Орешарски за балотажа: Ни с Цачева, ни с Радев

Изправихме се срещу лавина от лъжи и манипулации, пише той
8 ное 2016 14:30,
85
Орешарски за балотажа: Ни с Цачева, ни с Радев
Снимка: архив Булфото

Пламен Орешарски, който се състезава за президент с подкрепата на ДПС, обяви, че няма да подкрепи нито Цецка Цачева, нито Румен Радев на балотажа в неделя.

"Очертава се имитацията на опозиционност и политическо двуличие да продължат да доминират и на оформения балотаж. На участниците в него пожелаваме успех, в който ние самите няма да съучастваме по какъвто и да е начин, за да запазим позицията си на опозиционна алтернатива", написа Орешарски в профила си във Facebook.

Още по темата

Изявлението е общо – от негово име и от това на вицето му Данаил Папазов. Това е първата реакция на Орешарски за изборните резултати. В неделя той не се появи заедно с ДПС на пресконференцията в НДК, не направи и изказване.

В днешното си изявление той пише, че е получил гласовете на 6,52% от гласувалите, което му отрежа пето място сред 21-те кандидати. Орешарски благодари на хората, които са гласували за него, както и на ДПС – за подкрепата.

Той допълва, че партийната подкрепа не е влязла в противоречие с независимия статут на кандидатурата му. Това доказвали и резултатите от гласуването, според които той е привлякъл и много гласове, извън партийния вот.

Орешарски прави и ретроспекция на участието си в кампанията.

"Изправихме се срещу лавината от лъжи и манипулации, с които управляващите се опитват да превърнат успешните ни държавнически постижения от миналото в тежест на настоящето. Запазихме уважение към истината, за разлика от тях", пише бившият премиер, чието управление мина под знака на безпрецедентни антиправителствени протести.

Той пише, че ще продължи досегашната си линия на поведение, защото смята, че "едно общество може да бъде лъгано, но не и излъгано".

"Бяхме посрещнати необяснимо враждебно, сякаш искаха да ни кажат, че не сме желани в една надпревара, която е предварително подредена", пише още Орешарски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението на Орешарски е без стойност. Важно е народът какво ще реши. народът не иска вече да го лашкат насам натам като стадо овце.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хлапетата вече решиха, ти Орешарчо, още се чешаш по главата. Мисли, мисли, то изборите вече ще минат. То е сигурно, като герберите ти пратят... Кой го интересува тебе?
74
0
 
5
 
! Отговори
пий една студена вод преди 7 години
Карадайъ разполага с "твоя " електорат.........няма как да внушиш на някого да мисли ,че това е съкровената ти мечта.....просто употребен за втори път...
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аз там"Шапка свалям на хидроинженера за политическия му усет."---Съгласен съм. Ти на него и *** ще му свалиш, защото "хидроинженерът" е завърил АОНСУ, а там ги учеха ДА УПРАВЛЯВАТ. Не, че ми е симпатичен, но си знае работата ...(За по-младите: АОНСУ = Академия за Обществени Науки и Социално Управление).
72
1
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
А бе Орешарски! Симпатизирах ти защото не ти позволиха да работиш нормално и защото партиите ти натресоха Пеевски, а ти опра пешкира. Но след тази позиция,считам че не заслужаваш доверие на отговорен политик. Сбогом!
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски, имаш много поздрави от Маккейн
70
0
 
12
 
! Отговори
до ТОНЧО 54 преди 7 години
След плюенето на Плевнелиев по Русия България загуби това лято минимум 500 мил. евро от Руски туристи.
69
0
 
11
 
! Отговори
анадолец преди 7 години
До (:)Нема страшно. Нас ни подкрепят Ердоган и Местан, демек баш амуджите с фес и фередже. Виж резултатите от изборите в Турско.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя подкрепя цачева, оня подкрепя Цачева, третия подкрепя цачева...Ми за кво се кандидатирахте? Да бяхте гласували за Цачева и кой от къде е.Да но народа НЕ иска Цачева и нейния бащица. Остават им по-малко от 150 часа на държавната хранилка. А после вечна забрава!
67
2
 
9
 
! Отговори
А1 преди 7 години
На кой му пука за мнението ти бе Орешарски, на кой му пука дали ще подкрепиш някой от кандидатите.Имаше възможноста да се проявиш за кратко и ти го стори по-възможно най-отвратителният начин по време на преходното правителство.Хайде, марш в пущинака и не се връшай!Писна ни от отпадъци!!!!
66
6
 
6
 
! Отговори
УЖАААААС.....УЖАС! преди 7 години
ТАТЯНА ДОНЧЕВА , НЯМА ДА ПОДКРЕПИ НИКОГО НА БАЛОТАЖА ...!!!!КОМУНИСТИТЕ ---ОСТАВАТ , БЕЗ ...1-ва ЦИГУЛКА....!!!!!КАК ШЕ ГИ КАРАМЕ ТОГАВА ИЗБОРИТЕ ,БЕ.....??!!!!КОЙ ШЕ ДАВА ВЕРНИЯ ......"ПАРТИЙНИЯ ТОН"....????!!!УЖАААААААСЕН ПРОБЛЕМ ,БЕ.....!
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като беше чирак на професор Беров. Създадохте най крадливия модел в икономиката и финансите. Изпълняваше заповедите на Москва, - ПОМНИМ ТОВА ВРЕМЕ.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ти Орешарски самият може и никого да не подкрепиш, но твоите ментори от дпс вече са пренасочили материала си да подкрепи правилния кандидат.
63
0
 
9
 
! Отговори
UK преди 7 години
а така, една студена вода и всичко ще е ок :)
62
4
 
4
 
! Отговори
Живко преди 7 години
Виждам, че на всички вече са избили съчмите ... Пожелавам на всики успех в живота а аз хващам самолета и няма да се върна никога повече.
61
1
 
9
 
! Отговори
бохо преди 7 години
До от Брюкселти тролиш или сериозно заработваш. много *** манипулация. напротив туку виж Радев припомнил на САЩ, че имат договори да изпхълняват и да въведат безвизов режим за нас като граждани на ЕС. Един офицер по има авторитет сред чиновничеството в САЩ а не прихванатите мутри които ни управляват.
60
3
 
12
 
! Отговори
изводи преди 7 години
На подлеците от ПО не им се получи игричката и сега лъжат ,че Радев бил американски агент.Седесарите пък и те ,не бил натовец,а червен генерал .Защото и двете партии за на трапезата на Боко .
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както вървят нещата без посещение в сараите никой не може да спечели. Да видим кой сега ще се наведе повече и ще се намаже по-обилно с вазелин.
58
1
 
0
 
! Отговори
Камата преди 7 години
До ТончоТончо, Тончо, оти си не ..... ....... ......
57
4
 
17
 
! Отговори
аз там преди 7 години
Шапка свалям на хидроинженера за политическия му усет. Това, че не се харесва на всякакви мнозинства е съвсем друга тема.