Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1

ГЕРБ събира 31% от подкрепата на читателите, БСП – 24%
13 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
151
Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

По-малко от 2 седмици остават до предсрочните парламентарни избори на 26 март, които трябва да определят броя и имената на депутатите в 44-то Обикновено народно събрание.

А то пък ще има трудната задача да определи работещо правителство, което да посрещне елита на ЕС в началото на 2018 година.

Темата за дебата между лидерите на двете най-големи партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова, като че ли продължава да поставя дневния ред на предизборната кампания. На този етап обаче дебат не се очертава да има.

В началото на предизборната кампания екипът на Dnes.bg реши да попита открито своите читатели коя партия (коалиция) ще подкрепят на вота на 26 март.

В традиционната ни анкета участие взеха рекордните 13662 души, които отговориха на въпроса: Кого ще подкрепите на предстоящите избори?

Фаворит на читателите в анкетата е ГЕРБ – партия, която събира 31% от гласовете на анкетираните. За основния политически противник на формацията на Бойко Борисов - БСП, готовност да гласуват са изразили 24% от нашите читатели.

Като трета политическа сила се очертават Обединените патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака), които получават подкрепата на 7% от анкетираните.

Според анкетата още 3 формации минават 4%-ната бариера за народното събрание. Това са "Да, България", "Нова република" и "Воля" на Веселин Марешки, които събират съответно около 6%, 5% и 4%.

С малко над 2% декларирана подкрепа на сайта остават ДПС, Реформаторския блок и Глас Народен, както и ДОСТ. АБВ и Движение 21 събират около 1% подкрепа.

2% от нашите читатели са изразили своята воля да гласуват за друга партия или коалиция, а също толкова ще предпочетат независим кандидат, който е в техния МИР.

Цели 12% пък са твърдо решили, че или няма да гласуват на 26 март, или ако отидат до урните ще изберат опцията: "Не подкрепям никого".

********************************
Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 24 февруари - 13 март на главната страница на изданието. Те се базират единствено на гласувалите в допитването и нямат претенциите за представителност, нито за социологическо проучване. 

********************************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До пенсионеркаа другарката Нинова как пише :аз съм крадец, крадци са и моите клакъори ,крадец е и нашият другар Бойко Борисов !Докато гледаш сламката в очите на другите а не виждаш очевидната греда в собственото си око много ще се пъниш да поправяш граматични грешки ....
79
9
 
8
 
! Отговори
пенсионерка преди 7 години
До ДаолаОзначава ,означава и вие комунистите от БСП и Герб ще гледате както гледаше а бай Тошо когато го свалиха.....народът му писна от вас от лъжите ви ,от лакомията ви и очаквайте един голям шут в дебелите си ненаяли се ***...
78
6
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
До ДО 84-БАБА КУНАВСЕКИ САМ СИ ОПРЕДЕЛЯ УБЕЖДЕНИЯТА. ПО-ДОЛО КАЗАХ САМО, ЧЕ ГЕРБ Е МАФИОТСКА СТРУКТУРА НАЧЕЛО С МУТРА. ТОЛКОВА!
77
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарката Нинова каза че е напълно готова да е следващия министър-председател на България. Чувства се напълно подготвена. Купила е на промоция достатъчно кафе, за да има какво да сервира на Доган, докато получава дневните си инструкции
76
4
 
5
 
! Отговори
До пенсионерка преди 7 години
Може и да си висшистка, ама не приватизираш, 'щото пишеш,,прЕватизация", душа !
75
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До християнин: "Дано БСП е на видота,... К.Волене,защо предаде комунизма.Защо те купиха."Значи си християнин, а ще гласуваш за БСП/БКП. Тези които разрушаваха църкви, вкарваха магарета и други животни да оскверняват храмове, избиваха свещеници, тормозеха и биеха миряните че ходят на църква.Плачеш че волен предал комунизма. В края на краищата комунист ли си или християнин, двете не може. Чети заветите на гуруто Ленин. Питай лудата *** дали може.
74
7
 
19
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Анкетата на ДНЕС не означава нищо !
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И другарят Бойко Борисов и той е комунист и другарят Костов при когото на служба беше другарката Нинова също е комунист. Хора не виждате ли това са крадците и от БСП и от Герб и вечният им крепител ДПС и златният пръст на Атака -всички са комунисти ,те са като чум..а,заразна болест която се е пръснала по всички партии, изковаха си задружно законите как да крадат и да не ги хванат ,крадат дружно и сега се пенят кой е по-голям крадец....
72
1
 
4
 
! Отговори
ДО 100 преди 7 години
Абе ти един и същ ли си бе представителя на разколебаните.Нямаш ли по различен подход Все едно и също под различно име.Пита ли вашите дали може така да правиш.
71
2
 
12
 
! Отговори
.................... преди 7 години
За съжаление в България оправия с избори няма вече 27 години и няма да има. Така че не се хабете защото всички са маскари.
70
8
 
8
 
! Отговори
ЗзЗ преди 7 години
Хората не гласуват за ГЕРБ щото ги кефят, гласуват за ГЕРБ защото знаят какъв буй е като дойде БСП на власт. То даже БСП не е, по-скоро червена марионетна кукла на ДПС.
69
7
 
6
 
! Отговори
хаха преди 7 години
абе днес.бг може ли да си забивате такъв автогол.директно доказвате че в темите ви пишат яко червени ***.цял ден плюене по герб накрая герб водещи.мухахаха.поне стъкмете нещата така че бйесйепйето да е по напред.хахахахаха
68
3
 
4
 
! Отговори
ДО 88 преди 7 години
Ти ли си българите бе дете сополиво.Колко си живял ?и какво си видял?
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък, колкото познати ГЕРБави фена имам, повечето са разколебани и няма да гласуват, а една немалка част, ще гласуват за други партии, а някои дори и за БСП.
66
7
 
13
 
! Отговори
пенсионерка преди 7 години
Как другарката Нинова дето толкова много се е загрижила за бедните намери като съвсем млада комунистка да извади 4 МИЛИОНА лева и да преватизира част от Техноимпекс....аз като пенсионер с висше образование със 45 г.трудов стаж не знам как един млад комунист може да извади толкова пари и да участва в един проект на една дясна партия и да участва в приватизацията. Другари клакоъори на БСП първо си изяснете фактите как вашите началници всички са милионери в тази обрулена държава и кой я обрули толк
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българияна база на какво твърдиш това? На хороскопа ти ли? Дай конкретна статистика
64
3
 
5
 
! Отговори
ДО 89 преди 7 години
Ами плащат бе друже.Плащат комунистите ,парата ев тях.И пуберите плюят,те не използват мозък.Почерка им е един и същ
63
8
 
14
 
! Отговори
България преди 7 години
Пълни глупости, че герб водят в проценти следващите управляващи трябва да са единствено БСП. Те в момента водят с 8-10 процента
62
7
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
Кой нормален човек би гласувал за партия, чиято абревиатура означава:ГастроЕнтестиналнаРефлуксна Болест... драйфане.Гласуването за герб е престъпление.
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ не са комунисти, а седесари от ЕНП и ще теглят още 500 милиона лева външен дълг за учителски заплати всяка година.