Сред мераклиите за парламента: 78 сътрудници на ДС

Най-много са открити в листите на БСП, има и в ГЕРБ, РБ и др.
Обновена: 9 мар 2017 17:08 | 9 мар 2017 16:52,
49
Сред мераклиите за парламента: 78 сътрудници на ДС
Снимка: архив Булфото

78 са сътрудниците на бившата Държавна сигурност, които са се запътили към Народото събрание. Това показва проверка на Комисията по досиетата.

За 9 от обявените кандидат-депутати комисията разполага с данни, удостоверяващи принадлежност към службите и след промените от 10 ноември.

Проверени са общо 4060 кандидати за народни представители. От тях 1982 лица не подлежат на проверка, тъй като вече са проверявани при заемането на други държавни и обществени длъжности.

Партиите с най-много, 16, кандидати за депутати, служили в Държавна сигурност, са БСП и Движение "Българска пролет", което бе регистрирано от бившия депутат от ПФ Велизар Енчев.

В листите на ДПС са открити 9, а в тези на Обединените патриоти – 8.

Сътрудници на бившата Държавна сигурност има и в списъците на ГЕРБ. Един от тях е бивщият конституционен съдия Георги Марков.

Бивши агенти са открити в листите на почти всички основни партии – в ДОСТ, АБВ, дори РБ, "Да, България" и "Нова република".

От коалицията на Радан Кънев реагира светкавично и призоваха кандидата си Минчо Минчев, който е кандидат в Търговище, да се оттегли от листата. От "Нова република" обясниха, че той е подписал документ, че не бил част от ДС и го обвиниха, че е излъгал избирателите.

Малко по-късно и РБ призоваха своите кандидати с картончета да се оттеглят от листите. "Да, България" обявиха, че техните ще бъдат извадени от състезанието за парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Папки и клетвени декларации не ме интересуват!Знам,че сте класови борци за "вечната и святата идея"!И че в нейно име сте убивали хора!Познавам лично двама сбърканяци,които слухтяха денонощно за тези *** 30 лв!И не се прави на честен и принципен,комунист такъв!Преди се продавахте на "великия Съветски съюз" и зяпахте възторжено в светлото бъдеще,а днес на два пъти по-великата Америка!Яж си пенсията и кротувай,че до ушите сте в *!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ,ЗАЩОТО ВЕЧНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ВЛАСТТА !
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21 Никой агент на ДС не е получавал по 30лв. месечно. НИКОЙ. Това е лъжа.Провери в папките. По определени поводи-рожден ден, кръгла годишнина, нужда от пари за лекарства при тежка болест са давани до 30лв.До 60лв. можели да се дават с разрешение от началниците на Окръжни МВР и то при много ограничени поводи.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 400000 щатни и нещатни сътрудници(сега вече казват,че били наполовина) във външно разузнаване са били около 10000.Всички останали са работили само за своето благо,тровейки живота на близки и приятели.28 години след началото на т.нар демокрация те все още управляват-директно или чрез подставени лица.Няма партия без техен човек отпред.Честито на всички,заради тях България е пред разпад.
23
7
 
8
 
! Отговори
хм! преди 7 години
Не могат да посочат агенти на ДС в ГЕРБ! Защото няма! Георги Марков е известен от 90 години, вече е безопасен и безобиден. Освен това едва сега се присъедини към ГЕРБ. Дайте имената на останалите! Да ги знаем!
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо не публикувахте колко са от ГЕРБ..много избирателни сте с публикациите ---А в ГЕРБ само един ли има?Ами агент Буда?В досието му пишело че е внук на престъпник и че не трябва да заема ръководни длъжности! Колко прави са били хората,хайде приятно гласуване!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Били са около 180,000!И всеки от тях е получавал по ...30 лв на месец за тази дейност!Изобщо не ме учудва,че днес хора си продават гласа за бира с две кебапчета!
20
8
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
А в ГЕРБ само един ли има?Ами агент Буда?В досието му пишело че е внук на престъпник и че не трябва да заема ръководни длъжности! Колко прави са били хората,хайде приятно гласуване!
19
4
 
14
 
! Отговори
Киро преди 7 години
А за чужди агенти проверява ли някой? Някога имаше контраразузнаване.
18
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При всичките им кусури агентите на ДС са работили за България. Днес има доста агенти и НПО, които работят за САЩ и против страната ни, но те минават за патриоти.Толкова години след промените да се търсят агенти е смешно и жалко. България е пред национална катастрофа, много по-сериозна и дълбока от предишните. Тя застрашава съществуването на държавата ни, а те започнали да търсят агенти.До като се ровим в миналото няма да имаме настояще.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам чувството , че половин България са били доносници на ДС. Какво искате от такива хора. Нищо няма да се промени в нашата мила татковина .
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ТОЛКОЗ ГОДИНИ НЕ ИЗПУКАХА ЛИ ВЕЧЕ ТЕЗ ЧЕНГЕСАРИ ВЕ
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ВАЖЕН Е АГЕНТЪТ НИКОЛАЙ, ИНАЧЕ ИЗВЕСТЕН КАТО ГЕОРГИ МАРКОВ - БИВШ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ И ПРЪВ СЪВЕТНИК НА БОЙКО БОРИСОВ.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз вече гласувах. Избрах да инвестирам в себе си и децата си, отколкото да правя евала на родните ни престъпници. Били те и депутати или обикновени криминали.Живота ми е даден само веднъж, предпочетох да го изживея нормално и затова гласувах с еднопосочен билет.
13
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Че без ДС накъде ... за последните 50 години нищо не се е променило в България. Само имената на партиите се сменят.
12
3
 
7
 
! Отговори
прав си преди 7 години
До Анонимен 5ДС наистина отдавна я няма,само дето пак си е тук!И тя управлява България!Ако си мислиш,че твоето гласуване нещо решава,значи си заслужаваш съдбата!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашата гордост! Хубавците ни те. Дайте им 2-ни и 3-ни заплати на тея.
10
2
 
8
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Но всъщност е странно с тия ДОНОСНИЦИ!Че не измряха ли бе?..А,като измрат ще стане ясно по приемането на закона за лустрация!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia Nikolova 85Наде!Ама ти си била истинска красавица, ако това е твоята снимка!!!Браво!
8
2
 
19
 
! Отговори
Nadia Nikolova 85 преди 7 години
78 са сътрудници,а отаналите са роднини по някаква линия.Външипхора неотровени от политиката не се допускат.