БСП няма да води преговори с партии за балотажа

Кандидатурата на ген. Радев – много удачна, смятат на "Позитано"
Обновена: 6 ное 2016 22:49 | 6 ное 2016 22:37,
13
БСП няма да води преговори с партии за балотажа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП няма намерение да води разговори с отделни партии за втория тур на изборите, каза пред БНР Александър Симов, член на ръководството на БСП, в отговор на въпрос от кого левицата ще търси подкрепа за втория тур на президентските избори.

Симов посочи, че в първия тур БСП е успяла с подкрепата на гражданите и смята, че това трябва да бъде запазено като модел на поведение и на втория тур.

"Ние се обръщаме към избирателите и това е честният и почтеният модел, това е ключовото към успеха на ген. Радев", каза още той.

"Не мисля, че предсрочни избори са тема, която трябва да обсъждаме тази вечер", допълни Симов и подчерта, че генерална промяна може да започне и със смяна в президентската институция, а колкото до това дали ще има предсрочни избори, това е решение на самия премиер. "Нека да видим дали ще изпълни своите обещания", добави още той.

Резултатите от изборите според Симов не са изненада, защото в последния месец БСП е направила кампания, в която се е усетила надигащата се вълна на протест и съпротива. По думите на Симов вотът за Радев е вот за една различна президентска институция и той е успял да привлече към себе си и хора, които не биха гласували за БСП.

"Ген. Радев никога и никъде не е давал нереалистични обещания, навсякъде повтаряше какви ще бъдат неговите действия като президент. Той няма кой знае какви правомощия във вътрешната политика, но може да бъде социален коректив и филтър", добави Симов и допълни, че БСП не може да бъде обвинена в правенето на популистка кампания.

Според Жельо Бойчев резултатите показват, че кандидатурата на ген. Радев е много удачна.

Бойчев призова за активност и на балотажа. Ще продължим да правим това, което правихме и досега - не сме търсили разговор до сега с нито една политическа партия, няма да правим това и между изборите, коментира Бойчев. Той допълни, че БСП ще търси подкрепа от българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да припомним на забравилите и да кажем на нечелите - Мамата води в ромските махали почти вдойно. Значи, братята роми си я припознават като своя!Четете бе хора, четете. Има си извадки кой, как и защо е гласувал. Викат му "статистика"!
11
0
 
3
 
! Отговори
Ивана от бостана преди 7 години
Айде бре,писнало ни е и от Позитано и от Герберано.Всички крадохте и натирихте работоспособните в чужбина,за да крадете парите,които внасят.Позитаното и Гербераното огра биха пенсионерите.За бежанците има по 1000,за пенсионерите 150.Бежанците,какво са допринесли за държавата ни?
10
2
 
4
 
! Отговори
2016 преди 7 години
Най - добрия избор за президент ! Премерен в изказа си,силен характер,отстоява позициите,притежава всички необходими качества да бъде следващият.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тройната коалиция пак замечта.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия на Позитано да внимават! Ако им е останала капка разум, не трябва да допускат изцепката на Станишев! Ако повторят грешката, ще изчезнат от политическата сцена изобщо и завинаги. С вероучението в училище генерала вече стъпи в акото...
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак бабите и ромите избраха някого."Алфа рисърч" хич да не се опитва да ни внушава друго. Нали виждаме какво става.
6
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Да ама не. Оказа се, че в махалите бсп е подкрепена от 1%.Стига вече с тези манипулации и клишета. На пресконференцията, накрая един си изпусна нервите, но генералът се държа мъжки и му затвори устата.
5
10
 
8
 
! Отговори
Еееей, хора! преди 7 години
Давате ли си сметка, че ако наскоро има и парламентарни избори, Корнелия Нинова ще ни стане министър-председател? Няма ли да ви е срам?Тя преди минути много нервно каза, че сега не ставало дума за предсрочни парламентарни избори, но ние знаем, че БСП драпа точно за това.Мислете!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ааЧе това това ни е работата по цял ден.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В коментар 1 замениха със звездички думата "с.о.р.о.с.оидни".Защо ли?
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувате ли го какво казва в момента?Да участваш в изборите било право и не трябвало да бъде задължение!С две думи, "Изтъка платното и ритна кросното!" Докараха ромите с автобуси, за да гласуват и занапред масовост не им е нужна. Позитанковски номера!
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че няма да води такива преговори. Защо да дели келепира с някой друг?БСП разчита на ромските махали, а после им се отплаща, като ги толерира и облагодетелства за сметка на останалите български граждани.Марешки открито заяви неприязънта си към търтеите и с това ще спечели още привърженици.така че червеникавите, а също и *** "политологчета" да не бързат да се рдзват!