Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
21 фев 2017 16:37,
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо след челният сблъсък анихилация ще настъпи.
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боко и герб да са първите крадци вкарани на топло .много хубаво звучи за да бъде вярно.целият запад е бъкан от престъпници политици и крадци бизнесмени и никой не лежи.та за българия съсем невъзможно.западът паразитира на гърба на света ,западните държави са със трилиони дългове и какво от това
126
0
 
0
 
! Отговори
KARLUKOVO преди 7 години
kakvo ni ucheha predi vreme...Veselin Andreev (POET)ne agent a jelqzo prosaska agenta fashist....tiho martviq kaza ne ...KOMUNIST....vissha forma na shizofreniq
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga de tiq zaedno s Dogan ,Karakachanov,Siderov ,mareshki sa ot edin film...tolkova li se neuki i ogranicheni
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ninova i borisov sa ednakvi 4lenove na bkp i dvamata jivkovisti pravili kariera boiko ohranitel pijarnikar kornelua s dr vische obrasovanie i dvamata komunisti s knijki bkp haresvat se no ne go prisnavat debelata pavlova kato fiodosieva haresvat si boiko a toi haresva za4eva i fandakova vseki po vkusa si no bg bedna horata bolni
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо Боку се е сдухал напълно.Прилича на склерозирал дъртофелник.Няма да може да похарчи милиардите , които открадна.Да му приседне дано.
122
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отива на избори като на заколение -това се вижда от снимката.
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се Корнелия да види сметкатана тогова на снимката.
120
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очакваме ревизии и проверки и всички от ГЕРБ в затвора
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Рапона не върне парите ,скоро ще пее като канарче в клетката на Цацата.Започнаха да излизат наяве герберските схеми: асфалт ,стиропор ,КТБ и т.н. Скоро ще засмърди и от кражбите в общините.Всичко до което се е докопала крадливата герберска ръка ,мирише на корупция.
118
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Другари комунисти от всякакви цветове и окраски,време е да се заврете на г.ъ.з.а на географията,заедно с батко,калинка,цвък,евроценности и т.н....
117
1
 
1
 
! Отговори
101 преди 7 години
Прочети си на глас написаното и чуй как ще произнесеш изречението "Твой са!"Другото, което си казал наистина си прав - ала-бала е.Лелка е жена ти.
116
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ не е длъжен да се обеснява на некаква лелка. Нито е прокурор нито е се е долазала в нещо с работа. ББ може да е всякакъв ама каза искам 160 милиона евро от ЕС за границата и хората казаха: Твой са! Другото тук е алабала на партиини секретари и пенсионери дето ми е се там за тях.
115
5
 
12
 
! Отговори
Я,Я НЕ РАЗБРАХ преди 7 години
НИТО НАТО И СЕТА, НИТО ТИЯ ДВАМАТА!
114
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ съм гладен, беден, недоверчив, обезверен. Защото бях наивен, сит и свободолюбив. ХА СЕГА МЕ СПЕЧЕЛЕТЕ!
113
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова не е на нивото на държавник, за да иска обяснения.Тя вдига врява като невъзпитана селска махленка само и само да успее да заблуди някои наивници, та дано да гласуват за нея - уж я е грижа за държавата!Ако я беше грижа, нямаше да съучаства в грабителски приватизационни сделки!Грижа я е единствено да се докопа за някаква власт, за да си напълни още гушата.
112
1
 
6
 
! Отговори
баста преди 7 години
Ядохме от меда и от жилото ви...
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на тези с минусите им желая 10 години без доходи да останат, роднините им да ги намразят, приятелите да ги напуснат и талибани да им се привиждат
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ТО стана една.....
109
6
 
7
 
! Отговори
"партийната лин преди 7 години
Спомних си когато в университета се изучаваше "научен комунизъм", как се развиваше темата за държавата и правото. "С развитието на комунистическото общество държавата трябваше постепенно да отмира, а след това и правото." Днес се вижда, че у нас тази партийна линия стриктно се седва. Има само една по-съществена разлика - първо отмря, по-скоро направо умря правото, а доста години след него започна да умира държавата. Равитието на комунистическото общество у нас се извършва с пълна скорост. Ура!!!