Подготвени ли са кандидатите за предизборната кампания?

PR експертът Александър Христов пред Bloomberg TV Bulgaria за цената на кампаниите
11 окт 2016 11:07, Екип на Bloomberg
3
Подготвени ли са кандидатите за предизборната кампания?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните години наблюдаваме преразпределение на бюджетите на политическите кампании. Преди се инвестираха повече средства в директен контакт с гласоподавателите, а напоследък изглежда, че инвестициите се насочват във форми, които са видими, но евтини, като запалки и шатри в парка. Това навежда на мисълта, че може да остават средства, които не се инвестират по прозрачен начин. Това заяви PR експертът Александър Христов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сериозен проблем на кампанията в България е липсата на време за кандидатите да работят върху имиджа си. "В тази президентска кампания виждаме едно противоречие. Кандидатите на системните партии не са толкова популярни като публични личности", допълни той.

Експертът коментира и ефективността наполитическите кампании. Според него тя може да се постигне чрез по-добро таргетиране и работа с т.нар. инфлуенсъри - хора, които са влиятелни в дадени общности, които да убедят хората, че това е правилният кандидат. 

По думите на Христов в момента основните кандидати не са достатъчно подготвени от гледна точка на публични дебати и теми и поведение в медиите. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето и вица:

Отишъл един човечец в магазина и казал:
– Искам 5 яйца, ама аз да си ги избера…!
– Чакай бе - рекъл продавачът – как така ще си избираш?
– Ами така! Искам, като на избори, да си избера и яйцата!
– Така, кажи бе, мой човек! На ти 5 яйца - избирай си!
2
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Още 100 години не могат да се подготвят. И най-важното е че те НЕ РАЗБИРАТ защо трябва да се подготвят. Основния манталитет е че те се избират от НЯКОЙ (неизвестно кой), а не от хората. Ето, до преди седмица се избираше на ТЪМНО кандидата на герб. И така се избират ВСИЧКИ кандидати за всички изборни длъжности. После избора се свежда до простолюдието което трябва да гласува.

По този повод се сещам за един виц.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да са подготвени за звучна плесница от българския народ. Я Митьо Пищова, я празното квадратче.