Контролиран ли е хаосът? Ще подаде ли Бойко Борисов оставка?

Социолог и политолог ведно: Цачева не мобилизира ГЕРБ!
7 ное 2016 10:30,
331
Контролиран ли е хаосът? Ще подаде ли Бойко Борисов оставка?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След изборите вчера и очевидната преднина на ген. Румен Радев пред Цецка Цачева стои един голям въпрос: Какво се случва, ако премиерът Бойко Борисов подаде оставка?

Имаме ли конституционни пречки за това, тъй като три месеца преди края на мандата си президентът Росен Плевнелиев не може да разпуска Народното събрание?

Още по темата

"Ако се стигне до там, защото още не сме сигурни в това, има вероятност Конституционният съд да излезе с някакво тълкование, че служебният кабинет няма да има право на законодателна инициатива при все още работещ парламент", коментира социологът Атанас Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че това, което даде премиерът късно вечерта като заявка е, че няма да подава оставка преди втори тур.

"България трябва да има бюджет до Нова година. Влизайки в режим предсрочни избори няма кой да го гласува този бюджет и нещата стават доста драматични", посочи политологът Любомир Стефанов в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Атанас Стефанов добави, че се запазва водещата позиция на ГЕРБ на ниво парламентарни избори, но това, което лидерът на БСП Корнелия Нинова е демонстрирала като поведение вчера е много добра тактика.

"Още в хода на кампанията видяхме две особености - Цецка Цачева не може да мобилизира целия електорален потенциал на ГЕРБ, някъде около 1/4 не са склонни да я подкрепят. Докато ген. Румен Радев беше излязъл пък много отвъд традиционните гласоподаватели. Единият реално е успял да се пласира като мажоритарен кандидат, а другият дори не е успял като партиен", подчерта Атанас Стефанов.

Политологът Любомир Стефанов се съгласи с него: "Цачева не можа да мобилизира ядрото на ГЕРБ и това е притеснителното за партията", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
dyndi преди 7 години
neka dojdat mladi upravnici , vid[hme se nie starite kakvo struvame.
263
1
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Това че на президентските избори 1/4 от привържениците на ГЕРБ не са били активни,не означава че на парламентарните ще бъде същото.Добър ход на Бойко ще бъде да си подаде оставката.Ще се върне по-силен!
262
0
 
1
 
! Отговори
Kombina vvs kukuk преди 7 години
Pojarnikariat vi napravi malka trenirovka za majoritarni parlamentarni izbori - da svikvate, stom iskate i potvardihte na referenduma :-) hvarli malko seno i slanina v ogania da priplamne i da ste topli i opusheni, dobre zakaleni za novite majoritarni izbori v bg - a tam vi chakat s mrejite...:-) i deklaraciite vi...:-)
261
1
 
6
 
! Отговори
Доди преди 7 години
Някои правят коментарии без да са чели конституцията. Това, че Радев може да стане президент, не означава, че червените са на власт. Властта е в правителството, а президентът нито приема закони, нито ги прилага. Има представителна власт, вето на закони и т.н.
260
0
 
12
 
! Отговори
Бай Бай преди 7 години
Бай Х.й и Герб на бунището на историята. Б.Б И Ц.Ц в затвора.
259
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев не схвана пулса на България, ще остане в историята с много смешки, но нищо смешно нямаше у петър стоянов, особено пък в амбицията му отмени кирилицата и да наложи латиницата вместо всичко българско и свято. Продажност до безумие ? Безумие до продажност? Бог пази България и всеки следващ управник е винаги по-добър. Не че е цвете, но на фона на материала, получаваме по-свестен вариант. Всеки път. Да се чуди човек. Неведоми са пътищата Божии. Но никога не се освества продажникът. Закон.
258
0
 
1
 
! Отговори
KoloEIErado преди 7 години
Ts ts Plevneliev ste go skasat ot rabota. Da pravi slujebnoto pravitelstvo i da usmiri nervite na naroda. A Borisov da otiva v garderobnata i rekvizita, stom e tolko serbez i sam si predlaga ostavkata.
257
0
 
5
 
! Отговори
Hubav vapros преди 7 години
Borisov da prati pisma, e-maili, sms, fax ... na izbiratelite i da gi pita priako. :-) sega e momenta da probva preki dopitvania i da bere plodovete.
256
1
 
9
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Бокич чел ли си народната приказка за лъжливото очарче ????Или само ,,Винету,,и то сричайки ?!?!?Ти си не само лъжец ,но и страхливец.Сега народа на тази вековна държава ще ти преподаде урок който ще помниш докато си жив .
255
0
 
17
 
! Отговори
баи Ганю преди 7 години
Ама чекаите сегинка. Тези/ боиковистите / истеглиха 16 милиарден заем и сегичка искът да се ислуят като прадня от скъсани ***.Аааа нема да я бъде тая работа която са си намислили.Да се хващат и да оправят този батак които забъркаха. Б.Б. и Цв.Цв. у пандизу да им доиде акъла в тиквите.Аман от тези вечеееее!!!!
254
0
 
9
 
! Отговори
германия преди 7 години
ха сега нали помните израза/ и кучето да бях кандидатирал и него щяха да изберат/,а сега виновни бсп комунисти комсомолци и др.четвени.къде са ви вашите книжа от политическия изпит при кандидат офицери прависти и др..кажете г-н бб и г-жо цч как се даваха препоръки от БКП-то за такива като вас.на младите го кажете ВИЕ им покажете вашите докюменти ние си ви знаем.вашата партия бавно носигурно залязва/като сдс ндсв/,след 1година на орешарски 6% няма да постигнете.
253
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Про руската комунистическа *** няма оправия.Да честитим на бандитите от Кремъл новият им пробив,а българите си заслужават съдбата.Р.Овч и бандата му може да спят спокойно,България е комунистически *** и оправия няма да има.Днес гладниците го избират а утре като ва набута със няколко договора за милиарди тип Белене и КТБ пак ще се питате КОЙ
252
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв ход ще предприемат от Вашингтон сега ,,разбраха че не искаме техните слуги !!!!..дали ни подготвят Цветна революция ???
251
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ БЯХМЕ НАЯСНО, ЧЕ БОКО Е ЛЪЖЕЦ И ТЪМЕН СУБЕКТ, КОЙТО НЯМА ЧЕСТ, МОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО !!! КАКВО ЛИ МОЖЕШЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ БАНДИТ С ТЪМНО МУТРИНСКО И СИКАДЖИЙСКО МИНАЛО.
250
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цецето спрела да менструира през 2004 та
249
0
 
17
 
! Отговори
9 преди 7 години
Аз се убедих в едно нещо. Живеем в ЕДНОПАРТИЙНА система.Всички "партии" се борят само за безнаказана кражба от държавната баничка.
248
3
 
20
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Преди малко видях по телевизия Европа, чудна картина: цялото подлезурско войнство на РБ - Митов, Ненчев, Москов, Лукарски, изплашени за комисионите си. Голяма радост да се гледа унижението им и страхът им за кокала. ББ следващата седмица ще ги изгони като мръсни котета. ББ ще направи второ правителство. На техните места ще постави хора от ПФ. Долни подлерзурци, никой не обича такива хора, само ги използва! ДСБ се спаси от унижението! А оня бандит Марешки голямо слагане на ББ. Да си отиват!
247
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наи после доиде краят на това антисоциално управление .Фирмата герб на момента трябва да се изрине и да се разследват за злоупотребите във фондовете и ограбването на държавата ни.Долу герб и мутренското им управление .
246
1
 
17
 
! Отговори
николаев преди 7 години
всичко е пунта мара милярди заеми по време на втория кабинет и усвоени от нашите сключени договори по държавни поръчки после цачева кандидат която се знае че губи премиера слънце подава оставка от мъка народа плаче от мъка за бойко някой се палят други се гърмят трети проклинат комунистите а гербаджиите се изнизват от българия завещавайки на раята борчовете общо взето това ви чака дами и господа
245
0
 
9
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Преди малко видях по телевизия Европа, чудна картина: цялото подлезурско войнство на РБ - Митов, Ненчев, Москов, Лукарски, изплашени за комисионите си. Голяма радост да се гледа унижението им и страхът им за кокала. ББ следващата седмица ще ги изгони като мръсни котета. ББ ще направи второ правителство. На техните места ще постави хора от ПФ. Долни подлерзурци, никой не обича такива хора, само ги използва! ДСБ се спаси от унижението!