Борисов до "моите" депутати: Подам ли оставка, гласувате я!

Премиерът настоя, че Цачева е била по-добра в дебата от снощи
11 ное 2016 09:07,
374
Борисов до "моите" депутати: Подам ли оставка, гласувате я!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Цецка Цачева и посочи, че за него тя е била по-добрата в снощния дебат.

"Гледах вчера дебата и първо искам да поздравя Цецка Цачева. Аз повече няма какво да й кажа. Радвам се, че тя в последните два дни, когато се наслуша на толкова обиди, показа коя е", обясни Борисов.

"Според мен във всяка една сфера беше категорично по-добра от г-н Румен Радев – от военния пенсиониран. Когато си даде оставката каза, че летците ги е страх да летят, защото двигателите са втора употреба. Аз му казах да остане и му гарантирах, че до една година ще върнем ремонтите на самолетите в България", заяви Борисов.

Още по темата

По думите му вчера още за 10 двигателя са платени 42 млн. лв., така че българските летци да летят с оригинални МиГ-ове.

"Може би благодарение на това, че Радев си отиде, стана. Той като летец е добър, но той не се е борил. Той ако стане президент, няма как да работи с мен. Управляваме, защото имаме самочувствието и достойнството да го правим. Изборите са морал. Без БСП да са участвали в изборите, само са подкрепяли някого", посочи той пред Нова тв.

По думите му преди две години България е била в политическа криза, след като БСП подвела избирателите си, че Пламен Орешарски е най-добрият експерт.

"Когато поехме държавата с фалита на банките трябваше да се направи правителство. Тогава с никой не се харесвахме, но за да не вкараме държавата в политическа спирала, съставихме кабинет. С РБ още не можем да разберем кой от тях управлява и кой е в опозиция", коментира министър-председателят.

За сълзите на Цецка Цачева в ефир коментира: "Като са убили роднините й, ще плаче. Грешката за резултата от изборите не е нейна, а моя", отсече премиерът.

За заявената оставка, ако ГЕРБ загуби балотажа, Борисов посочи, че е абсурдно депутатите да не му я приемат.

"Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват?", попита премиерът.

"Това са 6-7 години практики. Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим".

Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
2
 
1
 
! Отговори
друг преди 7 години
Не гласуваха най коректните и мислещите от българите и не можем да кажем че това е "Гласа народен"Но щом Егото на умните и почтени българи е по голямо от бъдещето на децата ни утре ще сме Доганизирана държавица .......Не гледам на ситуцията като " Жена президента" а като на " подготвен Юрист _ президент с вице адмирал на славния БМФ"Наистина са по стойностния и подготвен екип!! Съчетания между дипломат и стойностен военен патриот!!!
275
1
 
2
 
! Отговори
не е редно преди 7 години
С Президетските избори да се допусне и политическа нестабилност.ГЕРБ ще излезе още по монолитен при едни парламентарни избори ,но това ще е застой ,и още много разходи ,което е напълно излишно и не е Държавническо решениеКазах!!!
274
1
 
5
 
! Отговори
РОШАВ преди 7 години
Като му падне депутатския имунитет на Боко, ще го съдят ли за 8 г. грабеж на България ?
273
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Безумията на гербаджиите започнаха да ми идват в повече.Стига с тези простотии.Това мин.председател,президент са високи длъжности и не трябва да се заемат от прости хора.Излагат ни по света-защо си го причиняваме?
272
2
 
14
 
! Отговори
Търн преди 7 години
Този си има депутати! А онези, дето са гласували за тези депутати за да ги представляват в парламента си нямат. Не знам, колко трябва да е заблуден човек за да гласува за този наглец.
271
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Относно дядото на Цецка .Този човек е бил втори мъж на баба и.Баща и не е негов син,а от първия брак на бабата.След убийството му бащата на Цецка се отказва от него.И това ни разкрива защо Цецка става партиен член и израства в партийната иерархия.
270
2
 
7
 
! Отговори
да, ама не преди 7 години
Ми то първом му приемат оставката, теа, неговите депутати, а пък после, след две-три седмици, пак същите му гласуват следващото правителство. Елементарно, ама то много варианти за други мнозинства в те тоа парламент няма и няма да има.
269
2
 
16
 
! Отговори
Alo преди 7 години
Г-н Борисоф,това са депутати избрани от НАРОДА!!!!СТИГА ВЕЧЕ-АЗ НАПРАВИХ,АЗ ПОСТРОИХ,АЗ РАЗПОРЕДИХ,АЗ ПОПРАВЯМ ЧУЖДИ ГРЕШКИ.....САМО НЕ ЧУХМЕ АЗ ФАЛИРАХ ДЪРЖАВАТА ,АЗ ДОКАРАХ ДО ОТЧАЯНИЕ ХОРАТА,МОЯТА ПОЛИТИКА ПРОГОНИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ!!! Е,Вие НЕ сте моят премиер. И Вашият кандидат също!Впрочем ,Вие самият го определихте като грешка,а днес се отмятате! НЕ желая МОЯТА РОДИНА да управлявате Вие!!!!!
268
12
 
7
 
! Отговори
До моя Премиер преди 7 години
Аз съм избирател и в тази си позиция нещо като работодател.Та думата ми е ,че ОСТАВКА Не приемам. България е във вярната посока и ако народа български се осъзнае овреме трябва е така да продължи.Господ бог ни е поставил в Европа...това е съдбата ни.И за доброто на всички трябва да има мирни делови дипломатични отношения с всички народи по света/ на всички земни кълбета/!!!
267
1
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Бойки нахитря много в политиката. Дали не замисля някаква грандиозна игра с тази оставка?.Дали Цачева не е пробутана с определена цел, за да се предизвика несигурност в държавата ? Въпроси , въпроси. А при Нинова , и там е тъмна Индия. Стани да седна...Изобщо държава за чудо и приказ.Изобщо не е ясно кой е кум , кой е сват и кай е на булката брат.
266
2
 
21
 
! Отговори
Тоналд Дръмп преди 7 години
Нали? Тъй я! Няма тън-мън!Впрочем, току що ми дойде на ум, че Тръмп ще се разбира прекрасно с Бойко Борисов!Или както беше казал един път: "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме.".
265
4
 
43
 
! Отговори
г-н Борисов, преди 7 години
кого плашите с оставка ? Какво направихте за да спасите КТБ, след като повторно станахте премиер ? Този път номера ви на СПАСИТЕЛ на нацията НЯМА ДА МИНЕ. НЕ ВИ ИСКАМЕ, МАХАЙТТЕ СЕ !
264
2
 
57
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
До вчера се колебаех с лек превес за Радев.Но след сношната ревлива сценка светна-Цецка цял живот с това е карала- с циврене.Така си е взела дипломата,така е била и пред началниците.Това съм го гледал десетки пъти- и в гимназията,и университета,и в работата........Ами минава номера.До едно време.Де жа вюСори,ама аман!!!!
263
0
 
47
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
Чета, чета и колкото повече чета толкова повече ми се чини, че Бай /знаете КОЙ/ още от преди няколко месеца си го подготвяше този момент с оставката. Просто искаше да се изкара нещо като невинен, да ама не. В последните месец и половина яко се дънеше, по най-недопустимия начин. Нали уж е опитен политик: то не беше щуротията Бокова-Сталинка, съобщаването на името на Цачева в последния момент, след уж дълго мъдруване и вчера хоп -грешка, днес- подкрепям я! Иманещо гнило, сутринта беше се улензил к
262
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
313, ти си и.змет, бе! Осъзнай се, не се дупи повече за пари, че вече ги нямаааа!
261
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние самураи си нямаме, но си имаме българки, които са доста по-опасни от тях, каза Борисов в Япония.После пък един японски вестник показа снимка на Искра Фидосова.Е, не вярвам да дойдат туристи от Япония вече...
260
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ся ако падне ГЕРБ ще намалят ли винетките и ще ми върнат ли от незаконото дигане 30те лева.ИЛИ И ТОВА ГО СМЯТАТЕ ЗА ДОБРО.
259
4
 
57
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Тиквата блъфира, но не подозира, че народът наистина не го иска повече. И точно затова ще подкрепи Радев, защото така ще измете ББ. Стига простотия и себичност във властта.
258
0
 
44
 
! Отговори
България преди 7 години
Стига глупости,герб,бсп,бсп ,герб,гласуваме за президент (ЛИЧНОСТ) !
257
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За период от 133 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни...