При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха

ДПС изпреварва със стотни Патриотите в битката за третото място
9 фев 2017 17:45,
172
При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ и БСП изравниха сили на върха на предизборните класации на социолозите.

Поредното проучване прогнозира равни резултати между двете партии. Ако изборите са днес, е много вероятно двете партии да постигнат равни резултати, показва национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, цитирано от БТА.

То проведено  между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Според данните от изследването ГЕРБ продължава да води, "но само номинално".

Още по темата

"Разликата между ГЕРБ и БСП, от резултатите, които ще излязат от урните, е 1,1%. От статистическа гледна точка това означава паритет между първите политически сили", коментира Юлий Павлов.

Той обясни и че никоя формация не застрашава първите две места.

"Кой ще финишира първи е въпрос на кампания и организация. Смятам, че към момента симпатизантите на БСП са малко по-мобилизирани", прогнозира още Павлов.

Данните показват, че ако изборите са днес, в парламента ще влязат пет партии.

ГЕРБ биха получили 21,4 на сто от вота на всички избиратели и 29,2 на сто от вероятните гласували, а БСП - 19,6 на сто от гласовете на всички избиратели и 28,1 на сто от вероятните гласували.

Според Юлий Павлов ДПС запазва позиците си на трета политическа сила с 6,5 процента от гласовете на всички избиратели и 9,6 на сто от вероятните гласували.

Четвърти с минимална разлика остават "Обединените патриоти" - 5,9 процента от всички и 7,5 на сто от вероятните гласували.

Сигурно място в следващия парламент има и "Воля" на Веселин Марешки – с 4,5 на сто от гласовете на всички избиратели и 5,2 на сто от вероятните гласували.

На ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента остава Реформаторския блок. За дясния съюз биха дали вота си 2,7 на сто от всички и 3,7 на сто от вероятните гласували, сочи проучването.

За формация около ДСБ/Нова република - 1,2 на сто от всички и 1,6 на сто от вероятните гласували, за БДЦ - 1,2 на сто от всички и 1,5 на сто от вероятните гласували, а за "Да, България" на Христо Иванов - 1,1 на сто от всички или 1,5 процента от вероятните гласували.

АБВ биха подкрепили 0.8 процента от всички и 0,9 на сто от вероятните гласували, ДОСТ - 0,7 на сто от всички и 0,8 на сто от вероятните гласували, а "Движение 21" - около 0,6 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: бспизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това изобщо не вярно!Социолозите не отчитат нещо твърде очевидно-степента на омразата!Тъкмо заради политици като Цвета Караянчева,разликата между БСП и ГЕРБ ще бъде повече от десет процента в полза на БСП!Борисов така и не се научи да се вслушва в обикновените хора,а не в самозабравили се и повярвали в своето величие и неповторимост посредствени страхливци с оскъдни интелектуални дадености.
119
0
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Като в САЩ, републиканци и демократи. Честито !
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това кой го каза, червен Кольо ли? Чак ушите му са червени. Има много здраве от арменския поп. До изборите този човек ще лъже, ще маже, ще изкара, че БСП е с 10,15 процента пред ГЕРБ. Ако му се върже някой, добре дошло. Айде Кольо на бас, че няма да ти мине номера. Отново няма да познаеш.
117
5
 
3
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА ИЗМАМА преди 7 години
Спокойно! До изборите платените социолози на комунистите ще дадат предимството на БСП, но истината ще ги попари и сложи на мястото ! Другари русофили и комунистически ***! Няма да помогнат и рублите, които получавате от ,,приятелската,, ви страна! Българите вече поумняха! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!
116
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две ръце за Веселин Мутрешки.
115
6
 
3
 
! Отговори
u4en преди 7 години
От 1 седмица шеф на Центъра за анализ и маркетинг е Кольо Колев!
114
9
 
12
 
! Отговори
До: Дабъл С преди 7 години
Не е странен, просто народът разбра, че за да махне ГЕРБ трябва да гласува за БСП.По-големи вреди от ГЕРБ нанесени на БГ, няма. Народът разбра, че не трябва да гласува за партиите подкрепили геноцида на ГЕРБ - АБВ, ДПС, ПФ, БДЦ, РБ - особено Куневица - Пръмова, която незнайно защо не е в затвора, Корман Исмаилов,БДЦ, и бъдещи патерици на ГЕРБ и мутри: Марешки, Хр.исто Иванов.А на БСП народът ще даде 1 г. и ще види дали са се реформирали.Факт че искат да махнат сградна инсталация, лошо ли е?
113
0
 
14
 
! Отговори
СС преди 7 години
Странно нещо е България, трите най-компрометирани и корумпирани партии водят в проучванията?!Явно на избирателите им харесва да бъдат лъгани и ограбвани постоянно и без прошка! :(
112
2
 
8
 
! Отговори
Сеа преди 7 години
Първо махаме патериците на ГЕРБ - Христо Иванов - бивш служебен мин. на ГЕРБ.Махаме Марешки - ясно е, че при нарушение на куп закони има политически чадър, а и ми прилича на ББ от по-младите години, същата визия и интелект.Махаме АБВ, ПФ които се коалираха с ГЕРБ. БДЦ, РБ - и новите им производни. ДПС - редовните предатели. ДОСТ и на Корманчо партията, зелени и пр.Като махнеме ГЕРБ, да се готви БСП. След това да работят на мин. заплата и 1 лв. субсидия, а и да колелета, мразя дебели депутати.
111
2
 
4
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Жули *** ракия със кисело зеле и ръси праостотии. А после и едните и другите ще го жулят ама той как да знае?
110
14
 
6
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
ас ще гласувам за БОЙКО БОРИСОВ!
109
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък ще гласувам за Да България.
108
4
 
10
 
! Отговори
Туй сигурно Галъп, а преди 7 години
Или Галъп или на Станишев природения брат /ѝсланов май се казваше/са пресметнали. Ами може и да е вярно, докато живеем в Държава в която хората си хвърлят парите през прозорците -- същите тези гласуват и за БеСе Пето
107
7
 
6
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
ГЕРП и БСП не могат да бъдат премахнати едновремнно. Ако бешипету нямаха твърд електорат от изфирясали пенсионери, щяха да последват шедешету и сега нямаше да се налага да гласуваме за борисов.
106
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти,разделени на два отбора.Левски и ЦСКА.
105
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак някой лъже ГЕРБ,че ще спечелят.
104
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо манипулирате хората - бе-се-*** -то не моат да имат 16% ,най -много 15 %.
103
7
 
24
 
! Отговори
? преди 7 години
Защо не хейтъриш против Марешки? Или той ти плаща?Гласуващите за Марешки са Овци заблудени.
102
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 141Г-жа Лъжа е и др- Корупция . Показаха и разследването за кражби и корупция по телевизията . Такова унижение БСП никога не са преживявали . Толкова долна и гадна жена да им е шеф .
101
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по големи крадци от ГеРОБ няма,, вижте им само миналото ...бодигарди,, ВИС-аджии,, ИПОН ...апартаменти по 7-8 ..крадци крадци мърсни и лъжливи ..Да се вдигнем като Румънците и да ги осъдим