Трайков за Цачева: Ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ?

Орешарски е портмонето за гласове на ДПС, смята кандидатът на РБ
Обновена: 10 окт 2016 12:14 | 3 окт 2016 10:52,
22
Трайков за Цачева: Ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ?
Снимка: Bulgaria On Air

Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков попита Цецка Цачева ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ, за да бъде доведена докрай съдебната реформа.

"Скоро ще чуем госпожа Цачева да каже какво мисли за състоянието на правовия ред и върховенството на закона в България. Тя ще настоява ли с цената на своето политическо неудобство или удобство да бъде доведена до край съдебната реформа?", попита Трайков в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него кандидатът на ГЕРБ трябва да вземе отношение и по въпроса с присъединяването на Крим към Русия и дали то отговаря на принципите на международното право.

Още по темата

"Как президентът в България успява да бъде коректив на другите две власти - ето това трябва да чуем днес и утре", продъжли той.

Трайков припомни, че един от аргументите, с който беше представена кандидатурата на Цачева, е че тя е добър юрист. Според кандидата на РБ обаче само тази характеристика не е достатъчна, за да бъде тя добър държавен глава.

"Президентът трябва да взима решенията си на изцяло принципна основа. За това дали е объркана някоя буквичка в закона си има цяла армия от истински юрисконсулти", каза той.

Според него след издигането на Цачева няма никой от водещите кандидат-президенти, на който корените му да не са в лявото, а на някои даже в Държавна сигурност.

Трайков коментира и кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски.

"И аз като повечето хора смятам, че той няма никаква друга електорална логика, освен да е портмоне на гласовете на ДПС, които след това да бъдат пакетно използвани в балотажа. Не мисля, че той би си причинил такова влизане отново в прожекторите на политическия живот, разчитайки на любовта и доверието на непредубедената публика", каза още той.

Трайков коментира и казуса с АЕЦ "Белене". По думите му е необходимо изработването на стратегия, за да може договореността за плащането да бъде съпроводена с насрещна договореност, твърд ангажимент за съдействие при използването на това оборудване в друг проект на "Атомстройекспорт".

"Не разглеждам взаимоотношенията ми с премиера Борисов като нещо, което е меродавно за политическия живот и тази кампания. Това, което е в миналото, последствията от него, е състоянието днес, така че трябва да говорим за състоянието днес", каза още кандидат-президентът.

Още новини четете в www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайков е единственият проевропейски и пронатовски ориентиран кандидат президент. Всички други са проруски пето колонници путинофили.