Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1

ГЕРБ събира 31% от подкрепата на читателите, БСП – 24%
13 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
151
Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

По-малко от 2 седмици остават до предсрочните парламентарни избори на 26 март, които трябва да определят броя и имената на депутатите в 44-то Обикновено народно събрание.

А то пък ще има трудната задача да определи работещо правителство, което да посрещне елита на ЕС в началото на 2018 година.

Темата за дебата между лидерите на двете най-големи партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова, като че ли продължава да поставя дневния ред на предизборната кампания. На този етап обаче дебат не се очертава да има.

В началото на предизборната кампания екипът на Dnes.bg реши да попита открито своите читатели коя партия (коалиция) ще подкрепят на вота на 26 март.

В традиционната ни анкета участие взеха рекордните 13662 души, които отговориха на въпроса: Кого ще подкрепите на предстоящите избори?

Фаворит на читателите в анкетата е ГЕРБ – партия, която събира 31% от гласовете на анкетираните. За основния политически противник на формацията на Бойко Борисов - БСП, готовност да гласуват са изразили 24% от нашите читатели.

Като трета политическа сила се очертават Обединените патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака), които получават подкрепата на 7% от анкетираните.

Според анкетата още 3 формации минават 4%-ната бариера за народното събрание. Това са "Да, България", "Нова република" и "Воля" на Веселин Марешки, които събират съответно около 6%, 5% и 4%.

С малко над 2% декларирана подкрепа на сайта остават ДПС, Реформаторския блок и Глас Народен, както и ДОСТ. АБВ и Движение 21 събират около 1% подкрепа.

2% от нашите читатели са изразили своята воля да гласуват за друга партия или коалиция, а също толкова ще предпочетат независим кандидат, който е в техния МИР.

Цели 12% пък са твърдо решили, че или няма да гласуват на 26 март, или ако отидат до урните ще изберат опцията: "Не подкрепям никого".

********************************
Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 24 февруари - 13 март на главната страница на изданието. Те се базират единствено на гласувалите в допитването и нямат претенциите за представителност, нито за социологическо проучване. 

********************************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари