Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?

Местан видя сценарий от типа "Костинброд" и поиска реакция от Герджиков
Обновена: 6 мар 2017 17:15 | 6 мар 2017 17:15,
119
Боб и леща от ДОСТ: Просто достлук или просто агитация?
Снимка: архив Булфото

Скандал със стотици пакети с хранителни продукти в торбички с логото на ДОСТ извади предизборната кампания от спокойствието й.

Полицейска акция в Кърджали иззе торбичките, а лидерът на ДОСТ Лютви Местан нарече това опит за внушение и повторение на сценария "Костинброд" от 2013 година.

Какви са фактите?

Хранителни продукти за 600 торбички са били поръчани на кърджалийска фирма от ДОСТ, става ясно от фактура, издадена на името на партията от "Лукс 87" ЕООД.

400 от пакетите с логото на партията и номера в бюлетината бяха иззети при полицейска акция в неделя. Според разследващи останалите 200 торбички най-вероятно вече са били раздадени. Това е станало в най-големия кърджалийски квартал "Възрожденци" и в село Рудина, пише "24 часа".

От фактурата става ясно, че поръчаните за торбичките продукти са захар, ориз, сол, олио, халва, леща, боб, брашно и макаронени изделия. Сумата, която ДОСТ трябва да плати на "Лукс 87" е 8 431,20 лева с ДДС, а продуктите в една торбичка са за 14,05 лева.

Собственикът на фирмата, издала фактурата, отрича да е знаел, че хранителните продукти са за партия.

"В последния момент разбрах, че са за ДОСТ", заяви собственикът на "Лукс 87" ЕООД Серкан Сюлейман.

Собственикът на склада, откъдето са били иззети торбичките, също обясни, че не е знаел, че пакетите са свързани с предизборната кампания.

От ДОСТ реагираха светкавично и внесоха жалба за противозаконно отнемане на 400 пакета, собственост на партията.

Лидерът на партията Лютви Местан обвини полицията в незаконни действия и груба намеса в парламентарните избори.

"Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд`2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за "незаконно раздаване на хранителни продукти", пише Местан в позиция до медиите.

Той обвинява органите на реда и в "ароганна избирателност", защото си затваряли очите пред раздаването на торбички с логото на ДПС. Тези случаи били документирани, а не били  "предполагаеми бъдещи действия" какъвто бил случаят с ДОСТ.

"Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март", завършва позицията си Лютви Местан.

Той се обръща към служебния премиер Огнян Герджиков и служебният министър на МВР Пламен Узунов да коментират скандала, за да разсеят твърденията, че ДПС си имат вътрешен министър в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е някой по-долу, гласуването с "не подкрепям никого" вдига процентите на малките партии и така ДОСТ може да прескочи бариерата за влизане в парламента.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато и да го утепат този лисугенгер все ще е късно!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след 26 март ли бе, ми оки ама къде са другите 200 торбичкиииии те ЩО са раздадени предизборно аааа,
24
3
 
18
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Ако всички,дето се скъсват да скачат срещу ДОСТ тука,си направят труда на 26-ти да гласуват(за която и да е друга БЪЛГАРСКА партия),то Местан ще е аут!Което е и нужният ефект.Обаче доста няма да си направят труда.....В България ДОСТ ще вземе най-много 2%,но повечето изселници в Турция ще гласуват по заповед от Ердоган за тях!Така че жизнено важно е да се вдигне избирателната активност.И още нещо-гласуването с "не подкрепям никого" помага на ДОСТ!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо всички институции се правят на "ощипани моми",тези практики са от всички партии без изключение!!!И до като има предлагащи ще има и получаващи.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Азе предлагам, козела да улезне аутоматически в НС. Той такъв цирк прави, че без него ще е скука. Баси агентина! Тия от ДСто добре са го прицелили. Подъл, долен, лъжлив и мазен. Турците също са ги преценили. Продажен та продажен. Той от страх се скри под шлифера на Ердоган, страх го беше за подличкият му животец. Да разкаже на бедния си електорат, колко пари плати за сватбите на щерките му в Турция. Сватби като от Приказките на Шехерезада. С крадени пари от народа.
21
0
 
7
 
! Отговори
агент-провокатор преди 7 години
Да им дават сега левия ц ъ р в у л, след изборите - десния !
20
1
 
7
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, БИТКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА ЧРЕЗ БЕЙБИБУМ, КАКТО В КОСОВО !!
19
0
 
4
 
! Отговори
избори по селски преди 7 години
До Анонимене нали с нещо трябва да си свариш боба, суров ли ще го ядеш?!я там, другите да маркират по едно кило лук, чубрица и една дамаджанка - с боза, разбира се, за след изборите, а тия с кебапчетата да ги маркират всяко с номера на бюлетината в торбичка, че колегата им се сърди дето не са обозначени за какво и кога ще ги ползват
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа, ДОСТ, яка партия нема що. Богаташа Зидаров вместо да бръкне и вземе пр откраднатите милиони и раздаде, раздава пакетче леща. И как е прилъгал най-смелият оператор Евгени, известен под името Танкиста, само Зидаров си знае. А Танкиста толкова е оголяла, че за кило боб се е продал. На другите пакетче леща, а на него едно кило. Толкова години се бори с комунизма, забравиха го, отиде в една телевизия и вадеше скелети от гардероба. И никой ме го гледаше. Мъка, Генчо, за кило боб се продаде!
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедните партии ги хващат? Богатите БСП, ДПС, ГЕРБ ЗА ТЯ МИЖАТ.МНОГО ОТ НЕ ПРИВАТИЗИРАНИТЕ ИМ СОЦ. ПРЕДПРИЯТИЯ НАРЕЧЕНИ ФИРМИ- АД, ООД, ЕООД, АГЕНЦИЯ, ХОЛДИНГ АКО НЕГЛАСУВАТ ЗА НАШТЕ СА УВОЛНЕНИ.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В села с 100% ромско население в Северозападна България ДПС печели избори. Как?
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятай каква "държава" - забранена по конституция етническа партия си позволява да заплашва, че са и отнели средства с които купува гласове.Ако не беше тъжно, щеше да е смешно ....
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ДПС и кебапчетата? А ГЕРБ и 30лв. в Максуда - Варна? И децата знаят, че на предишните парламемтарни избори ГЕРБ плащаха по 30 лв. в Максуда. Но нищо не се раздухва от услужливите медии? Ами Столипиново които избраха Тотев? Крадливия Тотев кмета на Герб?
13
0
 
25
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Да бъде изключена ДОСТ от избирателните списъци,защото купуването и продаването на гласове под каквато и да е форма се наказва от закона и Местан да бъде съден според закона,като председател на тази партия.
12
0
 
16
 
! Отговори
опса преди 7 години
един глас - една паница леща...
11
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре турско вместо европейско. Откриха турски хипермаркет и докато в една немска верига олиото е 2,30 лв. в турския е 1,90. Плодове, банани, кис.мляко...евтиния. Европейците ни окрадоха като ни продават скъпо бокл.у.ците си.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а като ще ги раздават СЛЕД изборите, 200-те дето липсват къде са ?или те са дадени на склад на 200 домакинства с надпис "отвори след изборите" ?
9
1
 
29
 
! Отговори
Кой преди 7 години
Партията на този предател има 1-2% а постояно ни занимават с него!?
8
3
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До ФАКТА,14-те лева не са за турски души,а за римлянски!Турците си гласуват за турски партии и без пари/помощи.