Листи срещу листи: "Хиподил" ще бори Борисов, Калин Вельов – Ламбо

Светльо Витков ще е водач на РБ в лидерския 25-ти район в столицата
17 фев 2017 14:40,
79

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Реформаторите пускат Светльо Витков срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова в лидерския 25-ти район в София.

Шефът на "Глас народен", по-известен като Светльо от "Хиподил", ще води листата на РБ в столичния район, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес "Глас народен" и РБ подписаха споразумението си за парламентарните избори. Витков обяви, че три години партията му не се е коалирала с никого, но в политиката винаги идвал момент формациите да решат дали да са сами или не.

Лидерът на "Глас народен" обеща, че няма да гласува никога за вдигане на данъците, поемане на нов дълг и срещу националната сигурност.

Партиите се надпреварват да залагат на известни имена от музикалните среди като част от гражданската квота в листите си за парламента.

Преди дни стана ясно, че БСП включва в листата си певицата Нона Йотова, половинка на някогашния вътрешен министър в кабинета на Иван Костов Богомил Бонев. Тя е на избираемото четвърто място в листата на социалистите в столичния 24-и район. Там водач на червените е актьорът Стефан Данаилов.

В листата, с която ГЕРБ излизат срещу него и Нона Йотова, пък е музикантът Калин Вельов, пише "24 часа". В тази листа ще и друго знаково име, но не от музиката, а от зората на демокрацията – конституционалистът Георги Марков.

Още по темата

Водач на листата на ГЕРБ в 24 район ще е доскорошният финансов министър Владислав Горанов. Освен него министри на Борисов получават първите места в други ключови листи - Томислав Дончев в 23-и МИР и в Габрово, Лиляна Павлова във Варна, Ивелина Василева в Бургас, Теменужка Петкова в Търговище, Десислава Танева в Сливен, Николина Ангелкова в София-област.

В гражданската квота във варненската листа е пък европейският шампион по кикбокс Владимир Вълев, известен като Питбула.

Цветан Цветанов ще е водач в Благоевград и Велико Търново. Дясната ръка на Борисов, Красимир Велчев, ще води в Перник, Делян Добрев - в Хасково, Цвета Караянчева - в Кърджали.

ГЕРБ изненада Разград и прати там за водач "тежката си артилерия" Десислава Атанасова. Втори след бившата здравна министърка е знаково за българските турци име от Исперих - Гюнай Хюсмен. Той бе изключен от ДПС, защото бе избран в парламента с преференции в листата, и стана независим депутат.

Водаческо място на ГЕРБ в Пловдив-област получава доскорошният началник на отбраната Константин Попов. Намерението Попов да води листата в Пловдив - град породи слухове в ГЕРБ, че това е наказание за Менда Стоянова. Партийните стратези обаче решили, че след като лидерът им ще води в Пловдив-град силният кандидат Константин Попов трябва да отиде в Пловдив- област. Така бившата шефка на бюджитната комисия в парламента заема второ място, а трети е бившият културен министър Вежди Рашидов.

Цецка Цачева също изпада от водаческите листа. Тя няма да е начело на листата на ГЕРБ в Плевен както досега. Бившият председател на парламента остава втора след бившия транспортен министър Ивайло Московски, който е неин съгражданин.

Няма официално потвърждение дали отпадането на Цачева като първо име в Плевен е лично решение на Борисов след неуспешното представяне на Цачева като кандидат-президент, или щабът е препоръчал на лидера си да избере 45-годишния бивш министър.

Вицеадмирал Пламен Манушев, който бе неин подгласник на изборите обаче е водач на листата в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този светльо и с медуза не бих го сравнил ! Отвратително мазно петно. Слуз
26
1
 
37
 
! Отговори
ЕеееУууу преди 7 години
"Десен пънкар"! Е те таквоз животно само на Балканския полуостров може да има!! Уникално менте!! Всичките му съставни части взаимно се отричат!! "Бунтар" на държавна субсидия... ПОТРЕСАВАЩО!!
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале като се сетя че агитирах за тоя. Цялото ми семейство гласува за него,а баща ми дори му беше застъпник за без пари. Падението е огромно. Разправяха ни че спестяват парите от субсидията за да може да имат огромна кампания, а аз такава до сега не съм видял. Един биоборд не са сложили и само 20 плаката тук таме. Къде се изпари тази субсидия никой не знае. Много съм разочерован. Имах големи надежди за тях. Жалко!
24
1
 
41
 
! Отговори
1 преди 7 години
Светльоооо 2 пъти ти даваме всички по 1 милион лева за да си стоиш вкъщи и да дебелеееш като *** ти брадясало приятелче, трети път няма да има!
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиподила колко пари брой на кривоустата,та да сношат двамата?Без пари не става!
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г. листи срещу Г. листи
21
0
 
28
 
! Отговори
Данте Алигиери преди 7 години
Десислава Атанасова - тежка артилерия..?!!! по скоро " черешово топче" ..и то " цъфнало"...
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ пак е по-добре, отколкото партийни секретарчета като Цецка или костовистчетата като Рамаданчо и ***.
19
0
 
29
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Продаде се и ти за 30 сребърника...Юда!
18
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
800 000 лева е субсидията на витков затова 1 лев субсидия за да отпаднедребоська
17
0
 
25
 
! Отговори
Дочоолу преди 7 години
Мара- отварачката - министър на образованието.
16
0
 
26
 
! Отговори
Пуста сопа преди 7 години
Всеки гледа да хване субсидиите! Дори и един процент да има се облажва!Айде да махнат субсидиите да видим дали ще има наплив от кандидати!Вкарват 10 хиляди за кампания и после взимат половин милион!
15
1
 
21
 
! Отговори
Светльо преди 7 години
Всички е пари, приятели. Другото е бошлаф. Аз избран.
14
0
 
3
 
! Отговори
Joe преди 7 години
*** срещу ***..
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Витков депутат? Това вече пълна политическа деградация на българския парламент!
12
1
 
34
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Светльо Витков е зет на Бриго Аспарухов, така че си е баш комунистическо ***.Ако и тоя път му подарят 1 милион партийна субсидия, значи наистина имаме мнооого прос народ.
11
0
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Софи Маринова за министър на културата хахаха
10
0
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Листи листи и после ***
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Противно е когато актьорчета и певачки започнат да се правят на политици.Какъв Калин Вельов,каква Нона Йотова, какви пет лева.Я се скрийте бе
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко по малко,става като при Тато!Спортисти,журналисти,и артисти ,ще ни коват законите!Май ставаме Холивууд!