Цачева, Радев? Без значение за рисувания виц

Следващите пет години един от двамата ще е чест обект на карикатуристите
7
Цачева, Радев? Без значение за рисувания виц
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Който и да е новият държавен глава, той със сигурност, по традиция, ще се превърне в най-новия обект на карикатуристите.

Още по темата

Ивайло Цветков е един от най-известните съвременни карикатуристи. Признат майстор е на рисувания политически виц и не крие, че в професионално отношение най-много обича, когато властта се сменя.

Той беше сред организаторите на изложбата на тема: "Президент", в която участваха 22 майстори на хумора и сатирата с общо 82 творби.

На въпроса носи ли българският политик на майтап, винаги има готов отговор: "През тези 27 години, които аз съм рисувал във вестниците, много, много шум не се вдига, което е умното поведение, иначе започват да ни правят реклама на нас".

Пред Bulgaria ON AIR Цветков коментира, че политиците у нас не се съобразяват с това кой ги окарикатурява.

"Когато не бъркаш на българина, в случая на политика, в джоба общо взето не се съобразява много. Ако можеше да им се бръкне в джоба, щяха да изпищят много здраво и да кажат колко много им пречи", споделя карикатуристът.

По думите му за добрата карикатура има безотказна рецепта.

"Най-важното за една карикатура е да има вид. Ако няма вид, никаква карикатура не е. Ако правиш портретна карикатура трябва да хванеш задължително чертите и портретната характеристика. Добрите майстори хващат и състоянието, и излъчването на човека", смята карикатуристът.

Ивайло Цветков е рисувал всички демократично избрани български президенти. Признава, че някой ги е изобразявал лесно, докато с други перото му е трябвало да свикне. 

"Искаш, не искаш, се научаваш. Това е част от професионализма. Ако нещо не ти идва да го кажеш, трябва да се научиш да го правиш", допълни още Цветков.

Независимо кой ще седне на президентския стол трябва да е подготвен, че следващите 5 години ще постоянна жертва на карикатуристите.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ***, ти руския чуваш ли го или ти го говорят звездите?А дори да е вярно, к'ъв точно ти е проблема на тебе?
4
25
 
2
 
! Отговори
хм преди 7 години
В "Российская газета" има статия с днешна дата от 13ч 59 мин в която Радев се сочи като победител.Путин ни назначи вече за президент генерал Радев!Статията се казва"Изборите в България:Вторият тур готви политическа буря."
3
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 години
Анонимен, щом зи задраскал не подкрепям никого, значи си супер БЕЗХАРАКТЕРЕН, ПОНЕ НЕ ПИШИ ДА ДРАЗНИШ, БОКО ТАКА ПОНЕ ЩЕ СИ ПЕБРОИ ЛОШИЯ МАТРЯЛ
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цачева, Радев? Без значение за рисувания виц"---Това на снимката ми прилича на Мамата Цачева, бе! Храни дечицата :)Пък и нали Ивайло Ц рисува само "демократично избрани" български президенти?А, сега, Камелче, кажи как вървят изборите, как са процентите, дайте някоя и друга "представителна" извадка! Вече минава 17:00 часа !
1
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз зачеркнах квадратчето с не подкрепям никого!