Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!

Според експремиера почетният лидер наредил ДПС сред патриотите
17 мар 2017 12:00,
230
Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!
Снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анализира посланието на Ахмед Доган като отваряне на вратата към коалиции с партии с патриотична насоченост.

В своя позиция от снощи почетният председател на ДПС привлече вниманието към опасностите, които идват от Турция и призова всички етноси да дадат урок на онези, които си мислят, че може да назидават. Доган предупреди, че "играта е ва банк" и че Турция е на път да стане "Султанат".

"За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление, не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред и да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

Още по темата

Той припомни обвиненията от страна на Ердоган към редица европейски държави във фашизъм, а също заплахите му за бежански потоци към Европа.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже.

"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", анализира лидерът на ГЕРБ.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от спора между християнин и мюсюлманин", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ имат друга практика и коментира, че десетки мюсюлмани са се влели във формацията на ГЕРБ.

"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Kукловодът.Много си малък и жалък,да ме пратиш,където и да е.Аз те питам останалите ***,които ограбиха България,под килима ли да ги заметем,защото парите които те откраднаха,с тях приватизираха печелившите предприятия на България,с тях ги изкупиха за жълти стотинки,след това тази партия-наследница на терористичната мафия,ни станаха работодатели,които ни мачкат 70 години.Не е толкова *** народа,че милиардерите в БСП,се облажиха по най крадливия начин.Депутати от БСП,поканиха мигрантите
118
4
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Борисов , толкова си далеч от философа Ахмет Доган , че чак си трагично комичен!И Какво като си българин , а Доган с турски произход?Къде е Доган , къде си ти?Почти си умен , почти си учен , почти каратист , но никакъв не си като Премиер , никакъв не си като родолюбец , жалка страхлива и невзрачна твар от нашия народ!Дано се продъниш на тия избори , ***!
117
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се казва по - долу жалък и страхлив. Не сме забравили как за секунди от страх върна петимата участвали в бунта срещу Ердоган. Дори това, че сме съседи още повече трябва да реагираме на поведението на Турция, а не да се напикаваме от страх.
116
4
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ивоТурция/много турци са в Холандия! Герберите демонстрират и проектират непрестанно страхливостта си! Верно ли сте толкова жалки бре, о Презрении гербери!Жевота и Славата е смелите, куражлиите обаче! пп. гербери доброволно ли предавате страната си , м?
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност."---Г-н Боко Тиквин не прави разлика между "схващам" и "хващам". Ахмед Доган ГО ХВАЩА това ... :)Ами, ако Доган се излъже и прочете какво казва Боко? Може и да го съди. :)
114
9
 
7
 
! Отговори
иво преди 7 години
С Бога напред ,Борисов , много си прав , ние сме до Турция , а не Холандия , затова по-спокойно !
113
9
 
15
 
! Отговори
Жалък Борисов преди 7 години
Добре, че не е на власт. Иначе досега да беше поднесъл България на тепсия на Ердоган. Жалка карикатура
112
1
 
1
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
това е отговора ми на 144
111
1
 
3
 
! Отговори
Pet преди 7 години
А къде са ни ракетите с които държахме в шах някои държави, тези ракети вече ще бъдат заплаха за България?
110
0
 
4
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Мдаа,става интересно.И все пак,пък знае ли човек,...както и да е.Според мен няма по трагична ирония да осветиш неотвратимото,да предупредиш за неизбежното.Понякога примамката се правръща в пленничество.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
S tazi duzpa na Ahmed Dogan,moje bi shte stane yasno che pri koaliciya s General Borisov,izborite sa sigurni za stabilno upravlenie i si mislia,a moje i da gresha razbira se che tova shte stane fakt.
108
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов чете, звучи като виц. За съжаление като чете срича, мъчи се човека. Така е като се в напънал само над една книга но прочел половината. А Доган сега се сети, че Турция е отвратителна държава, с още по-гадни управници, които са си внушили, че определят политиката на Европа. За всичко е виновен човека прочел една книга. Гъзи се на Ердоган, гъзи се и трепереше от страх. Онзи побърканяк го усети и го тури на шейната. Това което Ентелегента от Банкя направи с България, и турчин не би го направ
107
7
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Доган е мащабен и е със замах! Дребната страхлива душица Борисов дали схвана мисълта на Доган! Общо взето по действията ще ги познаете : Доган няма проблем да се противопостави на мераците на Турзия, а Борисов е пощенският гълъб на Ердоган!
106
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 26 март : ГЕРБ = НДСВ ! Чао рагаци !
105
1
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 159 АнонименЗа Радев ли иде реч?
104
6
 
11
 
! Отговори
СЕГА СЕ СЕТИ ЧЕ преди 7 години
НЕЗНАЕ КАКВО ЩЕ СЕ ПРАВИ!"Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже". ГЕРБ не завършиха оградата не опазиха адикватно границата.Сега това е призив за милост"Мъже, жени, деца.Това е покана към мигрантите.Борисов да си спомни какво"послушно'' обеща на европейците! Кого пита Как? Надяваме се ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ.
103
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после България доживя да има начело на държавата ИСТИНСКИ МЪЖ И ГЕНЕРАЛ, при това от авиацията, а не страхливо Догановско менте.
102
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гениалното заключението на Б.Б. е,че Доган ще търси коалицип с Патриотите?!??!?!Виждате какво е мисленето на този "родолюбец" и "интелигент" Б.Б.
101
2
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
много ми харесва как говориш бойко само говориш така обаче като не си на власт!
100
3
 
10
 
! Отговори
БОЖЕ ГОСПОДИ ТА НАЛИ преди 7 години
Борисов послушно взе паричките за НОВИ БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ И ще ги спретне за нула време за да посрещнем подобаващо новите заселници.ТА нали Меркел е заповядала посрещането да е с "ДОБРЕ ДОШЛИ"