Варна: Членове на СИК спят по земята и по пейките

Липсва организация, има припаднали хора в ДКС
12

Снимка: Черно море

Приключването на изборния ден във Варна не мина без неуредици. Членове на секционните избирателни комисии в Трети избирателен район - Варна съобщиха, че направената организация не е била на ниво, предаде Медийна група "Черно море".

Техните оплаквания са, че  били принудени да чакат в автобуси между 3 и 4 часа и че липсвали нормални хигиенни условия. Има регистрирани случаи на припаднали хора в Двореца на културата и спорта, като се е наложило екипи на бърза помощ да се намесят.

Към 7:30 ч. тази сутрин са обработени около 1/3 от протоколите от 637 избирателни секции във Варна.

"Трябваше да видите в 3 ч. сутринта какво беше положението. Имаше около 1000 души, много от тях бяха налягали по земята", каза за Медийна група "Черно море" представител на секция от Дългопол.

От Бяла са спали в автобус, с който бяха превозени изборните книжа до Двореца на културата и спорта.

Очевици разказаха, че е имало хора и по пейките в района на ДКС. Според "ветерани" в изборите колабирали са по-възрастни хора, защото "младите не се занимават с този вид дейност, която е трудна и зле заплатена".

И днес сутринта имаше още доста чакащи членове на СИК. От РИК - Варна, се опитват до обед да направят пълна извадка от областта.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мястото на една отказала се женица доставиха мaнгo. При броенето зададе следния въпрос на председателя на СИК: Това 4 ли е? Толкова за грамотността в тази "държава"...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ организират избори - епизод пореден...
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чували,бюлетини,протоколи,приемане,предаване,нерви,безсъние,припаднали.........!!Говорим за избори през 21-ви век,а дефакто сме още в началото на 20-ти!!Може ЦИК да пръска пари за пълни глупости,а не може да осигури една машинарийка,която на място да сканира протокола и да го изпрати до централния сървър на ЦИК за обработка!!Да,ама не!!Защото,идеята е да не се провали последваща корекция на протоколите!!Изпратиш ли ги-край!!Връщане вече назад няма и........няма допълнително напраскани цифрички!!
8
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 3 години
Ама като знаеш че не виждаш, не чуваш, всичко те боли..... или просто не ставаш за тази работа и в крайна сметка ОТИДЕШ и станеш член на СИК, после не се оплаквай колко тежко било. Аз зная, колко е тежко и всеки път си ходя и не се оплаквам.
Всеки отишъл за пари - ами да, ама те тия пари нали трябва даси ги изкараш, а не ей така по цял ден кафенце в стаите, шушо-мушо.... и накрая искаш и като на хотел да си в залата.

Ей аман от нагли хора бе.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички проблеми идват от СИК, а не от организацията. Ако всяка СИК отива с правилно попълнени протоколи, няма от информационното обслужване да се бавят и да им оправят видимите на първо време грешки при контролите. След това няма да се бавят при прегледа на протоколите от РИК.

Българина само да мрънка може. СИК са толкова некомпетентни и го казвам, като член на СИК, който се е нагледал на какви ли не ИНДИВИДИ. Проблема идва от това, че се допускат всякакви хора.

А после се оплакват. Е няма.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са обикновени хорица, в повечето случаи отишли за да изкарат някой друг лев.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами възрастните жени да си гледат внуците,а не да се занимават с политика. нямали пари за ядене,пенсиите им били по 180 лв , а правят дарения за радев и БСП-то си по 400 лв. какво да ги жалиш?
4
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 3 години
Докога възрастни жени ще тътрузят чувалите към мястото за приемане, направо жал ми стана снощи, като гледах репортажите??? Егати изборите, егати чудото!!!
3
1
 
12
 
! Отговори
Моряк и половина преди 3 години
ДОКОГА, София, ще гледа на Варна, като на малък град, като Каспичан, питам, ДОКОГА! На никого не му пука за този град, СРАМОТА!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
страх ги да купят железни шкафчета с номер като в моловеет и да пуснат хората да се разтъпчат - инаеч току виж някой издал как върви гласуването. Затова са като във Ватикана - чакаме белия дим.
1
1
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Пак ли бе ? Не се ли научихте миналата година ? Толкова ли е сложно. То бива бива некадърници ама това е прекалено.