Сред мераклиите за парламента: 78 сътрудници на ДС

Най-много са открити в листите на БСП, има и в ГЕРБ, РБ и др.
Обновена: 9 мар 2017 17:08 | 9 мар 2017 16:52,
49
Сред мераклиите за парламента: 78 сътрудници на ДС
Снимка: архив Булфото

78 са сътрудниците на бившата Държавна сигурност, които са се запътили към Народото събрание. Това показва проверка на Комисията по досиетата.

За 9 от обявените кандидат-депутати комисията разполага с данни, удостоверяващи принадлежност към службите и след промените от 10 ноември.

Проверени са общо 4060 кандидати за народни представители. От тях 1982 лица не подлежат на проверка, тъй като вече са проверявани при заемането на други държавни и обществени длъжности.

Партиите с най-много, 16, кандидати за депутати, служили в Държавна сигурност, са БСП и Движение "Българска пролет", което бе регистрирано от бившия депутат от ПФ Велизар Енчев.

В листите на ДПС са открити 9, а в тези на Обединените патриоти – 8.

Сътрудници на бившата Държавна сигурност има и в списъците на ГЕРБ. Един от тях е бивщият конституционен съдия Георги Марков.

Бивши агенти са открити в листите на почти всички основни партии – в ДОСТ, АБВ, дори РБ, "Да, България" и "Нова република".

От коалицията на Радан Кънев реагира светкавично и призоваха кандидата си Минчо Минчев, който е кандидат в Търговище, да се оттегли от листата. От "Нова република" обясниха, че той е подписал документ, че не бил част от ДС и го обвиниха, че е излъгал избирателите.

Малко по-късно и РБ призоваха своите кандидати с картончета да се оттеглят от листите. "Да, България" обявиха, че техните ще бъдат извадени от състезанието за парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
СКАПАНИ ГАДОВЕ....ЩЕ преди 7 години
СКАПАНИ ГАДОВЕ....ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЗА КОКАЛА..,.,.....НИКОЙ ДА НЕ ВИ ГЛА.СУВА....ВСИЧКО ОТИВА НА ПО ЗЛЕ. ДОБРЕ ЩЕЕ САМО ЗА БИЗН.ЕСМЕНИ И МОШЕННИСИ..КРАДСИ....НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА.
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Не бъркай червената мафия и ДС със комунитите до преди 89г. Поне за малко си отворете очите и виште какъв политик беше Тодор Живков. Никой неможе да му стъпи на малкия пръст. И точно ДС го унищожи него и дъщеря му - много умна жена. Не може и тя да си е дала живота напразно. След толкова простотия от наша страна за нищо на света не бих си дала живота за българите ние незаслужаваме. Как са си съсипали живота и Левски и Ботев и още много за кого, за Боко да краде и предава БГ
45
4
 
7
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
ДОСТ 7 % .ДПС 2.6%
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро трябва да ги проверят дали сега не са агенти на чужди държави, че нещо са много послушни на чужди заповеди.
43
9
 
3
 
! Отговори
И какво от това? преди 7 години
И какво от това, че са били "агенти" на ДС?! Пиша агенти в кавички, защото в тази група е пълно с хора, които не са били агенти, но и да са били, какво от това?
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСВЕН ДОНОСНИКЪТ НИКОЛАЙ - ГЕОРГИ МАРКОВ, КОЙ ДРУГ Е АГЕНТ В ГЕРБ? БУДА ЛИ?ЩО НЕ ГИ ИЗБРОЯТ ПОИМЕННО ТЕЗИ ПЕТ ДОНОСНИКА В ГЕРБ?
41
1
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ДОНОСНИК , ДЕПУТАТ , ЧЕНГЕ , ДОНОСНИК , ДЕПУТАТ ,ЧЕНГЕ , ДОНОСНИК ,ДЕПУТАТ....ха,ха,хааааааааааааааа....ПОСЛЕ , ПАК ПИТАЙТЕ ЩО СТЕ БЕДНИ И НЕЩАСТНИ !ВСЕ ТАКИВА ЩЕ БЪДЕТЕ ---ДОКАТО ХРАНТУТИТЕ , ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!!НЕМА ----ДА "МИНЕТЕ МЕТЪР" .....ЩОМ ВИ ВЕЕ --ЧЕРВЕН ВЕТЪР.....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА....
40
4
 
4
 
! Отговори
И ТАЗ ДОБРА преди 7 години
АМИ СЕГА??? МИ БОКО БУДА-лата. ЗАЩО ГО КРИЕТЕ. ЕХООО
39
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 7 години
И Радан приютил ченге. Май му е обещал да прескочат заедно бариерата.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо всички се ядосвате че няма от Герб,а за комунистите нито дума.Абе вие само осмокласници ли сте втози сайт със интерес само към последните 6-7 години.С толкова активни млади синове на партията-майка няма да я бъде България.Щом Луканов и Виденов са вашия идеал-зян сме
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей чуждите агенти пак се проявихаплюят неща от преди 25 години ама за .тях нито дума- нали са завзели телевизиите
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиционер-депутат, милиционер-депутат
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КироЗа чужди агенти не проверяват защото проверяващите са чужди агенти.
34
1
 
2
 
! Отговори
защо? преди 7 години
Защо не се създаде една комисия за установяване на лица, с принадлежност към фашистки партии и организации и чужди разузнавателни служби?
33
2
 
2
 
! Отговори
кога? преди 7 години
Кога ще бъде денацифицирана Комисията за досиетата?
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не измряха ли вече тези агенти за толкова години?
31
6
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Оценявам хумора ти.Наред с това , че е ял сланина-при баща полковник от пожарната или че има разстрелян дядо от комунистите-а пък той и баща му са приети в силовите структури....спомням си ,че като кандадат - студент по право без да съм партиен член ми искаха и характеристика от първичната партийна организация на БКП--а как репресиран от комунистите - интелигентен наследник на дядо си - го приели в Симеоново--само Винету знае!
30
7
 
7
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Бойко не е бил агент. Той е репресиран през комунизма.
29
9
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Радев също е доносник. Застреля дядото на Бойко и Цецка Цачева.
28
4
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Посочвам ти един--агент Буда....А иначе е ясно ,че нито ГЕРБ, нито СДС направиха нещо да отрежат мераците на ДС. СЛУЧАЕН ЛИ Е ФАКТЪТ , ЧЕ НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ ОТ БИВШИЯ СОЦ. БЛОК , КОЙТО НЕ ОГРАНИЧИХА , РАЗКРИХА ИЛИ УНИЩОЖИХА ДОСИЕТАТА НА АГЕНТИТЕ И САМО СЪВПАДЕНИЕ - СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО КОРУПЦИЯ И ПОСЛЕДНО ПО ДОХОДИ.......според мен-има ясна връзка межуд двата факта.....