"Алфа рисърч": Радев взема от Орешарски и Каракачанов

Цачева не мобилизирала достатъчно мажоритарна подкрепа
Обновена: 13 ное 2016 22:33 | 13 ное 2016 21:22, Веселина Йорданова
4
"Алфа рисърч": Радев взема от Орешарски и Каракачанов
Снимка: БТА, архив

Допълнителният вот, който привлича кандидатпрезидентската двойка Радев - Йотова, идва от гласоподавателите на Пламен Орешарски и Красимир Каракачанов, каза пред БНР Геновева Петрова от социологическа агенция "Алфа рисърч".

Още по темата

По думите й според екзит пола Радев-Йотова получава 58.1 на сто от гласовете на гражданите, имащи право на глас, а двойката Цачева-Манушев - 35.3%.

Днес са гласували 50.4 на сто от имащите право на глас, посочи Петрова.

От подкрепилите Пламен Орешарски на първия тур на президентските избори 92% сега са гласували за Румен Радев, а 60% от избиратгелите на Красимир Каракачанов са дали днес гласа си за Радев, каза още Петрова.

По думите й Цачева не е успяла да мобилизира достатъчно сериозна мажоритарна подкрепа.

Влияние върху резултата има цялостният политически стил на ГЕРБ - забавеното обявяване на кандидатурата, по-резките партийни политически позиции по време на кампанията и др. Заявлението на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка - това е част от политическия стил на партията, добави тя.

Според Петрова поредица от подобен род политически грешки са довели до това да мобилизират по-сериозно противниците на правителството, на премиера и на тяхната кандидатпрезидентска двойка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
ТАЗИ преди 7 години
ТАЗИ АГЕНЦИЯ Е НА НОВА ТВ А НОВА ТВ Е НА ГЕРБ ТАКА ЧЕ Е ЯСНО КАКВО ЩЕ КАЖЕ - ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ КОЛКО ОТ ГЕРБ ГЛАСУВАХА ЗА РАДЕВ А И ОТ РЕФОРМАТОРИТЕ - НЕ НАЛИ ТАКА НАСАЖДАТЕ ОМРАЗА ОТ ЗРИТЕЛИ ЧИТАТЕЛИ ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ГОВОРИ ДПС СА ПОДКРЕПИЛИ РАДЕВ А ОТ ГЕРБ ГЛАСОВЕТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ
2
0
 
2
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Тази агенция лъже-и без подкрепата на ДПС Радев печели убедително!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре ще гледаме филма. Момчето си Отива в главните роли Б. БУДА. Ц. ШЕСТАКА

Спонсорирани публикации