори
Ќафърфорий преди 4 месеца
 ога искаш да "топнеш ’оботчето си" у друго цвете най-важното е да не тъ хванат! Ќе тъ ли хванат - "немаш гр€х", хванат ли тъ - плащаш за всички грехове накуп!!!! -))))
65
0
 
11
 
! ќтговори
една преди 4 месеца
Ќе, насилниците съвсем не винаги са мъже. ћного жени са отвратителни мрънкалници и тр€бва час по-скоро да бъдат напуснати. Ќо това не отмен€ факта, че много мъже тичат при разни к... и пропаднали, защото им са интересни, а после ги плю€т, те ни лук €ли, ни лук мирисали.
64
0
 
5
 
! ќтговори
sdsfsfds преди 4 месеца
 ога е починал чичо —илвио?  ой ще се грижи за моделките сега?
63
4
 
9
 
! ќтговори
абе преди 4 месеца
јз не съм виждал много мъже да се оплакват, че са изнасилени след напиване или дискотека:)  акто и да е, н€ма смисъл да спорим, законите и пропагандата са такива, че виновни са винаги "насилниците" мъже. ќсобено ако са бели, за тъмните това не важи, защото насилието им е културна особеност и тр€бва да се толерира. ¬ такъв св€т живеем, това е положението. Ћек ден.
62
4
 
6
 
! ќтговори
една преди 4 месеца
ƒо абе - а вие мъжете какво търсите точно при тези надрусани, пи€ни и пр., може ли да ми отговорите? Ќезависимо дали ги изнасилвате или не, прет.репвате се да се докопате до т€х, това не ви ли прави същите отр.епки? «ащо вие сте хубавите, а жените тр€бвало да се държат както тр€бва, а вие да си веете байр€ка като ви се харесва? „е и като насилвате, други са ви виновни, а вие момини сълзици? “о бива неадекватност и предразсъдъци, но толкова...
61
5
 
2
 
! ќтговори
една жена преди 4 месеца
ƒо анонимна 63 ј как се контролира пи€н / дрогиран? Ќали за това говорим от самото начало. ¬ това състо€ние те не контролират действи€та си, не наблюдават и не анализират действи€та на другите, инстинктът им за самосъхранение е изключен. јко са трезви, ще предвид€т опасността и ще се предпаз€т. ћогат навреме да потърс€т помощ.
60
2
 
5
 
! ќтговори
анонимна преди 4 месеца
“ова, че има търсачки на пари е в€рно и те тр€бва да се наказват. Ќо пък в никакъв случай като види н€кой дрогиран или пи€н човек, независимо от това дали е мъж или жена, тр€бва да го изнасили или малтретира по н€какъв начин, а точно обратно - да повика спешна помощ. јко и той също е дрогиран, това не го оправдава в никакъв случай, ако извърши насилие. ћол€, направете си справка с юрист и ще видите кой е прав, аз или вие, а също и кой всъщност е виновни€.
59
4
 
3
 
! ќтговори
абе преди 4 месеца
не възнамер€вам да влизам в безумни спорове с хора с промити мозъци. јз си казвам мнението - има изнасилвачи и те тр€бва да бъдат строго наказвани. »ма и други, които са набедени за изнасилвачи и там наказани тр€бва да бъдат жените, които ги клевет€т. ј самите жени могат да имат подобаващо поведение, а не да се държат като *** или да се напи€т/надрусат до безпаметство и после да пищ€т, че са "изнасилени". » н€ма какво да ми навирате индусът —илвестър - продукт на съвременната "цивилизаци€"
58
0
 
2
 
! ќтговори
една жена преди 4 месеца
ƒо една ƒ–”√ј 59 јз пишех доста активно под статиите за ƒебора и б€х много оплювана от разни трoлове и не ¬и помн€ ¬ас и психолога да сте ме защитавали. “.е. позици€та ми, не мен.
57
0
 
2
 
! ќтговори
Ќормално преди 4 месеца
 ойто много говори и работа не върши и го гон€т.
56
3
 
6
 
! ќтговори
една ƒ–”√ј преди 4 месеца
јбе е тотален женомразец. ўом е жена, да си трае там до печката и толкоз. јма то и до негови близки ще дойде, не му пожелавам това, но не мога да свикна с това задръстено балканско мислене.«нае ли колко много повече от жените са мъжете наркомани, алкохолици, крадци, би€чи, да не говорим за сводници и насилници.
55
3
 
1
 
! ќтговори
една жена преди 4 месеца
ƒо анонимен 57 ј да забел€захте, че под онази стати€ никой не пише нищо подобно? ћай ние добре различаваме спецификата на случаите. —амо ¬ие не можете.
54
3
 
4
 
! ќтговори
анонимен преди 4 месеца
ƒо абе - серийни€т изнасилвач —илвестър от Ћондон харесвал руси коси и отвличал руси ученички от спирките. ’айде всички руси веднага да се бо€дисат, че да се предпаз€т и да ход€т с конвой от двама придружители, защото този е €кичък, така ли? —тига сте оправдавали тази паппплач с това как покритото мл€ко ...., да се наврем в миши дупки, че да ни е мирна главата, € се опомнете!
53
4
 
5
 
! ќтговори
абе преди 4 месеца
»ма си една хубава българска поговорка - покритото мл€ко котката не го лочи. разбирам изнасилване, ако е вл€зъл насила у т€х или € нападне по път€ от работа за в къщи или от кино за вкъщи. јма не отишла т€ в дискотека или на парти, дръпнала 3-4 водки и 2 магистралки, не знае къде се намира и на други€ ден н€ма спомен за нищо... ќбаче знае, че са € изнасилили.
52
1
 
0
 
! ќтговори
една жена преди 4 месеца
ƒо анонимна 54 Ќе всички случаи са такива. ѕон€кога просто пи€ни младежи и девойки си причин€ват неща, които трезви не биха направили. ћного добре знаете всички, че алкохолът промен€ човека. ѕоне което може да се предотврати, нека се избегне. ѕък и каква е толкова ползата от напиването, та толкова държите младите хора да се напиват? јз пък това не мога да разбера.
51
4
 
2
 
! ќтговори
анонимна преди 4 месеца
» как н€ма да се стигне до изнасилване, като изнасилвачът затова е изнасилвач, защото ще намери начин? я ми об€снете за 8 г. момиче, изнасилено и убито преди н€колко години, пък не само то, € стига с утопиите! » се успокойте малко ƒебора е виновна, всички изнасилени по света са виновни!
50
4
 
1
 
! ќтговори
абе преди 4 месеца
“ука н€какъв гол€м специалист - психолог, психиатър, криминалист и какъв ли още не, току мрънка колко много е виновен насилникът.явно не му се е случвало да ти налита пи€на жена и да се чуди какво да € прави, като вземе да му се търка. »ли пък си е обикновен платен еврогай - мечтае да срещне н€кой насилник и после он€ да е виновен.