Ще санкционираме хаоса в държавата, уверени са в БСП

Радев и Йотова с цел – ще съхраняват държавостта и националността
16 окт 2016 14:19,
25
Ще санкционираме хаоса в държавата, уверени са в БСП
Снимка: БСП

"На откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов заяви, че търпението му се е изчепало. Когато търпението на един диктатор се изчерпа, той закрива парламента. За какво разделение на властите можем да говорим между изпълнителна и законодателна, след като решението за ваканция беше съгласувано с него". Това заяви лидерът на
БСП Корнелия Нинова пред медиите в Бургас.

Корнелия Нинова подчерта, че във вторник депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще бъдат в парламента.

"Първият път, когато внесохме искане за свикване на извънредно заседание на НС бяхме 51, а втория - 75. Ветрилото на недоволството се отваря“, обясни тя.

По думите й зад тези 75 подписа стоят хората, които са изпратили тези народни представители в парламента. Лидерът на БСП обясни, че в дневния ред са включени и предложения на левицата за законопроекти и решения и социалистите ще ги отстояват в пленарна зала.

"Парламентът трябва да продължи да работи. Извънредните мерки той да се закрива заради президентските избори са неприемливи. Това е страх и опит да се заглуши гласът на опозицията", категорична бе Нинова.

"Време е хаосът в държавата и управленската криза да бъдат санкционирани. Това ще стане на президентските избори“, заяви пред медиите кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Той заяви, че премиерът е свикал своите депутати спешно, след като самите те са си гласували да излязат в отпуск. "Борисов постави условие на управляващата коалиция. С това се прекрати странното състояние на Реформаторския блок, който беше изправен пред избор – яслата на властта или моралната полза. Те избраха яслата", заяви кандидат-президентът. По думите му така реформаторите са лишили хиляди хора от политическото си представителство. Според него с това е била разрушена и последната заблуда – за сигурността на управляващата коалиция и на страната. Той коментира, че явно има стабилност само на ниските доходи и на несигурността.

"Имаме ясна цел, когато влезем на Дондуков 2 с Илияна Йотова, да съхраним българската държавност и националност", заяви ген. Радев.

"Министър-председателят усеща, че губят изборите и прави последни усилия да събере коалицията, която се опитва да закърпи. Това бе унизителна ситуция за няколко министри, които не са от ГЕРБ и могат да се нарекат само марионетки", заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.

Тя подчерта, че няма стабилно мнозинство, както е признал и самият Борисов. "Очаквах разпада на правителството, но не толкова скоро и не толкова бързо. Ако имахме още един месец кампания, щяхме да имаме избори 3 в 1 – президентски, предсрочни парламетнарни избори и референдумът", каза още тя. Йотова заяви, че това правителство няма бъдеще и опитите да се заменят реформатори с патриоти нямат шанс.

"Тази ситуация измести кампанията и вместо да дебатираме с другите кандидати и тя отиде на втори план. Скандалите, които предизвиква правителството, пречат на гражданите да направят своя информиран избор“, заяви тя. Кандидатът за вицепрезидент добави, че все още кандидатът на ГЕРБ Пламен Манушев няма едно самостоятелно изказване и няма информация какви са идеите му и какво предлага. Тя заяви, че се надява все пак в рамките на кампанията да се срещне на дебат с него.

След срещата с медиите Корнелия Нинова, ген. Румен Радев и Илияна Йотова взеха участие в митинг-концерт в центъра на Бургас, където стотици граждани бяха дошли да заявят подкрепата си за кандидат-президентската двойка с номер 13.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Радев ще е избора на народа.Цецка да се хваща за струга,защото за друго не става.Хората са отвратени от политиката на ГЕРБ и този път наказателния вот ще бъде съкрушителен.Хората трябва да внимаеат за манипулации,защото в това ГЕРБ са най-добри.
18
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Анонимен-6Така и трябва да бъде!Всеки да си носи кръста.Когато Боко е сам,тогава е най-силен!
17
6
 
5
 
! Отговори
демограф преди 7 години
Ръсенето на простотии от кРадев и леля му *** продължава с нарастваща скорост. Скоро няма да можем да наваксаме да им изчитаме глупостите. Йотова добре прави, че се крие по морето и си плете чорапки с женсъветите. Ако и тя се появи, ще трябва да прескачаме цели сайтове, щото то не се издържа на тъпотиите им.
16
4
 
13
 
! Отговори
райчо преди 7 години
добре де как ще го санкционирате хаоса? като вие го създадохте
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаосът може да бъде овладян , но от достъпната информация е ясно , че това няма да стане . Моля , не ни пречете да се справяме с микрохаоса без Вас .
14
3
 
12
 
! Отговори
как ? преди 7 години
С поредния "Народен съд" ли? Ако сте справеливи започнете от себе си.Ако е само предизборна и ако спечелите как ще осъществите две взаимно изключващи се обещания "санкции" с единение и стабилност???
13
0
 
4
 
! Отговори
видинчанин преди 7 години
Видин ще подкрепи тези които подкрепиха него-тоест никого!Ще се наложи май сериозно да попитаме къде са ни гласовете"не подкрепям никого".Това няма да са гласове недействителни,а протестни.Защото ни писна от това да живеем в резерват!Ако държавата България няма да прави нищо във Видин,ако не пуска никого там да прави заводи нека ни продаде на друга държава.Видин е заприличал на Припят-само сгради без хора!Такава разсипия не е имало никога и в днешно време я няма никъде!
12
3
 
13
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Вашата попара колко сме я ние сърбали-то не беше Луканов,Виденов,Орешарски.Сега остана и тоя генерал да ни натресете!Лошото е,че и Борисов си е ваш човек.Вие ядете и пиете заедно имате общи бизнес интереси и преди 30 години всичките в БКП сте членували.Сериозно ни липсва някой като Пиночет.Борисов си е мека китка.Досега щом ни един осъден няма ясно е-само ни хвърляте прах в очите!Нямаме ние опозиция- всички са от БКП.А докато ни управлява БКП все ще сме на дъното.
11
1
 
16
 
! Отговори
До червенушковците преди 7 години
Ще санкционирате вие на баба ви готварските рецепти. И то ако става въпрос за някоя кротка баба.Това можете, друго не можете и не желаете!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха, точно ръководството на БСП ги казва тези работи - поне от устата на някой друг - като патриотите да бе.ЗА година и половина такъв хаос настъпи, че с години не може да се надмине! Сега чопкат, а като вземете властта пак така си продължава.Този сериал трябва малко да промени актьорите и сценария- омръзва!!!
9
1
 
19
 
! Отговори
ами преди 7 години
Красиви думи,но вече толкова години ги слушаме,че вече не правят впечатление на никой!Горката България,ограбена,смачкана,продадена....
8
1
 
20
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Лукановата зима бе договорена между червените и сините агенти на БКП- нали не сте забравили,че първоначалните водачи на СДС до един бяха ваши подставени лица,чиято задача бе една- да обират негативите на прехода и да насочват "синята" политика в онази посока,която вие им укажете.А хаоса в държавата ще оправите тогава,когато се дистанцирате решително от БКП и осъдите нейната политика на денационализация и де-Българизация на Македония и Беломорието в периода 1944-1989 г.
7
3
 
20
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Ще гласувам аз и всичките ми роднини за вас ако ми обясните как малкият син на бившият ви президент Първанов купи за 8 000 000 хотела в Кюстендил.За това всички ще се избиете за тези постове.Но началника от горе гледа запомнете
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукановото име се използва ,но всъщност амнистията беше договорена със преговорите между БКП и СДС.Лукановото име се използва,но от идеята за борците се възползват в момента управляващият страната шеф на подобна групировка.Лукановата зима се използва като нарицателно,но тя беше осигурена от демократясалите съмишленици на Сорос у нас,същите които и в момента са на власт.Поздрави.
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата го напускат всички коалиционни лапачи. Остава сам! Кеф!
4
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как.. видя се,че Радев е следващия ни президент.Айде честито и от мен.
3
5
 
19
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Още не сте похарчили парите дето откраднахте с тройната коалиция и пак алчнеете.
2
3
 
25
 
! Отговори
Вие създадохте хаоса преди 7 години
1. Ваши големци изнесоха преди 30 г. парите на България, взеха и милиарди заеми от ЧАСТНИ банки, та да не е възможно да се проследени тези пари, които изобщо не влязоха в България, но ние ги отгладувахме и изплатихме с лихвите.2. Лукановата зима - пълни складове, празни магазини, километрични опашки от среднощ за хляб и други храни.3. Лукановата идея за "борците" - чрез сплашване и рекет да подлудят народа.4. Лукановата амнистия - освен политическите, пусна и криминалните, та да ни доподлудят
1
1
 
15
 
! Отговори
To be or not to be преди 7 години
Веднъж думата Санкция се ползва като разрешение за направа на нещо, а в други случаи като наказание. Тези ще разрешат ли проблемите на България или ще накажат България?