ГЕРБ и БСП: Документален филм vs. научна фантастика!

Томислав Дончев: Соцобещанията са равни на икономическа катастрофа
15 фев 2017 12:10,
28
ГЕРБ и БСП: Документален филм vs. научна фантастика!
Снимка: архив Булфото

Разликата между предизборните програми на ГЕРБ и БСП е като тази между документален филм и научна фантастика, обяви бившият вицепремиер на Бойко Борисов Томислав Дончев.

"Всички човек с базова икономическа грамотност ще разбере, че програмата на левицата е абсолютно нереалистична – ако някой се опита да я реализира, това ще доведе до икономическа катастрофа", каза той пред bTV.

Още по темата

Сблъсъкът между ГЕРБ и БСП по въпроса за предизборните обещания продължава повече от седмица. И партията на Бойко Борисов, и тази на Корнелия Нинова, излязоха с примамващи избирателя обещания за по-високи доходи и стимули.

Преди десетина дни ГЕРБ обеща минимална заплата от 650 лева и двоен скок за учителските надници. БСП пък заложи увеличение на пенсиите, безплатно здравеопазване, безлихвени жилищни кредити за младите семейства, и др.

Дончев, който бе вицепремиер по еврофондовете коментира и скандала в образованието. Той обясни, че всеки може да говори каквото иска, но програмата не е спряна.

"Има кореспонденция я с ЕК, която е на ниво предупреждение. Изредени са няколко проблема – някои незначителни, някои по-важни. Основният проблем е свързан с независимостта на управляващия орган – т.е. този, който плаща парите. Той трябва да е независим от този, който ги харчи", каза Дончев.

Според него проблемът бил, че Меглена Кунева в даден момент с една ръка трябвало да контролира плащанията, а с друга – да харчи.

"За мен винаги е лоша практика министър да е управляващ орган", коментира той, като добави, че това е било нейно решение, така че "да поеме отговорността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
17
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
Документалния филм е от БСП, а фантасмагориите и бутафориите са от ГЕРБ, нали така?
1
3
 
15
 
! Отговори
субективно обективен преди 7 години
ха така, габровец. Трябва да се поддържа интригата и напрежението в двата края на проводника (на един и същ проводник), за да има ток във веригата и да се върти мелничката на "изборите", че иначе я дойдат "твърдите ядре" , а не дойдат.пък после ... пак същото ... :)))