Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета

Елена Йончева ще разследва защо у нас влизат нелегални имигранти
14 фев 2017 10:20,
128
Депутат, това е непрестижно: Непочтеност и кюфтета
Снимка: архив Булфото

Да си депутат в днешно време се свързва с непочтени сделки и история за кюфтета. Това е непрестижно, дори ужасно. Така журналистът Елена Йончева коментира политиката и в частност депутатстването, дни след като стана кандидат за депутат като водач на листата на БСП в Хасково.

"През годините съм получавала покани от различни политически сили, но винаги съм смятала, че е по-добре да си от страната на опозицията, на журналиста, защото партиите много се постараха, за да могат хората да свързват думата политика с всякакви задкулисни игри и непочтеност", каза Йончева пред bTV.

Още по темата

Тя беше категорична, че това е тенденция, която се затвърждава и в момента.

"Може да е романтично, но мисля, че има какво да се направи и хора, които могат да покажат, че има място за думата почтеност в политиката", каза още Йончева.

Влизането си в голямата политика тя нарече "продължение, а не тръгване". На Радев казала, че вижда своята реализация по-добре в политиката и конкретно – опазването на българската границата.

"На практика през българската границата минават свободно нелегални мигранти", каза Йончева.

Тя обясни, че е била поканена за депутат от Корнелия Нинова и това станало не просто на среща, а на тежък разговор. Йончева питала подробности за политиката на БСП и гаранции за изпълнението й.

"Вярвам, че БСП върви нагоре с Нинова, затова се съгласих", каза журналистката. Тя призна, че по времето на Станишев партията е имала проблеми, но отказа да прави анализ на БСП с мотива, че е от гражданската квота.

Според Йончева БСП се реформира, а България има нужда от силна лява и дясна партия.

Журналистката коментира обидата в някои от досегашните депутати на БСП, които останаха извън листите.

"БСП дава шанс на нови хора и нови лица и мисля, че това трябва да е тентендиця и за други партии. Никой не е абониран да е депутат. Дори не мисля, че това е престижно. Да бъдеш депутат в днешно време е свързано с непочтени сделки, история за кюфтета", каза тя.

Йончева обясни, че в личен план това е една битка, която тепърва трябва да се печели.

Тя обяви своите преоритети. "Смятам, че като журналист имам опит и мога да направя необходимото, за да стигне до обществото информация какво се прави за опазване на българската граница. Защо тази ограда не работи, защо 50 км не е достроена, защо през нея не е никакъв проблем с една стълба да прескочат? Защо камерите дълго време не работиха?", каза тя.

Елена Йончев обясни, че има познанията да разследва това и куража да сведе до обществото какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох ,вече си отдъхнах!Вече знам,че границата ни е сигурна,щом Иленка с петте езика ще ни пази!
13
4
 
26
 
! Отговори
оня преди 7 години
Преди изборите ня"КОЙ" организира бунтове в бежанските лагери. Вдигна се шум, пушилка и после всичко се покри, виновни нямаше. Само дето агент-доносника на ДС агент иван стигна над 10% на изборите. Сега ще стане същото.
12
18
 
30
 
! Отговори
Да българия предаде преди 7 години
"Според нея България е продала националния си суверенитет" Как се охранява границата? Не се охранява!България се превърна в магистрала"вход и изход" за мигранти.Вижте справката на МВР.Строят се нови бежански центрове а старите не се охраняват!Борисов ценично лъже публично че мигрантският поток е нула. Лъжите вече никой не очудват.Чудим се че продължават да ни лъжат и мислят че пак ще им повярваме!
11
12
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
а ако срешнеш гладен и жаден реаниматор или от паричния фондкакво да му дадеш
10
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горко ни...
9
18
 
39
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Срещнеш ли гладен комунист, дай му храна. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен комунистите.
8
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя промяната вече е факт - сметките за тока през януари са двойни.
7
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая не беше ли от "независимия" инициативен комитет за издигането на Радев?И сега изведнъж депутат от БСП.
6
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йончева прави всичко това, за да натрие носа на Станишев. Сигурно смята, че ще вземе реванш пред Моника... А Нинова ще я използва за мюре - да донесе някой друг заблуден глас на изборите.
5
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селчо, има да чакаш промяна от червенушките...
4
42
 
23
 
! Отговори
Хасковлия преди 7 години
Ще гласувам за Вас. Искаме промяна
3
29
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре разследвай защо имаш забрана за влизане в Украйна- съюзник на ЕС и НАТО ?След това помисли над студеното и дистанцирано посрещане на радев в ЕС. Па белким се сетиш, поддръжничке на тероризма !
2
30
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офсъ, цял живот на държавна хранилка... Нагла като всеки др комунист!
1
25
 
41
 
! Отговори
Гатанка преди 7 години
Наглост.Влизат защото имаше такива като тебе -комунистки атеистки мразещи Исус отишли на крака с хиджаб ,за да правите реклама на талибаните. Вие ги докарахте....... Ислямисти и комунисти.