Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета

Елена Йончева ще разследва защо у нас влизат нелегални имигранти
14 фев 2017 10:20,
128
Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета
Снимка: архив Булфото

Да си депутат в днешно време се свързва с непочтени сделки и история за кюфтета. Това е непрестижно, дори ужасно. Така журналистът Елена Йончева коментира политиката и в частност депутатстването, дни след като стана кандидат за депутат като водач на листата на БСП в Хасково.

"През годините съм получавала покани от различни политически сили, но винаги съм смятала, че е по-добре да си от страната на опозицията, на журналиста, защото партиите много се постараха, за да могат хората да свързват думата политика с всякакви задкулисни игри и непочтеност", каза Йончева пред bTV.

Още по темата

Тя беше категорична, че това е тенденция, която се затвърждава и в момента.

"Може да е романтично, но мисля, че има какво да се направи и хора, които могат да покажат, че има място за думата почтеност в политиката", каза още Йончева.

Влизането си в голямата политика тя нарече "продължение, а не тръгване". На Радев казала, че вижда своята реализация по-добре в политиката и конкретно – опазването на българската границата.

"На практика през българската границата минават свободно нелегални мигранти", каза Йончева.

Тя обясни, че е била поканена за депутат от Корнелия Нинова и това станало не просто на среща, а на тежък разговор. Йончева питала подробности за политиката на БСП и гаранции за изпълнението й.

"Вярвам, че БСП върви нагоре с Нинова, затова се съгласих", каза журналистката. Тя призна, че по времето на Станишев партията е имала проблеми, но отказа да прави анализ на БСП с мотива, че е от гражданската квота.

Според Йончева БСП се реформира, а България има нужда от силна лява и дясна партия.

Журналистката коментира обидата в някои от досегашните депутати на БСП, които останаха извън листите.

"БСП дава шанс на нови хора и нови лица и мисля, че това трябва да е тентендиця и за други партии. Никой не е абониран да е депутат. Дори не мисля, че това е престижно. Да бъдеш депутат в днешно време е свързано с непочтени сделки, история за кюфтета", каза тя.

Йончева обясни, че в личен план това е една битка, която тепърва трябва да се печели.

Тя обяви своите преоритети. "Смятам, че като журналист имам опит и мога да направя необходимото, за да стигне до обществото информация какво се прави за опазване на българската граница. Защо тази ограда не работи, защо 50 км не е достроена, защо през нея не е никакъв проблем с една стълба да прескочат? Защо камерите дълго време не работиха?", каза тя.

Елена Йончев обясни, че има познанията да разследва това и куража да сведе до обществото какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази ще ни баламосва по руска поръка. Няма да видим бял ден, докато не прогоним и последния троянски кон на Русия.
33
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смела е! Свалям и шапка за репортажите от войната в Чечня, в които каза, че в същност, войната се води за да се отписват оръжия, които се продават на черно от офицерската руска мафия.Свалям и шапка за репортажите о Ирак, в които описваше причината за загиналите американски войници от дружески огън: войниците са немотивирани сираци, които са теглили кредит за образованието си и сега изработват в армията парите, които трябва да върнат на банките.Ха, дано сега ни покаже българските мафиоти!
32
8
 
28
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Хахахаха....хем с непочтенност, хем с кюфтета ще се облажи Йончева!!! Велика експертиза, ех каква жалка картина...каква меркантилност, какво лицемерие!
31
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елена, надо пить меньше!
30
9
 
33
 
! Отговори
Циник преди 7 години
След "тежък разговор с Нинова" - сигурно от пазарлъка се е препотила заавлийката!
29
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ларисовна и Дмитриевич-от един дол дренки!
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Непрестижно е и сговор с ДПС, но го правите!
27
6
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Оффф....всичко ще ви обещая...ще преборя корупцията...ще закрия етническите партии...ще вдигна 4 метра стени по всичките гета...ще вдигна заплатите....вие самоме изберете за народен представител ....само за едно келяво мандатче...ПЪК КАТО МЕ ИЗБЕРЕТЕ - ЩЕ ВИДИМ!
26
35
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен Елена Йончева ми вдъхва доверие.
25
14
 
28
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
И тая киВла вместо закони да твори или подобрява, граничарка щяла да става. Ай сик... бе!
24
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтетами кой те кара да ставаш депутатка ***? Или гледаш да прибереш някоя рубла за последно?
23
19
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма почтени в БСП! Нито един!
22
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички народи дето се отърваха от тия и са по далеч, от дружбата с руснаците са все по добре. Ние защо продължаваме да настъпваме тая мотика всеки път???
21
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново до съскащите от злоба - ПРОСТИ ИМ ГОСПОДИ ТЕ НЕ СА ВИНОВНИИ все пак Елена е изключително почтен, образован човек. Такива са изключения в нашата държава , а такива като вас - в изобилие. Нали знаете приказката - орлите летят сами, а гаргите на ято.Вие нали се разпознахте къде сте.
20
15
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо у нас влизат нелегални имигранти?! Какво разследване, за всеки е ясно защо! Тая пръчка голямо разследване ще направи!
19
15
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
С Динко ще са страхотен тандем. Обаче не да гонят и вардят горките бежанци ами да завардят тея дето ги пускат да влизат.
18
15
 
29
 
! Отговори
sadfasd преди 7 години
chervena kompanionka
17
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая съсела я плющя и я изостави, сега е ред на *** да я използва и да и бие шута.Продажна ***, за няколко рубли е готова на всичко.
16
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пременилас Еления, опят в тия.
15
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елена Ларисовна със собствено руско мнение Аре нема нужда.