Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1

ГЕРБ събира 31% от подкрепата на читателите, БСП – 24%
13 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
151
Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

По-малко от 2 седмици остават до предсрочните парламентарни избори на 26 март, които трябва да определят броя и имената на депутатите в 44-то Обикновено народно събрание.

А то пък ще има трудната задача да определи работещо правителство, което да посрещне елита на ЕС в началото на 2018 година.

Темата за дебата между лидерите на двете най-големи партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова, като че ли продължава да поставя дневния ред на предизборната кампания. На този етап обаче дебат не се очертава да има.

В началото на предизборната кампания екипът на Dnes.bg реши да попита открито своите читатели коя партия (коалиция) ще подкрепят на вота на 26 март.

В традиционната ни анкета участие взеха рекордните 13662 души, които отговориха на въпроса: Кого ще подкрепите на предстоящите избори?

Фаворит на читателите в анкетата е ГЕРБ – партия, която събира 31% от гласовете на анкетираните. За основния политически противник на формацията на Бойко Борисов - БСП, готовност да гласуват са изразили 24% от нашите читатели.

Като трета политическа сила се очертават Обединените патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака), които получават подкрепата на 7% от анкетираните.

Според анкетата още 3 формации минават 4%-ната бариера за народното събрание. Това са "Да, България", "Нова република" и "Воля" на Веселин Марешки, които събират съответно около 6%, 5% и 4%.

С малко над 2% декларирана подкрепа на сайта остават ДПС, Реформаторския блок и Глас Народен, както и ДОСТ. АБВ и Движение 21 събират около 1% подкрепа.

2% от нашите читатели са изразили своята воля да гласуват за друга партия или коалиция, а също толкова ще предпочетат независим кандидат, който е в техния МИР.

Цели 12% пък са твърдо решили, че или няма да гласуват на 26 март, или ако отидат до урните ще изберат опцията: "Не подкрепям никого".

********************************
Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 24 февруари - 13 март на главната страница на изданието. Те се базират единствено на гласувалите в допитването и нямат претенциите за представителност, нито за социологическо проучване. 

********************************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Единствената новина на днес ,бг.е че ГЕРБ ще спечелят изборите. Останалото е шкарт.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 дни до победата
98
7
 
12
 
! Отговори
статистика преди 7 години
Крива ви е сметката ДнесКажете на Борисов че му остават 10 дни
97
7
 
5
 
! Отговори
есхач преди 7 години
При тези резултати от въпросника не се отчитат едно 25% от населението-следователно резултатите по-скоро ще са БСП 28%,ГЕРБ 22%,Патриоти 11%, ДПС 7%, Воля 6% , ДОСТ 3% Реформатори 3% АБВ 1% Възраждане 2%
96
1
 
3
 
! Отговори
www преди 7 години
Крива ви е сметката. Тези дето "фъргат" за БСП и ДПС нямат достъп до анкетата ви. За това пък са мотивирани да отидат първи на изборите, финансови мотиви, човештинка.
95
10
 
12
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Хе,хее, ква стана тя?.Дали най после ще се отървем от БСП? Амин, дай Боже...
94
10
 
20
 
! Отговори
se преди 7 години
Всички които подкрепят ГЕРБ са хора облажили се по времето на управлението на Борисов.Стоп - син комунизъм ! Това е точното определение ! И по скоро блага за приближени , бизнесмени и ад за обикновенните хора.
93
15
 
7
 
! Отговори
Кънчо Райчев преди 7 години
Едва ли ДПС ще остане с 2 %, според анкетата. Анкетата не отчита по възрастната част от населението, която изобщо не знае за съществуването на сайта, а ще гласува за БСП. Най вероятно ГЕРБ ще има около 30 депутати, БСП - 145-147, обединението на тримата *** около 25-30 и останалите за ДПС. Колегата Андрей Стойчев е на същото мнение и Румяна Димитрова от Алфа Рисърч го подкрепя.
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори до дупка!Листите на кандидатите от всички партии трябва да се "изчистят" от имената на участвалите в управлението на БГ след 1989г "специалисти", унищожили БГ- икономика и 4 млн българи!БАСТА на обещанията!Всеки кандидат трябва да представи публични доказателства за резултатите от 27-годишното демократизиране на БГ-държава и народ от неговата партия и лично от него!Да унищожиш 4 млн българи -без война,катаклизми и катастрофи е тероризъм! Дори в Освиенцим са унищожени "само" 1 млн хора!
91
2
 
14
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Не е вярно! В парламента има САМО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА партия -БКП- Така си е от 1944г. до сега. Ако все още има хора които вярват на този театър - То аз ги съжалявам искрено тези хора!
90
13
 
10
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Истината е съвсем различна от анкетата ,както всеки път до сега!Просто се гласува от фалшиви ИП адреси. Гробарите както винаги, разчитат на фалшификати. На 26 март гробарите ще са под 30% ,за другите не знам!
89
16
 
7
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
РАЗГРОМ ЗА РУСКАТА ДПС.ПОБЕДА ЗА ДОСТ И ДЕМОКРАЦИЯТА.СМЪРТ НА ВСИЧКИ АГЕНТИ КОМУНИСТИ...
88
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
искам да попитам слави като ще дава за инструкторите интересно мие една мила дама чиято една от близките им е свързан с екипа на слави как ли изкара курса питам понеже никои нее видял това нито на каквото и да било обучение което е странно разбира се да я попита как лие станало
87
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127Защото ГЕРБ = БКП (БСП)
86
20
 
36
 
! Отговори
до 124 преди 7 години
Реално ГЕРБ имат 15%
85
32
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Реално ГЕРБ водят с 15 процента...
84
21
 
15
 
! Отговори
55 преди 7 години
Тази анкета с участието на 13 хил. човека е по-достоверна от тези на социологическите агенции с по 1000 човека.
83
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На третият ден някой ви манипулира анкетата!Герб и БСП бяха с с по 25 процента!
82
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както трите коментари, така маниполирате и анкетите. За пари какво ли не правте. Помня как стажантка година ви работи ангария без една стотинка. И не се опитвайте да ме блокирате, защото веднага​ ще ви заобиколя през прокси.
81
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тринадесет хиляди и кусур, ха, ха ,ха, абе днес бг, вие толкова читатели няма да имате още 10 години бре, хайде да не знаем, как се генерират гласувания с фалшиво IP, МГЕРБ го правят за евтина пица, кола и яки обещания за бъдеща кариера ( червените са същите )