Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета

Елена Йончева ще разследва защо у нас влизат нелегални имигранти
14 фев 2017 10:20,
128
Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета
Снимка: архив Булфото

Да си депутат в днешно време се свързва с непочтени сделки и история за кюфтета. Това е непрестижно, дори ужасно. Така журналистът Елена Йончева коментира политиката и в частност депутатстването, дни след като стана кандидат за депутат като водач на листата на БСП в Хасково.

"През годините съм получавала покани от различни политически сили, но винаги съм смятала, че е по-добре да си от страната на опозицията, на журналиста, защото партиите много се постараха, за да могат хората да свързват думата политика с всякакви задкулисни игри и непочтеност", каза Йончева пред bTV.

Още по темата

Тя беше категорична, че това е тенденция, която се затвърждава и в момента.

"Може да е романтично, но мисля, че има какво да се направи и хора, които могат да покажат, че има място за думата почтеност в политиката", каза още Йончева.

Влизането си в голямата политика тя нарече "продължение, а не тръгване". На Радев казала, че вижда своята реализация по-добре в политиката и конкретно – опазването на българската границата.

"На практика през българската границата минават свободно нелегални мигранти", каза Йончева.

Тя обясни, че е била поканена за депутат от Корнелия Нинова и това станало не просто на среща, а на тежък разговор. Йончева питала подробности за политиката на БСП и гаранции за изпълнението й.

"Вярвам, че БСП върви нагоре с Нинова, затова се съгласих", каза журналистката. Тя призна, че по времето на Станишев партията е имала проблеми, но отказа да прави анализ на БСП с мотива, че е от гражданската квота.

Според Йончева БСП се реформира, а България има нужда от силна лява и дясна партия.

Журналистката коментира обидата в някои от досегашните депутати на БСП, които останаха извън листите.

"БСП дава шанс на нови хора и нови лица и мисля, че това трябва да е тентендиця и за други партии. Никой не е абониран да е депутат. Дори не мисля, че това е престижно. Да бъдеш депутат в днешно време е свързано с непочтени сделки, история за кюфтета", каза тя.

Йончева обясни, че в личен план това е една битка, която тепърва трябва да се печели.

Тя обяви своите преоритети. "Смятам, че като журналист имам опит и мога да направя необходимото, за да стигне до обществото информация какво се прави за опазване на българската граница. Защо тази ограда не работи, защо 50 км не е достроена, защо през нея не е никакъв проблем с една стълба да прескочат? Защо камерите дълго време не работиха?", каза тя.

Елена Йончев обясни, че има познанията да разследва това и куража да сведе до обществото какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят и убиват близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..Ами личните данни?!
53
4
 
11
 
! Отговори
skaut преди 7 години
може да има хормонални смущения от възраста,необходими са й подходящи медикаменти,но.....тя е кораво момиче ще справи.
52
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йончева докато летеше на правителствени самолети избягваше да отговаря на въпроси, а сега съвестта й се пробуди
51
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ленчето май е на антидепресанти
50
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Непрестижно, ама добре платено, Ленче ;)
49
9
 
20
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Май са й свършили парите от гейсоциалиста :) и се наредила на държавната маса пак!
48
6
 
15
 
! Отговори
припомнящ преди 7 години
В хотела й в Багдад осигурен лично от Садам Хюсеин (световен подпалвач на петролни кладенци ) Йончева е поразена от снаряд на американски танк ,защото така и е решила да остане въпреки призивите на американските войници да се евакуира някъде.В България фюрера Станишев като един Хрушчов говори по телефона с вярната си ...... няма да продължа .Бийте се до последно с врага американския империализъм .Да ви имам аз левицата бе Райчев !!!!
47
2
 
8
 
! Отговори
skaut преди 7 години
Затова след като обесиха Садам и застреляха Кадафито,тръгнаха пълчищата бежанци,които сега намират топъл прием в братска Германия при баби Меркел...... и които/германците/ сега се чудят какви да ги дъвчат.....
46
4
 
14
 
! Отговори
Към № 44 преди 7 години
Да, гледал съм нейни документални филми, но сега вече осъзнавам, че тя е имала достъп до тези горещи точки откъм едната страна. Пристрастна е.Нека да си кажем нещата по човешки начин - без да се обиждаме. По принцип съм съгласен с вас.Някои хора по-бързо се усещат за какво става на въпрос, т.е. разглеждат събитията в дълбочина, а други просто не искат да приемат реалността, защото им се заплаща, за да манипулират останалите.
45
7
 
18
 
! Отговори
припомнящ преди 7 години
Ето и още професионална етика на един комунист след 11 септ 20011 единствените съюзници на талибаните по света са естествено комунистите .Елена отива да ни представи някакъв талибан в някакво терористично сборище ,който хвали хиджаба й ......
44
3
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До АнонименЖалко че си анонимник и не мога да ти тегля една майна. По-големи глупости не съм чувал за американските войници. Значи доста сираци се мотат из Америка според теб и само армията ги оправя?
43
10
 
15
 
! Отговори
припомнящ преди 7 години
Да припомним нейния професионализъм по Ленин ,Сталин ...........2003 БААС издъхва ,а Америка е на 1 километър от Багдад.Садам отдавна се е покрил някъде около Тикрит ,но комунистката Елена Йончева е на амбразурата и и позори професията наречена журналистика излъчваща следните новини .-Току що -казва тя - американските войски бяха отблъснати от Ирак и са разбити пред Багдад.Това е "професионализма" й през 2003.
42
5
 
16
 
! Отговори
Продължение "Ня преди 7 години
При това положение да вярваме ли на Йончева?
41
5
 
12
 
! Отговори
Продължение "Ня преди 7 години
Аз съм свидетел, как мой познат се хвалеше, че през време на Югоембаргото баща му, женен за рускиня - втори брак, стана за нула време милионер от внос на оръжие от Русия. Е,как стават ния неща-за едни има ембарго,за други-свободна търговия. Първанов пък призна,че при среща с Путин, първия въпрос, който той му е отправил е, защо България продава оръжие на Грузия? Този въпрос какво означава-НЯМА да продавате оръжие вие, защото не сте империя, а ще правим ние това. Йончева греши ли или се нагажда?
40
18
 
13
 
! Отговори
skaut преди 7 години
в интерес на истината тя единствената,която отрази войната в Чечения,смела е и затова я уважавам,тогава никой не смееше да припари там.....имаше много екстременти от всички!
39
11
 
19
 
! Отговори
Незлобеещ до № 44 преди 7 години
Аз пък се чудя с какво бихме запомнили Йончева, освен това че беше на Станишев гадже за кратко де ... ! Може ли някой да ми припомни някакъв репортаж, някакво филмче или каквото и да е било от нея като автор ? Това нейното ми прилича на комплексарщината на Пръмова, оная Кунева ... ! Гледах я сутринта по телевизията, не ми се стори много убедителна, казвам го просто ...
38
10
 
7
 
! Отговори
skaut преди 7 години
До Няма логика...аз я харесвам и като жена.....бих и помогнал и с второ дете,но тя е права.....нека провери границата,но когато времето се затопли,то пък тогава и змии ще плъзнат.......и землянките които обитават граничарите/полицаите/ са неудобни има гадини,бълхи,кърлежи и т.н.
37
14
 
8
 
! Отговори
Няма логика... преди 7 години
До Анонимен "До всички злобеещи..." Извинявайте, аз поне не злобея. Харесвам Йончева като журналист и рисковете, които е поемала. Но в изказването си сутринта относно това, че има българско оръжие в Сирия, не видях логика на разсъждението. Ако там няма българско оръжие, от това следва ли спиране на потока на емигранти през България? Тя би ли могла, да каже, кой е източника на тези зверства и откъде започна тази война. Всъщност откакто съм жив все има огнища на война.
36
22
 
11
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Тая има повече кураж отколкото всички ,,мъже,, в парламента...
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Ние защо продължаваме да настъпваме тая мотика всеки път???Сигурно на *** му се чини, че мотиката е като *** на барабан и непркъснато го настъпва та да ку кънти в главата.