При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха

ДПС изпреварва със стотни Патриотите в битката за третото място
9 фев 2017 17:45,
172
При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ и БСП изравниха сили на върха на предизборните класации на социолозите.

Поредното проучване прогнозира равни резултати между двете партии. Ако изборите са днес, е много вероятно двете партии да постигнат равни резултати, показва национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, цитирано от БТА.

То проведено  между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Според данните от изследването ГЕРБ продължава да води, "но само номинално".

Още по темата

"Разликата между ГЕРБ и БСП, от резултатите, които ще излязат от урните, е 1,1%. От статистическа гледна точка това означава паритет между първите политически сили", коментира Юлий Павлов.

Той обясни и че никоя формация не застрашава първите две места.

"Кой ще финишира първи е въпрос на кампания и организация. Смятам, че към момента симпатизантите на БСП са малко по-мобилизирани", прогнозира още Павлов.

Данните показват, че ако изборите са днес, в парламента ще влязат пет партии.

ГЕРБ биха получили 21,4 на сто от вота на всички избиратели и 29,2 на сто от вероятните гласували, а БСП - 19,6 на сто от гласовете на всички избиратели и 28,1 на сто от вероятните гласували.

Според Юлий Павлов ДПС запазва позиците си на трета политическа сила с 6,5 процента от гласовете на всички избиратели и 9,6 на сто от вероятните гласували.

Четвърти с минимална разлика остават "Обединените патриоти" - 5,9 процента от всички и 7,5 на сто от вероятните гласували.

Сигурно място в следващия парламент има и "Воля" на Веселин Марешки – с 4,5 на сто от гласовете на всички избиратели и 5,2 на сто от вероятните гласували.

На ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента остава Реформаторския блок. За дясния съюз биха дали вота си 2,7 на сто от всички и 3,7 на сто от вероятните гласували, сочи проучването.

За формация около ДСБ/Нова република - 1,2 на сто от всички и 1,6 на сто от вероятните гласували, за БДЦ - 1,2 на сто от всички и 1,5 на сто от вероятните гласували, а за "Да, България" на Христо Иванов - 1,1 на сто от всички или 1,5 процента от вероятните гласували.

АБВ биха подкрепили 0.8 процента от всички и 0,9 на сто от вероятните гласували, ДОСТ - 0,7 на сто от всички и 0,8 на сто от вероятните гласували, а "Движение 21" - около 0,6 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: БСПизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Е па гласувайте за аптечната гербаджийска патерица,хаир да видите!Кеф ти евтини илачи,кеф ти нафтица на тънки цени-богата работа!
19
2
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Хайде пак поредните порции лъжа ,но сега са по-скромни опариха от предишните избори и са нагласили цифрите да са танто за кукуриго . Ясно е червените са в някакъв възход ,но да се стремиш непрекъснато да го прикриваш налива вода точно в тяхната мелница и май това платените социолози не желаят да го разберат.
18
3
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Да бе арменец съм. Нищо не внушавам. Нито искам нито мога да внушавам. Просто изказвам гражданската си позиция. Два милиона българи я изказаха чрез Терминал 2. Политиците би трябвало да се замислят накъде водят държавата. А сега един виц. От радио Ереван се обадили в ООН и казали че искат в Армения да има министерство на флота. А от ООН им казали Че откъде накъде, та Армения няма излаз на море. И от радиото отговорили, А Грузия как има министерство на културата ;)))))
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До този,който ще гласува за патриотите:"Патриот е,душа дава;за наука,за свободано не свойта душа,братя,а душата на народа".Ако Валерко Симеонов е патриот,аз съм трамвай.
16
10
 
22
 
! Отговори
Заслужаваме си всичк преди 7 години
Смятай колко зомбита има в България дето ще гласуват за Борисов, ужас!
15
9
 
26
 
! Отговори
Стокхолмски синдром преди 7 години
Не мога да повярвам!!! Нима след 8 години пагубно управление на Герб има още промити мозъци, които ще пуснат глас за тях???Явно на някои им трябва още *** от Боко за да се усетят! Еййй дали някога ще мислим като западните хора!
14
3
 
12
 
! Отговори
Илиян преди 7 години
Стига сте чели и вярвали! Всичко е лъжа, това социолози, прогнози....за това са им платили да пишат,а че изборите ще се манипулират е повече от ясно .Отвън каквото кажат нали така става,нашите хора емигрираха колко българи останаха в държавата?
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западноевропеецо,ти да не си от партята на Меркел?Ще те разочаровам,но тя ще падне от власт.
12
13
 
3
 
! Отговори
ivo.kolev.357 преди 7 години
Gerb,Bsp I Dps gi gledame veche 27 godini.Edni I sashti bokluci.Vsichki drugi,no ne I te.Az lichno shte glasuvam za NFSB/Obedineni patrioti/.
11
17
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Радостен съм, че моята партия отново ще победи БСП! :-D
10
1
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Гадорян,ти не си българин.Арменец ли си,турчин ли си,не знам,но се опитваш да внушаваш на хората да не гласуват,защото не ти харесват кандидатите.Тогава се кандидатирай,за да гласуваме за теб,щом си по-добър от тях.Все пак независимо от твоите желания ще има и парламент и правителство.Въпросът е коя стока е по-читава.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЪПАТА И ГЛУПАВА НАЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЯРВА В НИЩО ТО....ПАК ЩЕ ИЗБЕРАТ - МУХЪЛА ИЛИ ПЛЕСЕНА...
8
4
 
8
 
! Отговори
ПодобниПредварителни преди 7 години
прогнози ни подготвят психологически, за да възприемем "резултатите" от изборите - както ще бъдат натъманени посредством манипулациите, практикувани от дълги години у нас.На бас, че резултатите от бъдещите избори вече се знаят от една шепа хора - договорени са и в момента текат преговорите за апетитните местенца в правителството.Нанасят си удари в гръб и под кръста, но това е заради все още недоговорените подробности. Отдавна са се споразумели за онова, което уж ще е резултат от гласуването ни
7
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега съм гласувал за сините(безГЕРБ),но този път ще заложа на червените,защото от сините вече нищо не остана,а гербавите крадци така се оляха,че и през ум не ми минава да се довера на тях.
6
13
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Управлението в България се свежда до това да ядем герберския или бесепарския! И в двата случая сме откъм еваната страна. Факт. За 28 години нищо. Разруха, корупция, яко крадене. Държавата отива на кино. На командно дишане е. Аз гласувах за Радев щото кака Цецка е ужас. На парламентарните няма да гласувам. Не ща ни комунисти ни герберасти ни патриотари. Точка. Да гласуваш заради самото гласуване е идиотизъм
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме социолозите колко познават,ама нали и те трябва хляб да ядат,особено когато са поръчкови.А иначе народа трябва да прояви повече патриотизъм и да отиде да гласува.А който не харесва кандидатите и смята,че е по-добър от тях-моля,има право да се кандидатира.
4
2
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Много ми е тайно дал агент Павел ще влезне у парламенто;))) Пак ще има екзактни изказвания. Честно казано не ми липсва мазната му чисто антибългарска риторика. Ще ми говори за европейски ценности а преспа в турската амбасада. Така че най добре да гледа парламента отвънка.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дали има още оФце които да гласуват за тях? Ако действително има още живи оФце и гласуват за унищожителите си това вече ще е върха на пирамидата. Аз който съм безпартиен и гласувах за безпартиините при първите избори на 90-те години и като видях кои се изписаха безпартиини им теглих майната и оттогава не съм стъпил да гласувам. За кои да гласувам? За децата на комунистите или за мутрите или пък за ченгетата? Не за такива *** не се гласува това са мърш.та на земята!
2
3
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Значи в България има повече турци отколкото патриоти! Следователно .....??? Правете си изводите. Или патриотите са ала бала или народа не му дреме за род и родина. Та такива ми ви работи другари и другарки.
1
1
 
9
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Павлов може да коментира, но не знае на народа до къде му е дошло !!!