Борисов до "моите" депутати: Подам ли оставка, гласувате я!

Премиерът настоя, че Цачева е била по-добра в дебата от снощи
11 ное 2016 09:07,
374
Борисов до "моите" депутати: Подам ли оставка, гласувате я!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Цецка Цачева и посочи, че за него тя е била по-добрата в снощния дебат.

"Гледах вчера дебата и първо искам да поздравя Цецка Цачева. Аз повече няма какво да й кажа. Радвам се, че тя в последните два дни, когато се наслуша на толкова обиди, показа коя е", обясни Борисов.

"Според мен във всяка една сфера беше категорично по-добра от г-н Румен Радев – от военния пенсиониран. Когато си даде оставката каза, че летците ги е страх да летят, защото двигателите са втора употреба. Аз му казах да остане и му гарантирах, че до една година ще върнем ремонтите на самолетите в България", заяви Борисов.

Още по темата

По думите му вчера още за 10 двигателя са платени 42 млн. лв., така че българските летци да летят с оригинални МиГ-ове.

"Може би благодарение на това, че Радев си отиде, стана. Той като летец е добър, но той не се е борил. Той ако стане президент, няма как да работи с мен. Управляваме, защото имаме самочувствието и достойнството да го правим. Изборите са морал. Без БСП да са участвали в изборите, само са подкрепяли някого", посочи той пред Нова тв.

По думите му преди две години България е била в политическа криза, след като БСП подвела избирателите си, че Пламен Орешарски е най-добрият експерт.

"Когато поехме държавата с фалита на банките трябваше да се направи правителство. Тогава с никой не се харесвахме, но за да не вкараме държавата в политическа спирала, съставихме кабинет. С РБ още не можем да разберем кой от тях управлява и кой е в опозиция", коментира министър-председателят.

За сълзите на Цецка Цачева в ефир коментира: "Като са убили роднините й, ще плаче. Грешката за резултата от изборите не е нейна, а моя", отсече премиерът.

За заявената оставка, ако ГЕРБ загуби балотажа, Борисов посочи, че е абсурдно депутатите да не му я приемат.

"Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват?", попита премиерът.

"Това са 6-7 години практики. Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим".

Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЛЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ БОЙКО КАТО ПОДАДЕ ОСТАВКА? СВЕТА СВЪРШВА ОСОБЕНО В БЪЛГАРИЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ С ТЕЗИ ПАРИ ДЕТО КРАДАХТЕ бе продажни управляващи и държавни служителиАз бачках цял живот на минимална заплата и нищичко не можах да открадна
235
2
 
36
 
! Отговори
винету преди 7 години
боко и маман явно не са чели конституцията. те и двамата не знаят че председателя на парламента е на по-високо ниво от министър председателя. а сега боко иска да превърне и президентвото в негов придатък където да мойе да си влиза с шутове по всяко време и да нарежда какво да се прави.
234
38
 
6
 
! Отговори
оеоо преди 7 години
На всички ни е ясно че Борисов не е КРАДЕЦ, и че една НЕИСТИНА казана 100 пъти започва да мъти главите на хората. За това са виновни шепа предатели/гнусни ***/, които за някой лев целодневно тролят по форумите. НАРОДЕ ОСЪЗНАЙ СЕ. В държавата ни се води война срещу доброто. Ще докарате на власт грабителите на България, а именно БСП. Платиха се милиарди за реактори и КТБ, тези пари можеха да отидат за нещастните пенсионери, наши майки и бащи, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ имате още време.
233
2
 
37
 
! Отговори
5722 преди 7 години
*баси титаничния мишок!!! Аре подавай я най-накрая! Света няма да спре да се върти без *аглото ти присъствие! Клоун!
232
1
 
32
 
! Отговори
dominici преди 7 години
До ЦъфналКолкото и Борисов да е "фурнаджийска лопата", не може да подаде оставка между избори и балотаж. Просто не може! Президента (в случая Плевненилиев) не може да създаде временен кабинет, защото му остават 3 месеца, а пък като няма правителство, няма кой да организира изборите. Така че Борисов просто не е осмислил "юридически" изказването си, че ще подаде оставка веднага. Ако е мъж, който държи на думите си, без значение дали Цецка или Радев спечели на балатожа, той трябва да я подаде.
231
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-286,разликата в това е, че генерала никога не е казвал че дядо му е бил убит от народния съд.
230
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 277,Той тиквун яско как е учил в "Симеоново", ама ако си мислиш, че Радев е влязъл по по-различен начин да става летец и след това генерал, много се лъжеш.Един дол дренки са и двамата. Тетка и тя не е стока.
229
2
 
39
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Хайде чао, Бочко
228
1
 
48
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Нека Султана си потвърди думите , че и магаре да посочи ще го избере народа. Защото аз не знам Цецка дали се приема за магаре, но шанса и да спечели се стопява със всеки ден. Не защото е стара или грозна, а защото хората се отвратиха от ГЕРБ. Само за тази година три пъти променят от НОИ програмата за болнични. Три пъти ми връщат Декларация 1 и 6 за осигуровките, като от служители от съответното НАП за един и същ въпрос получавам резлични отговори. А във столична фирма сестра ми са на двойно с-во
227
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един път ни заряза избирателите в калта и пак гласувахме матер сега се опитваш пак да ни зарежеш .Вече никой няма да ти повярва
226
1
 
43
 
! Отговори
МБАЛ преди 7 години
Боце, вдигна ли пак кръвното ?
225
1
 
50
 
! Отговори
Цъфнал преди 7 години
Все ми се струва, че ще стане както в неделя - мислех да подавам оставка, но всичките министри ми се примолиха, недей, изчакай 1 седмица.Жалка история.
224
0
 
51
 
! Отговори
gazaro go6o преди 7 години
Борисов или се прави или наистина живее в друга държава.. Надолу по веригата на администрацията всички назначени от ГЕРБ са крадци и ***.. Как ще има развитие с такива индивиди назначени от ГЕРБ общински кметове, съветници, селски кметове, шефове на РПУ-та и т.н. Няма как народа да е доволен, когато нищо не върви и всеки си прави каквото си иска.. Сигурност, спокойствие и правов ред, ето това изобщо ГЕРБ не успя да създаде, а без това държава и народ няма как да има. Затова си виновен ти ББ
223
0
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Цецка и като бъдещ "главнокомандваш" БА също беше подготвена да брани България с "военноморските въздушни" сили.
222
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зеленчук а оставката кога?
221
2
 
33
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-262,биографията и е като на началника и от банкя, и неговия дядо бил '' убит'' от народния съд ,а пък учил в'' Симеоново'' тези приказки на други да ги разправят, затова в неделя избора на Българския народ е РУМЕН РАДЕВ.
220
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо мъжко няма във кръглия зеленчук от Банкя
219
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-голямата грешка си ти боко.останалото се дължи на глупоста на гербаджиите
218
0
 
35
 
! Отговори
emiliaaaa преди 7 години
Ще плаши куче със салам. Или вече доста се ояде и сега иска да хрАНОСМИЛЯ НА СПОКОЙСТВИЯ!!!!!!
217
6
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Това е отработена схема .Първо се плюе по СДС и се играе уж в дясно ,докато се разбие опозицията на комунистите .След това се предава властта на БКП. А конците на всички ги дърпа голямата мечка