ЦИК заличи четирима мераклии за депутати

Причината за решението: Двойното им гражданство
Обновена: 1 мар 2017 10:03 | 28 фев 2017 10:44, Красимир Ангелов
6
ЦИК заличи четирима мераклии за депутати
Снимка: Булфото

ЦИК заличи регистрацията на четирима кандидати за народни представители, заради двойното им гражданство. Решението е взето след проверка от агенция ГРАО, съобщава БТА.

Заличените регистрации са на Веселина Янкова Котавова, кандидат в 21 избирателен район – Сливен на партия "Българско национално обединение"; Денислав Валериев Орлов, кандидат в Девети изборен район - Кърджали, предложен от коалиция "АБВ-Движение 21"; Стоянка Илиева Бакопулу, кандидат за народен представител в 15-ти район - Плевен, предложена от коалиция "КОЙ - Българската левица и Зелена партия", както и Михаил Пламенов Косев, кандидат 16-ти изборен район - Пловдив, предложен от коалиция "Движение за България".

С друго свое решение ЦИК заличи регистрацията на Сийка Чудомирова Найденова, кандидат от Девети изборен район - Кърджали, предложена от коалиция "КОЙ - Българската левица и Зелена партия. Проверка от "Информационно обслужване" АД е показала, че тя вече се е регистрирала като кандидат депутат в други два изборни района.

Съгласно Изборния кодекс кандидат за народен представител може да бъде предложен за регистриране само от една партия или коалиция най-много в два многомандатни изборни района. В случай, че той бъде регистриран в повече от два района, за действителни се приемат  първите две по време регистрации.

За седем лица, кандидати за депутати, проверка на ГРАО е установила, че към 26 март 2017 г. не навършват 21 години. От извършена служебна проверка в Интернет страниците на РИК е установено, че регистрацията на тези лица е заличена с решение на съответната районна избирателна комисия.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък дупедатите, само с българско гражданство,са много свестни!
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бихте ли казали какво им е другото гражданство? Защо криете, че е руско?
3
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Правилата на играта доста дълго време са мислени само и единствено с цел да са удобни и изгодни на партиите, а не на избирателя. Не случайно е поведението и на институциите. Докато имаше все още действащо НС, ЦИК се почесваше по въпроса за машинното гласуване, накрая очаквано излезе, че единственият кандидат не отговаря на изискванията. Преди време май Варненския съд разглежда искане за касиране на основание документ(и) с невярно съдържание. Прие, че протоколите са такива, но отхвърли иска.
2
0
 
8
 
! Отговори
Архангел преди 1 година
Много смешно... и щеше да е още по-смешно, ако не беше жалко! Гласящи се за законотворци и наблюдаващи изпълнението на законите, не познават основния закон, по който ще бъдат избирани..??!!?.. Къде са тръгнали?? Гонещи келепера.. че и тези 21 годишни /ненавършили/ дришльов-ци - те къде??
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой може ли да ми обясни защо по дявoлите се позволява даден кандидат да се регистрира в ДВА района? Да могат хора като Марешки да се регистрират и във Варна, и в София и после ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се отказват от едното място и влиза друг човек! Това е подмяна на вота! Един кандидат трябва да може да се регистрира само в един избирателен район, така е редно!