Кънев: В непредизвикана политическа криза сме!

"С едногодишни усилия Борисов успя да се самосвали"
Обновена: 13 ное 2016 22:48 | 13 ное 2016 22:37,
49
Кънев: В непредизвикана политическа криза сме!
Снимка: Архив, Булфото

България се оказва в една ситуация на непредизвикана политическа криза. Тя не беше необходима, посочи идерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

По думите му няма нищо неочаквано в резултата от изборите.

"Още в петък, преди първия тур, моята прогноза беше съвсем ясна – Цецка Цачева ще е втора, тогава предположих резултат 60 на 40, разликата е дори по-голяма", посочи Кънев.

"С едногодишни усилия премиерът Бойко Борисов успя да се самосвали, да затрие ГЕРБ и кандидата си за президент. В крайна сметка – както повечето хора от тип "краля слънце", които мислят повече за себе си, отколкото за държавата", допълни още той.

По думите му всичко е започнало през декември миналата година.

"Тогава с една огромна лъжа провали съдебната реформа, която беше в основата на второ му правителство. Отхвърли всички протегнати ръце за спокойно протичане на президентските избори, за издигане на един солиден десен кандидат, който с лекота да спечели", коментира още Кънев.

Във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че пожелава успех на "агнешките главички" и дали е имал предвид партньорите си от Реформаторския блок, Кънев заяви: "Изобщо не ме интересува какво е визирал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Криза ами. Ама за теб. Защото ако влезе мажоритарния вот ти НИКОГА няма да влезеш повече във властта.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев радев .. не е лесна и твоята. Не разбра май, че на симпатизантите на ГЕР отдавна сте им писнали. Надявахме се на нормална коалиция между център дясно и получихме изпращели като теб, ревящи непрекъснато срещу коалиционните си партньори. Хем боли, хем сърби е вашата.Е, сега ще се преброим.Ще получите един голям шут!
36
13
 
6
 
! Отговори
Внимание! преди 7 години
Уважаеми съграждани,Предупреждавам ви, че се плащат по 25 лева на ден от ПП Герб на "поддръжници" в интернет. Това беше организирано още по обяд, далеч преди края на изборния ден, но "поддръжниците" бяха предупредени да започнат късно вечерта. Аз самата получих такова предложение!!!
35
10
 
12
 
! Отговори
ЗзЗ преди 7 години
На мястото на паметника 1300 години България трябва да построят "символично политическо гробище" - Радан ще има почетна символична надгробна плоча, заради политическото си самоубийство.
34
12
 
12
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Абе... псувайте ме, ако щете, ама предпочитам "краля слънце" пред Рада Дълбоката.
33
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 39,не е предизвиано нищо,те говорят като политици,не като хора,затова им се връваш,проумей го.
32
2
 
7
 
! Отговори
ала-бала преди 7 години
Да му мислят политиците,хората си свършиха работата,а при тях щом има криза,как се подписват в края на месеца?
31
9
 
23
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Хора не им се връзвайте на реформаторите,видяхте колко се увъртяха.....а за този клоун коментар няма.
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сър ПичукРадан може да ти натъпче главата в *** с крак!
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко видя че се *** с досегащното си управление и си избра нарочно неизбираемата Цачева, за да я използва като довод за да напусне кормилото. Подавайки оставка сега, той вкарва народа в затруднено положение - да се трескат пари за нови избори.Избраният президент е шапкар (зелени чорапи) - той ще е там да изпълнява, а не да измисля неща (както например би правил бизнесмен )
28
6
 
15
 
! Отговори
съдебна реформа? преди 7 години
Костов трябва да получи до живот за така наречената приватизация. Кога Раданчо го чуя това да каже, ще му повярвам.
27
4
 
11
 
! Отговори
яя преди 7 години
Една от малкото партии с правилни начални принципи... но спрете да се чалгаризирате, щото единственият ви шанс е:- кадърни, образовани млади хора- необременено от миналото (близко и не чак толкова) мислене- мислене "извън кутията" (out of the box)- непознати кандидатури от БУДНИ млади хора.Това ви е единственият шанс. Иначе ще си останете жалките наследници на костов.
26
3
 
3
 
! Отговори
Дончо преди 7 години
Това ще доведе до дестабилизация както и избирането на Тръмп.Виж тук: kantora.eu/index/uncategorised/bogatite-plachat-donald-tr-mp-e-noviyat-prezident-na-sashch.html
25
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдебната реформа няма да направи пенсиите високи. За това никой не го иска тоя.
24
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съдебна реформа пръв заговори Радан Кънев, заедно с Христо Иванов. Когато всички политици се уплашиха да не бъдат разследвани и отказаха съдебна реформа, Радан и Христо Иванов имаха смелостта да се махнат от властта. Друг не посмя да го направи. Всякакви други коментари, обиди, квалификации, измислени от *** медии, уплашени от това Радан да не успее, са безсмислена база за диалог. Лека вечер. Честито на ген. Радев, светъл лъч в политиката ни. Няма шанс за такива, хората са необразовани.
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 27От 25 години хората говорят за "съдебна реформа" толкова колкото и Раданчо. И съответно от 25 години хората вземат толкова практически действия колкото Раданчо - тоест никакви. Дори Яни Янев - Лудото Яне който искаше нова конституция показа повече действия от Раданчо.
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радане, да не ти пука, гнусни *** ще има винаги.
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ала_Балаизпрати си имената до редакцията на ДнесБГ. Радко Облата-глава може да поиска да благодари на единствения си подръжник в електронните медии поименно
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще ти кажа какво направи Радан. Той пръв заговори за съдебната реформа, но понеже всички олигарси и кукловоди се притесниха какво може да им се случи, ако има независим съд, Радан срещна голям отпор от властта, от всички техни медии. Имаше смелостта да излезе опозиция заедно с правосъдния министър Христо Иванов. Сега всички взеха да говорят за съдебна реформа, но никой друг не се отказа от властта в името на нея. Когато станат повече, тогава ще се случи. Такива като теб не помагат,а а пречат
19
10
 
8
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Радане, до сега си на прав път. Да не се повлечеш с Прокопиев от Капитал. Ние от ДСБ сме за Републиканците!