Време за обещания: Кандидат vs. кандидата в битка за парламента

На старта на кампанията - водачите пред Bulgaria On Air
Обновена: 24 фев 2017 10:30 | 24 фев 2017 10:30,
44
Време за обещания: Кандидат vs. кандидата в битка за парламента
Снимка: архив Булфото

Започва се – предизборната кампания за нов парламент е официално открита. От днес партиите, коалициите и кандидатите влизат в пряка битка – за доверието на избирателите или просто за депутатско място в Народното събрание.

Състезанието ще приключи в 24 часа на 24 март, а на изборите на 26 март силите ще бъдат премерени.

Дотогава – време е за обещания.

Ето част от тях, представени от водачите на основните участници в изборите, в ефира на Bulgaria On Air.

Крум Зарков, "БСП за България", водач в Русе:

Основна цел - прекършване на демографската катастрофа, българите - 8 млн. души. И още – повишаване на стандарта и доходите на гражданите, активна намеса на държавата в икономиката.

Замисляме създаване на фонд "Индустрия", който да наподобява "плана Юнкер" в Европа.

Потенциален електорат - всички български граждани.

БСП допуска сценарий циклични избори. Страната има нужда от правителство, но не на всяка цена.

Десислава Атанасова, ГЕРБ, водач в Разград:

Основните приоритети - образование, растеж на икономиката и ръст на доходите.

Образованието трябва да е приоритет не само на ГЕРБ, трябва да е надпартиен. Само образованата нация може да просперира. Не можем да бъдем силни с армия, огромна работна ръка, но може да бъдем силни като държава с качество.

ГЕРБ ще наблегнат на растежа на икономиката. При следващ мандат БВП ще достигне 120 млрд. лева.

Ако ГЕРБ и БСП излязат от изборите с равен резултат? ГЕРБ имат ясна програма и цел за самостоятелно управление. Но ако гражданите решат да управляват в коалиция, техните партньори са от цетър-дясно.

Атанас Стоянов, "Обединени патриоти", водач в Благоевград:

"Обединени патриоти" са за доходи, сигурност и справедливост.

Доходи за всички възрастни хора, които градиха България. Доходи за всички работещи българи. Не желаем

България да бъде най-бедната и най-болната нация".

Популизмът не е вредна дума. Нека има популизъм, но той да бъде съзидателен.

Партньорът в следващия парламент - въпрос на идеи и програми.

Любомир Иванов, "Воля":

Стратегически цели - просперитет на малките и средните предприятия, намаляване на корупцията, внимание към демографската политика.

Ние предлагаме 1000 лв. при първо дете, а на семейство, което е над 21-годишна възраст и има завършено средно образование, "Воля" предвижда 10-годишен безлихвен жилищен заем.

Средствата за тази стратегия - първоначално държавата ще финансира реформата, а след това те ще се възстановяват.

Партньор в следващия парламент - на този етап "Воля" няма да се коалира с никого.

Любомир Авджийски, "Да, България", водач в Кюстендил:

"Да, България" се бори за 10% депутатски места.

Трите основни приоритета, заложени в програмата на "Да, България" - много силна антикорупционна политика, по-различна администрация, електронно управление, реален растеж на икономиката, реформа в съдебната система и в образованието, "за да могат младите българи да остават в България".

Партньорът в следващия парламент - "приятелите" от "Нова република".

Марин Киров, Д 21 и АБВ, водач в Шумен:

Коалицията на Движение 21 и АБВ се обръща към разумния човек, на когото му е писнало от популистки обещания.

Трите основни приоритета в предизборната ни програма са борба с неравенствата, с бедността, върховенство на закона и повече държавност.

Съюзът има конкретни разработени механизми за борба с бедността и неравенствата, които ще защитава като се опита да премахне плоския данък.

Партньорът в следващия парламент - при никакви условия "Воля", с БСП – при определени условия.

Тихомир Пейчев, "Обединение ДОСТ", водач в Перник

Основните приоритети - антикорупционните закони, свободна и независима енергетика и образование. На първо място обаче е образованието.

Повече автономност на ВУЗ-овете - образованите хора в България имат нужда от по-добра реализация. Това може да се направи на база на експертни оценки от търсенето и потреблението на пазара.

Партньор в следващия парламент – всички партии в център-дясно. Не и ДПС, БСП, АБВ.

Антони Тренчев, "РБ – Глас Народен", 23 МИР София

Приоритети – най-важни са икономиката и борбата с корупцията.

Намаляване на ДДС, вдигане на прага за регистрация на ДДС и конкретни мерки за нова методология за смятане такса смет.

Или сме ние, или идват БСП и ДПС - хора, които само преди две години изгонихме с камъни от парламента.

Минимумът, който ние ще имаме в следващия парламент е 21 депутата. 

Правителство на широката коалиция ще бъде най-пагубно за България.

Атанас Атанасов, "Нова република", водач в Пазарджик

Целите - промяна на статуквото, правила за работа в администрацията, развитие на икономиката, борба с корупцията.

Ние сме тези, които бяхме опозиция на Бойко Борисов отдясно. Хората, които отказахме да бъдем патерица на Борисов. РБ са тези хора, които продължават да бъдат наемници на Борисов. С РБ нищо не може да се случва, защото не можем да подкрепяме пагубната политика, която беше водена.

"Нова република" би се коалирала с ГЕРБ в бъдещ парламент, но не и с Бойко Борисов, който според него се е превърнал във воденичен камък за държавата и партията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20И като не са ГЕРБ ще получиш оргазъм ли . Милионерите от БСП ще станат милиардери , а ти ще си мизеруваш . Колко сте зле само , ако знаеш ще се гръмнеш .
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко и герП са Чао,момчета !!!!!!!!Няма да може да затвори кръга кмет,премиер,президент...всички гербери,няма да може,много схеми ще му се объркат на файрмена,хахахаха !!!!ГеРбеРасТи...всяко начало си има и край :)
14
1
 
28
 
! Отговори
Real преди 7 години
ИЗБОРИ 2009 - ГЕРБ 119 депутати, 2013 - 952014 - 84 2017 - 50
13
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Обещано от герб 15Всичките опорни точки няма да ви помогнат другари . За твое сведение вашата партия БКП-БСП прави капитализма в България . Др. Луканов каза :- ще правим капитализъм , но ние ще сме капиталистите . Е направиха го и те сега те ви дават заплатата от 350 лв. нали сте другари . Така , че ако имаш оплаквания на Позитано 20 при милионерката др. Лъжа .
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да обещават нещо, кандидат-депутатите могат да направят нещо днес. Колко чешми са построили през живота си? Колко дрехи са раздали на деца от бедни семейства? Купилили са си поне един път билетче в обществения транспорт? Или цял живот са били "работодатели", с по 20 лв. надник на служителите си? Вместо да залагат на обещания, защо никой от тях не залага на това кой от тях що за човек е? Или нямат какво да кажат по този въпрос?
11
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко,бойко,песен изпята си ти вече.."харизмата" и "острата" ти мисъл почнаха вече да ти изневеряват,беше ясно че няма да е вечно и твойто царство !!!Може би пак след години,когато хората се разочароват и от следващото управление,ти най вероятно ще се появиш от нейде като феникс и пак ше ти дадът власт,мн силно вероятно,но за сега,към днешна дата си Чао !
10
2
 
32
 
! Отговори
Обещано от герб преди 7 години
Кметовете на общините се ЗАДЪЛЖАВАТ !!!!!1.Да осигурят жишище за бежанците.2. Да ги впишат в регистъра на населеното място по постоянен адрес.3. Да им осигурят средства за посрещане на битовите нужди.4. Да им плаща здравните осигуровки и съдейства при намирането на личен лекар(GP).5 Да им съдейства при намирането на работа.Гарантирано и прието от ГЕРБ! Пък ти българче работи за 350лв по 15 часа и плащай,защото за теб е мащеха страната ти!Новите хора,а!?
9
1
 
30
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Влиза клиент в зоомагазин да си купи папагал.Застава пред папагалите а те:-Борисов е велик!-Борисов е велик! всички в един глас.Приближава се продавачът, а клиента го пита: -Абе ти и на нещо друго не можа ли да ги научиш?-Не съм ги учил на нищо просто по цял ден гледат телевизия!
8
2
 
26
 
! Отговори
Чао преди 7 години
Такава разруха никога не е имало! Само празни приказки, самонадеяни егоцентристи, изхвърляния, подвижни пешки,управлявани от ЕС и САЩ, неработещи институции, безредие, несигурност, ниски доходи, гладуващи хора...и една шепа облагодетелствани , с дебели банкови сметки от далавери! Това е РЕАЛНОСТТА!
7
2
 
29
 
! Отговори
Анти бойко преди 7 години
Бойко обича да се хвали, но забравя да спомене за големите си грешки:1. Южен поток се превърна на Турски поток, за което ще плащаме много.2. Станахме *** на Турция.3. Пропиляхме възможността да имаме български генерален секретар на ООН.4. И негова, и преди всичко негова, за парите, които ще плащаме за спиране на проекта Белене.и т.н.
6
2
 
32
 
! Отговори
Gerb Over преди 7 години
Некомпетентност, корупция, арогантност, надменност, безпреспективност, престъпност, лоша бизнес среда, разделение на обществото, лошо здравеопазване, лошо образование, изключително лошо управление в държавната администрация на средно и ниско ниво, лоша защита за семействата и младежта, лоша политика в икономиката и селското стопанство, глад и мизерия. Цялата икономика се концетрира в София.
5
5
 
19
 
! Отговори
s3 преди 7 години
Нека да гласуваме за Реалните решения и видимите резултати, ние имаме воля.Успех и спорна кампания.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всички страни от бившия соц. лагер забраниха комунистическите си партии и направиха лустрация . Така тръгнаха напред и нагоре , Чехия вече се мери с Германия и т.н. Ние тука в България още се напъваме дали БКП-БСП отново ще се върне на власт. Е няма как да сме нормална държава . Примерно кандидат за народен представител от БСП е Тома Томов , бивш кадър на ДС с баща началник на лагера в Белене където храниха прасетата с хора . Отврат и позор .
3
1
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Нека голямото надлъгване започне сега!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валутния борд трябва да падне. Това не се казва от кандидатите. Гледах го във видео на български икономист в Ютюб.
1
3
 
28
 
! Отговори
кога? преди 7 години
Кога ГЕРБ ще бъдат денацифицирани?