От жълтите павета до Дондуково – големият вот в малкото село

До селото се стига по път с дупки, а президент там не е стъпвал
6 ное 2016 11:07,
6
От жълтите павета до Дондуково – големият вот в малкото село
Снимка: кадър Нова тв

Президентството на Република България се намира на адрес "бул. Княз Александър Дондуков 2". На князът е кръстено и едно село до Монтана – Дондуково. Какво мислят  жителите на Дондуково за обитателите на "Дондуков" 2?

Още по темата

Пътят до "Дондуков" 2 е осеян с жълти павета, пътят до Дондуково – с дупки. 152 километра, толкова делят Дондуково от "Дондуков" 2.

Кандидатите за стола на държавен глава  са 21, за стола на Дондуково – един – Румен Савов. Той е избран за кмет когато е само на 22 години.

Жителите на Дондуково избират безапелационно Румен Савов да ръководи селото вече повече от 30 години. И си го харесват! Като имало проблем - помагал, ремонтирал.

"Какъво кмета на селото, такъв и президента на България", пожелават жителите на Дондуково.

И сега в Дондуково ще избират кой да седне на "Дондуков" 2. "То не е важното дали е хубав, важното е да дава хубаво за България", споделя жена от селото пред Нова тв.

По думите на кмета активността на избори в Дондуково не пада под 70%, но управляващите рядко идват в този край.

Сашка Георгиева живее от 16 години в Дондуково, работи в кръчмата в селото. И ще гласува за президент, макар да не е избрала за кого.

"Доколкото разбрах е задължително, ама за кой все още не съм решила, защото не знам и кои са кандидатите с точност", споделя Сашка.

Жителите на Дондуково обаче имат изисквания към бъдещия президент. Да знае два езика, да гледа към хората, да не се срамува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ДондуковоДондуков 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
от Дондуково преди 7 години
Бе, какво ни интересува Русия!? Тук става въпрос за България!!!
1
7
 
3
 
! Отговори
обиколил света преди 7 години
До селото се стигало по път с дупки ! Абе вие били ли сте някога в Русия та да видите какво означава дупки по пътищата ,занемарени села и градове ?! Някои полезни ***.и веднага ще кажат - да ама България е в ЕС и въпреки това сме бедни ! Аз пък ще им отговоря ,че Русия има най-голямата територия в света и най-много природни ресурси и въпреки това народът мизерува ! Влезте в гугъл и напишете . жизнь в России или напишете русская деревня !Ще се появят стотици клипове ,вижте какъв ужас е !