Ако ГЕРБ загуби балотажа? Борисов да иска вот на доверие!

Целта е да стабилизираме страната, обяви проф. Михаил Константинов
10 ное 2016 10:00, Красимир Ангелов
277
Ако ГЕРБ загуби балотажа? Борисов да иска вот на доверие!
Снимка: Булфото

Ако ГЕРБ загуби на балотажа на президентските избори, е редно премиерът Бойко Борисов да поиска вот на доверие, изрази мнение изборният експерт проф. Михаил Константинов.

Той бе категоричен, че ако има предсрочни избори в страната, то не е добре те да са веднага след президентския вот. Според Константинов искането на вот на доверие от страна на премиера трябва да стане при ясни срокове за предсрочни избори през месец май догодина и само ако Борисов не го получи, следва да отидем на бързи избори след 2 месеца.

Още по темата

"Този вот на доверие ни трябва, за да стабилизираме страната и да я подготвим за мажоритарен избор", мотивира предложението си изборния експерт пред bTV. Той бе категоричен, че има нужда от поне 6 месеца, за да се изготви нормално някакъв вид мажоритарна система.

Константинов коментира още, че на практика референдумът вече е минал, защото двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП, макар и неофициално, обявиха, че ще отчетат желанията на хората.

"3,5 млн. души са гласували на този референдум. Българският народ заслужава да бъде уважен", отбеляза експертът. Той коментира по-обстойно и евентуалните бъдещи мажоритарни избори. Според него при тази ситуация дори няколкостотин гласа ще решават едно депутатско място. 

Според Константинов страната ще бъде разделена на 240 парчета с по 30 000 души население. От тях 20 и няколко хиляди са избиратели, а половината, ако гласуват, са 10 000. Следователно 5000 ще избират депутат, а ако са на кантар, 100 гласа ще са решаващи, обрисува картината проф. Константинов. По думите му това означава, че все едно ще имаме 240 кметски избора.

Константинов прогнозира, че при предсрочни избори ГЕРБ ще остане най-голямата партия и няма да има много по-малко депутати от сега. Експертът допусна, че нови политически сили рязко ще навлязат в българското политическо пространство, като даде за пример Обединения патриотичен блок и Веселин Марешки. 

При евентуални мажоритарни избори в българския парламент ще има ляв, десен и един регионален блок – ДПС, пресметна проф. Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
1
 
! Отговори
Аз помня!!! преди 7 години
Никога няма да забравя,когато ТИКВАТА ДАДЕ ЦЕЛИЯ ГОЛЯМ БИЗНЕС НА СВОИ ХОРА!!! ЗА това съм в ИЗГНАНИЕ!!! СЪД И В ЗАТВОРА!!! Имах Фирмичка !!! Но ТОЗИ *** ме УНИЩОЖИ!!! Давах работа на шест момчета!!! Помня и неговите КАМИОНИ дето возеха Софийския *** до Силистра!!! Обеща МОСТ??? Де ГО Е МОСТА??? Силистра- Кълараш??
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ХИТРЕЦ АЗ СЪМ *** НАРОЧНО ГОВОРИ ЗА ОСТАВКА.ЗАЩОТО Е УБЕДЕН ,ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СПЕЧЕЛЯТ ТИЯ ДНИ ВСИЧКИ СА НА КРАК И ОРГАНИЗИРАТ СРЕЩИ С КМЕТОВЕ И ДИРЕКТОРИ НА ПРЕДПРИЯТИЯ,ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ДРУГИ ,ЧЕ АКО НЕ СПЕЧЕЛЯТ В НЕДЕЛЯ НА БАЛОТАЖА,ЩЕ ИМА УВОЛНЕНИЯ.ОСВЕН ТОВА КУПУВАТ УДАРНО И ГЛАСОВЕ.ТАЗИ НОВИНА Е ДОСТИГНАЛА АТ АНОНИМНИ ХОРА ДО ЩАБА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.ЗАТОВА ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ ПАК И НА БАЛОТАЖА.НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ.ХВАНА ГИ ГОЛЯМ СТРАХ ОТ ВЧЕРАШНИЯ ***
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професоре, не е нормално вие да давате акъл на г-н Борисов тъй като той вече обеща, че ако генералът спечели ще подаде оставка. Постъпва се мъжки и се държи на дадената дума без шикалкавения.
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов каза в ефиr,,Ako не спечелим в понеденик сутрин имате оставката ми".
185
0
 
5
 
! Отговори
До205 преди 7 години
И какво постигаш като крещиш?Типично по герберски-други аргументи не търпим.
184
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тая мижитурка е професор,то аз съм космонавт.
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професорът каза - редно е ... Защо да е редно . Премиерът от името на партия ГЕРБ направи предложение , което не се приема . Възможно е да се приеме друго предложение . Основен Принцип на Демокрацията - Принципът на вишегласие . След неговото изпълнение не може да има проблеми или наказания .
182
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
Кога Борисов ще вкара КриСталина в играта???
181
1
 
1
 
! Отговори
Randez-vous преди 7 години
Tochnostta na bg premier se izmerva s hromometer eto kak - 7x24x60x60 ...:-)
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ГЕРБ загуби Балотажа ще се осъществи един от Принципите на Демокрацията . Кой и къде е казано , че Премиерът и Правителството трябва да понесе наказание във вид на Вот на Доверие или Остовка . Европейската предвидливост е като нашата - Оттук до Вечеря за двама .
179
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожа Кристалина Георгиева каза - Гледам Напред , а Боко гледа с милиарди Напред . Никаква ОСТАВКА , никакъв Вот на доверие - на който му липсва Доверието той да го иска . Мандатът е определен от Народа и само Той може да го отнеме . Референдум по тази въпрос . И Слави мълчи като Цецка .
178
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След години управление - липса на доверие . То и аз не съм нормален , но се утешавам с това , че и от мен има по - големи ненормалници . Мандатът си е мандат , спечелен с усилия и труд . Не и отива на Цецка да проваля мандата . Когато Левски се провалил поел е цялата вина върху себе си , а тая мълчи като ........а . Прочетете Захари Стоянов - хора сме , всички грешим
177
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боко е напълно амортизиран.той стана приказно богат от европроектите. за какво му е вече власт. да заминава на бахамите
176
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпърде*лият вече професор да вземе да се самоотстреля!Какъв вот, бе смот***н?Тиквеното мнозинство как ще си гласува негативен вот?
175
26
 
7
 
! Отговори
Тамтам преди 7 години
За тези , които обиждат и пишат злобни анонимни коментари- вземете се в ръце и си оправете жалкия животец. Толкова злоба не е здравословно. Води до тежки болести. Борисов поне работи и праваи нещо, а вие освен злоба , май че друго не произвеждате. Самите епитети които използвате говори за умствените ви възможности. Когато свършат аргументите, използват се обидите.
174
34
 
8
 
! Отговори
Добронамерен преди 7 години
Г-н Борисов, в случай ,че четете коментарите, не се поддавайте на глупави провокации на противниците . Избран сте от народа, продължете да работите, по-вечето хора искат да завършите това което е започнато. Има напрдък, макар и не толкова голям, колкото ни се иска. Не обръщайте внимание на злобните критики, защото те не са градивни, не предлагат решение, а изпитват наслада да обиждат. Не правете втори път грешката да искате вот на доверие или да подавате оставка.
173
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме болшевики а вие фашуги.Така дабре ли е ***
172
2
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
БОЙКО, Питай МАМАТА, дето знае "всички" закони, ако няма кворум в НС ще има ли вот на "доверие"Ай сик.. тир !
171
4
 
17
 
! Отговори
боко тъпото преди 7 години
*** хора бреиииии!!!! Абе примерете се наипосле с мисълта,че вашата дърта пацафура няма да бъде избрана за президент.Какъвто вожда им такива и симпатизантите"КРАТУНИ"
170
1
 
18
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Болестта протича съпровождана от несекващи бръщолевения за въображаеми успехи, с мания за величие, абсолютно изкривяване на действителността и брутално незачитане на всички хора, които не са болни от герберастия. Болните са склонни към внезапни нападения и пълно обиране на здрави хора. Лечение засега не е известно.