Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета

Елена Йончева ще разследва защо у нас влизат нелегални имигранти
14 фев 2017 10:20,
128
Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета
Снимка: архив Булфото

Да си депутат в днешно време се свързва с непочтени сделки и история за кюфтета. Това е непрестижно, дори ужасно. Така журналистът Елена Йончева коментира политиката и в частност депутатстването, дни след като стана кандидат за депутат като водач на листата на БСП в Хасково.

"През годините съм получавала покани от различни политически сили, но винаги съм смятала, че е по-добре да си от страната на опозицията, на журналиста, защото партиите много се постараха, за да могат хората да свързват думата политика с всякакви задкулисни игри и непочтеност", каза Йончева пред bTV.

Още по темата

Тя беше категорична, че това е тенденция, която се затвърждава и в момента.

"Може да е романтично, но мисля, че има какво да се направи и хора, които могат да покажат, че има място за думата почтеност в политиката", каза още Йончева.

Влизането си в голямата политика тя нарече "продължение, а не тръгване". На Радев казала, че вижда своята реализация по-добре в политиката и конкретно – опазването на българската границата.

"На практика през българската границата минават свободно нелегални мигранти", каза Йончева.

Тя обясни, че е била поканена за депутат от Корнелия Нинова и това станало не просто на среща, а на тежък разговор. Йончева питала подробности за политиката на БСП и гаранции за изпълнението й.

"Вярвам, че БСП върви нагоре с Нинова, затова се съгласих", каза журналистката. Тя призна, че по времето на Станишев партията е имала проблеми, но отказа да прави анализ на БСП с мотива, че е от гражданската квота.

Според Йончева БСП се реформира, а България има нужда от силна лява и дясна партия.

Журналистката коментира обидата в някои от досегашните депутати на БСП, които останаха извън листите.

"БСП дава шанс на нови хора и нови лица и мисля, че това трябва да е тентендиця и за други партии. Никой не е абониран да е депутат. Дори не мисля, че това е престижно. Да бъдеш депутат в днешно време е свързано с непочтени сделки, история за кюфтета", каза тя.

Йончева обясни, че в личен план това е една битка, която тепърва трябва да се печели.

Тя обяви своите преоритети. "Смятам, че като журналист имам опит и мога да направя необходимото, за да стигне до обществото информация какво се прави за опазване на българската граница. Защо тази ограда не работи, защо 50 км не е достроена, защо през нея не е никакъв проблем с една стълба да прескочат? Защо камерите дълго време не работиха?", каза тя.

Елена Йончев обясни, че има познанията да разследва това и куража да сведе до обществото какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали е случайно, че кандидатите на левицата: Александър Симов, Тома Томов, Елена Йончева участваха като наблюдатели на изборите в Крим проведени под дулата на многохилядна тежковъоръжена окупационна армия. Те дефакто имат антиевропейска позиция, подкрепяща агресивната политика на режима в Москва. Дали пък депутатските места не са награда за тяхната "платена журналистика" защитаваща антидемократичните режими на изток
73
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата на Йончева е офицер от ДС, от онези които осакатиха нашата интелигенция и ни обрекоха на духовен упадък. Няма начин детето на такъв човек да няма качества да съсипе държавата
72
18
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не обичам комунистите но Елена Йончева,е изключителна профисионалиска като ЖУРНАЛИСКА и много смела.
71
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 69Изключителен професионалист.изключително професионално първо я праскаха чеченците, а после и лугандонците :)За родину, за путину тая е готова на всичко!
70
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елена Йончева е персона нон грата в Украйна. Не е нормално такъв човек да се кандидатира за депутат.
69
14
 
15
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Харесвам Елена Йончева от край време,много добър журналист,затова и сега я харесвам.Това че е била дружка на Станишев не променя отношението ми.Професионалистът си личи когато е такъв - а тя е професионалист а аз безпартийна която се лута като всички от страх да не сгреши на следващите избори.Аз сгреших с Борисов ,той елиминира турските партии - или така поне изглеждаше но нищо не направи за народа -увлече се къде ли не с дадените пари от вън и се хвали - и баба може така
68
8
 
23
 
! Отговори
панагюрище преди 7 години
да !!!! права сте госпожо.свързваме депутатите с кюфтетата,явно сте огладняла.
67
6
 
18
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Те и Бийвъс /Т. Ерменков/& Бътхед/К. Паргов/ са се наточили да ядат държавна пара :)Да не говорим за заекващия дето ще прави ТКСЗ-та с държавни пари.
66
11
 
19
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Руската ороспия се гласи да истеризира бежанската тема.Не я избирайте, защото това нагло дерьмо, защитено от депутатски имунитет, ще превърне живота ви в ад. От полуруснаците едва ли има и 10% да са с българско самосъзнание и то са само от мъжката чсст. Полурускините са 100% путински оодлоги.
65
11
 
23
 
! Отговори
боби преди 7 години
а да си агент на руските служби е много престижно.да те заловят и екстрадират от Украйна също.много интересно ще стане, когато вземеш покрай депутатството дипломатически паспорт, а после се опиташ да тръгнеш по белите държави и да резилиш Бължгария.
64
11
 
21
 
! Отговори
God преди 7 години
Брей тая Нинова какви тежки разговори води! Първо с евроазиатецът Иво Христов, сега и с Йончева. Ама такова дърпане от депутатството от червени не съм виждал. И накрая "хайде от мен да мине ще се кандидатирам да взема едни пари". Какви гаранции може да й даде Нинова при условие, че няма да имат мнозинство?
63
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОРНЕЛИЯ ЛЪЖЕ , ТРЯБВА НЯКОЙ С ОПИТ ДА МАЖЕ.И ЕТО НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА -ЕЛЕНА СТАНИШЕВА.
62
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новите лица "експерти" на хранилка...Няма как...ще си ги отглеждаме, ще си ги храним нашите "законотворци", които ще се занимават с разследваща журналистика....хахахаха
61
14
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Като е непрестижно, защо си се наточила на кюфтетата?!
60
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След точен и кратък анализ колко е непочтено и неморално да си депутат, тя каза -КАНДИДАТИРАМ СЕеееееееееееееее.Уупс, глей ти.
59
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЛЕНА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КАК СЕ КРАДАТ НАРОДНИ ПАРИ КАТО БИВША ЛЮБОВНИЦА НА СТАНИШЕВ. ВРЕМЕ Е ДА ПРИЛОЖИ НАУЧЕНОТО И ОБУЧИ И КОРНЕЛИЯ. ОБИКАЛЯШЕ СВЕТА КАТО БЕШЕ СЪС СЕРГЕЙЧО.ПОСЛЕ НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩАШЕ ЗА НЕЯ И ...... ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕ ДЕПУТАТКА. НАГЛОСТ!!!!!
58
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама всички драпате за там ,защото не работиш а вземаш незаслужени мангизи от страдащият народ .....
57
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яко се е сдухала горката, вижда се че не може да се справи с живота си, а тръгнала държавата да оправя
56
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хелена, я кажи моето момиче как *** лешеше икономично и по спартански на спртаната. Кажи ми миличка как кацнахте в Брюксел и на летището освен няколко гарги никой не чакаше протежето на Решетников. Кажи си, ще ти олекне. Ами още по-смешна е срещата с президента на Германия два дни преди да сдаде поста. Нали се каниш да говориш истината, а заблуждаваш народа.
55
22
 
15
 
! Отговори
BGN преди 7 години
Пълно с хейтъри!Тая жена е обиколила всички горещи точки в света, супер интелигентна и начетена.Е не е като ония чубана ББ, да го разбирате( Вие сте прости и аз съм ***........) който без бронирания си джип в демократична България не мърда, защото бил пушечно месо!!!