Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1

ГЕРБ събира 31% от подкрепата на читателите, БСП – 24%
13 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
151
Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

По-малко от 2 седмици остават до предсрочните парламентарни избори на 26 март, които трябва да определят броя и имената на депутатите в 44-то Обикновено народно събрание.

А то пък ще има трудната задача да определи работещо правителство, което да посрещне елита на ЕС в началото на 2018 година.

Темата за дебата между лидерите на двете най-големи партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова, като че ли продължава да поставя дневния ред на предизборната кампания. На този етап обаче дебат не се очертава да има.

В началото на предизборната кампания екипът на Dnes.bg реши да попита открито своите читатели коя партия (коалиция) ще подкрепят на вота на 26 март.

В традиционната ни анкета участие взеха рекордните 13662 души, които отговориха на въпроса: Кого ще подкрепите на предстоящите избори?

Фаворит на читателите в анкетата е ГЕРБ – партия, която събира 31% от гласовете на анкетираните. За основния политически противник на формацията на Бойко Борисов - БСП, готовност да гласуват са изразили 24% от нашите читатели.

Като трета политическа сила се очертават Обединените патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака), които получават подкрепата на 7% от анкетираните.

Според анкетата още 3 формации минават 4%-ната бариера за народното събрание. Това са "Да, България", "Нова република" и "Воля" на Веселин Марешки, които събират съответно около 6%, 5% и 4%.

С малко над 2% декларирана подкрепа на сайта остават ДПС, Реформаторския блок и Глас Народен, както и ДОСТ. АБВ и Движение 21 събират около 1% подкрепа.

2% от нашите читатели са изразили своята воля да гласуват за друга партия или коалиция, а също толкова ще предпочетат независим кандидат, който е в техния МИР.

Цели 12% пък са твърдо решили, че или няма да гласуват на 26 март, или ако отидат до урните ще изберат опцията: "Не подкрепям никого".

********************************
Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 24 февруари - 13 март на главната страница на изданието. Те се базират единствено на гласувалите в допитването и нямат претенциите за представителност, нито за социологическо проучване. 

********************************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБСП ще увеличи заплатите, факт! Това ще бъде направено по схемата от 1996 на Виденов - хуперинфлация! Теглете спестяванияат ако тези дойдат на власт!А ГЕРБ трупат външен дълг за учителски заплати и учителите печелят от частни уроци.
39
6
 
10
 
! Отговори
християнин преди 7 години
Нито ДСП ще е извън парламента нито ГЕРБ ще спечели .Да ви имам анкетата.Масово хората казаха не на неолибералния капитализъм на империализма и искат нещо ново . Дано БСП е на видота,защото иначе пак ще гледаме мутрите на Валери С и Красимир К.Волене,защо предаде комунизма.Защо те купиха.
38
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Радой Ралин - беше неполиткоректен!Но супер точен!Комунизма не му харесваше
37
5
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Изплагиатствах от друг юзър:Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилаДаже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила.После цели девет пет
36
1
 
11
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Защо ни е това проучване? Защо трябва хората да гледат такива неща? Защото така хората се объркват. Защо да гласувам за едните или другите в челото, след като те опропастиха държавата. Години, години наред. Аз не съм глупав да го направя. Нямам нужда от това кой е първи, кой е втори. И първия и втория ни направиха бедни и тъжни. Защо просто не се махнете. Никой не ви иска. Стига продажни изследвания.
35
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога повече гроб на власт,изберете по малкото зло, а то е БСП
34
9
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 55Нищо лично ,но гербавите *** да не са по-свестни сега пак са се залетели да ла.пат при условие ,че тиквата два пъти сам си би камшика.
33
2
 
5
 
! Отговори
? преди 7 години
12%-те процента на "Не подкрепям никого/Няма да отида" се разпределят за другите партии и така тези около 3.5% могат да влезнат
32
4
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
Да го видим това изследване сега! Ако съм гербаджия или комунист, а всъщност те и едните и другите са такива, ще впрегна всички мои хора да гласуват. Какво става тук. Ако имам няколко телефона компютар и таблет и от всички гласувам за една от тези партии аз 1 глас ли съм или повече? Целта на тези проучвания е да кажат на хората, че нямат избор и че ако гласуват за някоя друга партия техния глас щял да отиде на празно. Иначе казано всичко е пошла манипулация. Защо ни занимавате с това?
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До проктологКогато дявола те застигне а той наистина ще те стигне като разсъждаваш по подобен примитивен начин ,тогава ще пъшкаш и няма да ти се иска и да живееш и дори да дишаш в тая *** !
30
3
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха Днес вие май наистина си вЕрвате на тАпата анкета в нета.
29
4
 
7
 
! Отговори
Циник до 46 преди 7 години
Приятелю...ако поне 60% мислеха , като теб...сигурно тази престъпна камора - наричаща се партия - отдавна щеше да е изчезнала! Не да се спъва - българина си тряска главата в нея - кърви, гангренясва..и продължава!Разбирам хората , които казват :"Малко ви е!"
28
9
 
14
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Ако трябва ще гласувам и за дявола, само и само режима на пожарникаря да не е отново на власт!
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една хубава анкета, за да се знае чии *** са най-вече тук.
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВЯРАЛеле БСП щяло да ни оправи ...такива лъжи. Ама че в България до сега само комунисти са били на власт : Костов,Виденов,Луканов,Станишев,Орешарски ,Борисов .....И резултата е : Политиците милионери, а народа едва диша....Ако иска народа пак да се спъне в същият камък и вече да не смее да казва ,че е българин да им повярва.....
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес, пропуснали сте хиляди стари хора, които НЕ СА ГЛАСУВАЛИ в сайтчето. За кого ли биха дали гласа си, а?
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то се знае кой е номер 1 https://youtu.be/pkeWZOD_b7c
23
0
 
3
 
! Отговори
чети внимателно преди 7 години
до 39Големите играчи може и да са избягали вече,а тук да са им двойниците, които може да влязат в затвора.
22
0
 
12
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Тежка е кармата на България !!
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВЯРАЗАТОВА ЛИ ТАМ В БСП ВСИЧКИ СА МИЛИОНЕРИ ,И НАРОДА Е НА ДЪНОТО ,ЩОТО БСП Е ВИНАГИ НА ВЛАСТ ?