ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!

Те са "за" мажоритарен избор и намаляване на субсидиите
9 ное 2016 12:07, Екип на Dnes.bg
224
ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ и БСП обявиха подкрепа за резултатите от референдума на Слави. Така независимо дали е под или над бариерата за задължителност, парламентът се готви да приеме решенията от него - въвеждане на мажоритарен избор за депутати и намаляване на партийната субсидия.

Още по темата

"Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен. Той е подкрепен от три и половина милиона души. Мажоритарният елемент е хубаво нещо", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че при едни от последните промени в Изборния кодекс от ГЕРБ са предлагали смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална. От БСП обаче били против. 

"Оттук-нататък трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване", каза още Цветанов. 

Той обясни, че все още няма политическо решение за подкрепа на референдума, но това са общите настроения в ГЕРБ. Той обясни, че партията им ще подкрепят и намаляване на държавната субсидия, но след анализ. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс. Тя също обясни, че БСП отдавна иска мажоритарен избор.

"Първата промяна за мажоритарен избор беше на БСП и то преди години", каза шефката на социалистите. 

Нинова каза, че субсидиите на партиите трябва да се намалят. "Ще бъдем конкретни за това колко трябва да бъдат в предложенията си", каза още червената лидерка.

"Какъвто и да е рискът за партиите, в момента е важен вотът на хората. Или ги чуваме, или следващият им сигнал ще е фатален", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
16
 
! Отговори
Добре,да гоПодкрепят преди 7 години
Но изразът "Пускаме референдума" ме изкара от релси.Припомни ми първата ми година в БАН. Една от първите дисертации, които прочетох, беше чудесен труд, оставен за обсъждане. От колегите чух, че на автор на този текст години наред са пречили да се развива - ей така, от злоба и завист, а той нямал протекция. Сега било решено да го "пуснат" да защити, защото му предстояло пенсиониране.И виждам в коридора трима недоучени, тип "селски ергени", тупат се по раменете и заговорнически се питат:
105
5
 
27
 
! Отговори
Vik преди 7 години
Страх, Страх, Страх. И после ще се правят на благородни, за да изпълнят ЗАДЪЛЖЕНИЯТА си!!!! Господа Народни Представители, вие СТЕ ДЛЪЖНИ да изпълните волята на народа, това не е по ваша добра воля....
104
2
 
11
 
! Отговори
Бат Мангали преди 7 години
Че то Бат Сали го роди Кой и сегашното гласуване на последните избори. Да видим как ще влезе на следващите. Вие Пеевски крепоета че дебелия ще се катурне от табуретката скоро и няма кой да ви плати жалките заплатки тук.
103
3
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Пак нещо мръсно гнусно се върти из главите им,или е просто страх
102
11
 
6
 
! Отговори
Forumni mastii kak s преди 7 години
Ей тролчета, видяхме ви на урните колко сте много. Слуги на господарите от ДС. Бихме ви шута. Та вие сте под 10% марионетчици седнали тука да умуват. Айде плюйте дългия сега и ближете сиските на Цеца. Пеевски ви уволнява утре , никаква работа не свършихте и референдума ви згази като жабета на асфалт. Умувайте още. лапачо за вас
101
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
Е, разбира се, че ще се навият. Те ще намерят от къде да ги откраднат тия 3-4 милиона. Те милиарди изсмукаха на наш гръб, ще ни подхвърлят трохите вече, няма проблем!
100
6
 
7
 
! Отговори
задължително преди 7 години
До МажоритарнобатСали е следващия мажоритарен Председател на Парламент 2020та
99
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, обяснихте ли на народа за какво гласува. Какво точно пускате? Как ще допуснете най-голямата политическа промяна в историята, без изобщо да сте взели участие в нея. Как един необразован чалгаджия ще решава съдбата на България?
98
4
 
18
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Сега да ви кажа и за субсидията ще се навиха веднага, големите партии които са били на власт си имат пари и това не им е проблем. Обаче кво става ако изгрее малка партийка която се мъчи да се бори със статуквото, да направи нещо полезно за хората и има 5-7 % подкрепа. Става това, че няма вариант тя да се само издържа и трябва или да "залезне" или да приема дарения от тия които имат пари, демек да се продаде. Аре ходете скачайте на Орлов мост и се радвайте как сте прееб*ли олигалсите.
97
2
 
9
 
! Отговори
ПРОСТА ИСТИНА: преди 7 години
ХОРАТА С КАПИТАЛ, ПРОФЕСИЯ И УМ-----НИКОГА НЕ СА БИЛИ ДОЛЮБВАНИ ОТ ВЛАСТТА И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА!ПРОСТО----ЗАЩОТО Е ТРУДНО ДА ИМ СЕ ПОВЛИЯЕ В МИСЛЕНЕТО И ДЕЙСТВИЯТА!!ТАКИВА ХОРА--СА НЕМАНИПУРИЛУЕМИ!!!!!!АКО ИСКАТЕ ПРОМЯНА ---ПРАВЕТЕ ТАКА, ЧЕ ДА СТЕ НЕЗАВИСИМИ ОТ ПАРТИИ , ВЛАСТ И ДЪРЖАВА!ТОВА Е НАЧИНА!!!!1РЕВОЛЮЦИИТЕ И ...БУНТОВЕТЕ СА ТЪПИЗМИ!ТЕ ПРОСТО --------СМЕНЯТ ГОСПОДАРИТЕ НА РАЯТА!
96
1
 
8
 
! Отговори
sport преди 7 години
До до ДСЩото и сега държиш сметка на избраните депутати. Сигурен съм, че не знаеш кои са те от твоя избирателен район.
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До xaxaxaе първото правителство на Борисов беше мажоритарно.Такива като бат Сали ще са всичките ако приемеме мажритарното.Местинте дерибей понежи ги знаят местните ще ги подкрепят и парламента ще се превърне в шоу атракция.Толкова от един шоумен.
94
6
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Честито на печелившите - БСП, ГЕРБ и ДПС завинаги на власт.
93
2
 
7
 
! Отговори
А, стига ,бе... преди 7 години
ТРАВЕСТИТА , ВИ ИЗПЪРЗАЛЯ -ПО ПАРТИЙНО ПОРЪЧЕНИЕ!БЪЛГАРИТЕ СЕ ЛОВЯТ НА ВСЕКА ПАРТИЙНА ВЪДИЦА , КАТО -"УДВНИК ЗА СЛАМКА"!ЗАЩО Е ТАКА ,ЛИ?АМИ ПРОСТО --ЗАЩОТО ИМАТ САМО 2-РАБОТНИ РЪЦЕ ЗА РАБОТА И ОТ "СОЦА"---са свикнали да нямат собственост ВЪРХУ "СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО" и НЕДВИЖИМ ИМОТ ----А , СА СВИКНАЛИ ДА СИ ПРОДАВАТ ТРУДА И *** --ЗА ПАРИ!БЪЛГАРИНА --Е ЗАВИСИМ ОТ... "ДЪРЖАВАТА И ПАРТИЯТА НА ВЛАСТ".АКО ИМА СОБСТВЕНОСТ И УМ------СТАВА "АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМ"!това е страха на БКП/
92
2
 
13
 
! Отговори
Мажоритарно преди 7 години
Какво стана с депутата бат' Сали, шефа на частното енерго в Самоков.
91
3
 
14
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
Като свалиха, правителството на Борисов 2013г. всички партии заявиха, че са си взели поука и така нещата няма как да продължат. А 3,5 години по-късно виждаме, че абсолютно нищо не се е променило и си продължават със същото порочно поведение партиите. Та и със този референдум не се очаква никаква промяна, сега предизборно заявяват вслушваме се в народа, а по късно пак ще е същото. Кучетата си лаят, керванът си върви!
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Глупости..ОТ ДСпо голема простотия от тебе няма.Обаче като стане белята и всеки влезнал в парламента си гласува към някой олигарх отговорност за това как гласуваха на референдума няма да носи никой.Както не носят за това че гласуваха за Костов ,Бареков ,Борисов ...
89
0
 
9
 
! Отговори
PD преди 7 години
Стига с тезите за купен вот. Човек който продава бъдещето си, няма настояще! Не познавам никой, който е продал гласа си, за толкоз години избори. А ако срещна такъв, ще наравя всичко по силите си, за да остане достоен и почтен.
88
4
 
21
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Сега стана ли ясно, че референдума е от полза на големите партии. Аре всички дето скачахте на "тайсън кючек" се замислете тия лисици политиците как така веднага се навиха без да се дърпат. Малко акъл трябва за да сметнеш че при "мажоритарни избори в два тура с абсолютно мнозинство" големите партии и ДПС са бетонирани във властта. И аре всички дето чакате спасители почнете да мислите и да се оправяте със своите способности а не да чакате царе, барековци и славчовци
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаах някакви 3...4милиона се вземат на сериозно. Прошляци!