Листи срещу листи: "Хиподил" ще бори Борисов, Калин Вельов – Ламбо

Светльо Витков ще е водач на РБ в лидерския 25-ти район в столицата
17 фев 2017 14:40,
79

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Реформаторите пускат Светльо Витков срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова в лидерския 25-ти район в София.

Шефът на "Глас народен", по-известен като Светльо от "Хиподил", ще води листата на РБ в столичния район, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес "Глас народен" и РБ подписаха споразумението си за парламентарните избори. Витков обяви, че три години партията му не се е коалирала с никого, но в политиката винаги идвал момент формациите да решат дали да са сами или не.

Лидерът на "Глас народен" обеща, че няма да гласува никога за вдигане на данъците, поемане на нов дълг и срещу националната сигурност.

Партиите се надпреварват да залагат на известни имена от музикалните среди като част от гражданската квота в листите си за парламента.

Преди дни стана ясно, че БСП включва в листата си певицата Нона Йотова, половинка на някогашния вътрешен министър в кабинета на Иван Костов Богомил Бонев. Тя е на избираемото четвърто място в листата на социалистите в столичния 24-и район. Там водач на червените е актьорът Стефан Данаилов.

В листата, с която ГЕРБ излизат срещу него и Нона Йотова, пък е музикантът Калин Вельов, пише "24 часа". В тази листа ще и друго знаково име, но не от музиката, а от зората на демокрацията – конституционалистът Георги Марков.

Още по темата

Водач на листата на ГЕРБ в 24 район ще е доскорошният финансов министър Владислав Горанов. Освен него министри на Борисов получават първите места в други ключови листи - Томислав Дончев в 23-и МИР и в Габрово, Лиляна Павлова във Варна, Ивелина Василева в Бургас, Теменужка Петкова в Търговище, Десислава Танева в Сливен, Николина Ангелкова в София-област.

В гражданската квота във варненската листа е пък европейският шампион по кикбокс Владимир Вълев, известен като Питбула.

Цветан Цветанов ще е водач в Благоевград и Велико Търново. Дясната ръка на Борисов, Красимир Велчев, ще води в Перник, Делян Добрев - в Хасково, Цвета Караянчева - в Кърджали.

ГЕРБ изненада Разград и прати там за водач "тежката си артилерия" Десислава Атанасова. Втори след бившата здравна министърка е знаково за българските турци име от Исперих - Гюнай Хюсмен. Той бе изключен от ДПС, защото бе избран в парламента с преференции в листата, и стана независим депутат.

Водаческо място на ГЕРБ в Пловдив-област получава доскорошният началник на отбраната Константин Попов. Намерението Попов да води листата в Пловдив - град породи слухове в ГЕРБ, че това е наказание за Менда Стоянова. Партийните стратези обаче решили, че след като лидерът им ще води в Пловдив-град силният кандидат Константин Попов трябва да отиде в Пловдив- област. Така бившата шефка на бюджитната комисия в парламента заема второ място, а трети е бившият културен министър Вежди Рашидов.

Цецка Цачева също изпада от водаческите листа. Тя няма да е начело на листата на ГЕРБ в Плевен както досега. Бившият председател на парламента остава втора след бившия транспортен министър Ивайло Московски, който е неин съгражданин.

Няма официално потвърждение дали отпадането на Цачева като първо име в Плевен е лично решение на Борисов след неуспешното представяне на Цачева като кандидат-президент, или щабът е препоръчал на лидера си да избере 45-годишния бивш министър.

Вицеадмирал Пламен Манушев, който бе неин подгласник на изборите обаче е водач на листата в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
лупи преди 7 години
ха-ха бай *** на избори,той алеко го е предсказал преди толкова години
46
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
св витков може да е водач на конете които пасат в мом оттатьк околоврьснотов посока филиповци ние от люлин ще гласуваме ЗА НИКОИ защото немам нерви
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалка работа.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безмислени са изборите,Както беше и при Комунизма.
43
1
 
14
 
! Отговори
хм преди 7 години
Истината е, че тези двечките париийки ГН и РБ взаимно си направиха ритуално сепуку. Нито предишните гласоподаватели на Глас Народен са очаровани от тази коалиция, нито тези на Реформаторите...
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светльо разочарова много хора.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така не се намери една партийка и за Кръпката! Ще им липсва в Парламента да кърпи скъсаните закони.
40
2
 
24
 
! Отговори
Геле преди 7 години
Случайно някой да си спомня колко партии смени по време на прехода Жоро "дантелата" Марков? За по-младите читатели - поне 3. Да ни е честит новия кандидат-депутат!
39
3
 
19
 
! Отговори
борис преди 7 години
А случайно да знаете каква е топлата връзка бригадир аспарухов-светльо витков.няма случайни неща в БГ политика другарчета.може тандемът снаха-свекърва да не сработва, но съвсем друга е историята при дуото зет и тъст.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прос.*такът витков с просташ*ките си песни ли?Чупка!
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА ДА СЕ СПЪНЕМ ТРЕТИ ПЪТ В ЕДИН И СЪЩ ХИПОДИЛ
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Светльо е голям ***. Лъже, та се къса. Просто е един страхливец. Вижте погледа му на вярно куче към онзи банкер Хампарцунянв черешката на тортата -гнус да повърнеш. Иначе ги реди едни по студията, заради парите ...абе този мушморок го направиха милионер някои глупави и наивни хорица, които гласуваха за него
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ха, тренирайте за мажоритарен вот, тогава, ще е още по-иди0тско !
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен Светльо Витков и разни стари муцуни дупетати, другите са ми абсолютно безизвестни.
33
0
 
19
 
! Отговори
някой преди 7 години
Сладка и много доходоносна работа е да си депутат.Желаещите са прекалено много, а качеството им - никакво го няма.Защо обаче не се чува нито едно предложение и съответно решение да се намали партийната субсидия, след като вече гласуването стана задължително???????Защото всички партии мълчат и се спотайват?Партийните субсидии са грозно и цинично ограбване на народни пари.Е, няма да гласувам в знак на протест с/у огромните партийни субсидии.
32
0
 
30
 
! Отговори
Григор преди 7 години
Калин Вельов ?...да се смея или да плача ? хаха... Този симпатяга пробва да свири - без особен успех, пробва да пее - пълна трагедия, сега в политиката... явно човек като стигне дъното и си го прибират в парламента :)
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всеки нов Парламент депутатите все по-неподготвени,отвратителни кариеристи .Калин Вельов ,Нона Йотова депутати,Деси Атанасова била тежка артилерия и още други като тях .Срам ,подиграват се с народа.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този плешивец май му остаря мерцедеса, купен с партийната субсидия. Затова тя трябва да е един лев, тогава такива хитреци ще изчезнат от политиката.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука вече си трая, щом пускат пак Хиподила в употреба.
28
0
 
15
 
! Отговори
Боли ме гъза преди 7 години
Аз ще си мълча... МЪЛЧИ СИ И ТИ

Спонсорирани публикации