Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!

Според експремиера почетният лидер наредил ДПС сред патриотите
17 мар 2017 12:00,
230
Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!
Снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анализира посланието на Ахмед Доган като отваряне на вратата към коалиции с партии с патриотична насоченост.

В своя позиция от снощи почетният председател на ДПС привлече вниманието към опасностите, които идват от Турция и призова всички етноси да дадат урок на онези, които си мислят, че може да назидават. Доган предупреди, че "играта е ва банк" и че Турция е на път да стане "Султанат".

"За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление, не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред и да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

Още по темата

Той припомни обвиненията от страна на Ердоган към редица европейски държави във фашизъм, а също заплахите му за бежански потоци към Европа.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже.

"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", анализира лидерът на ГЕРБ.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от спора между християнин и мюсюлманин", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ имат друга практика и коментира, че десетки мюсюлмани са се влели във формацията на ГЕРБ.

"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левски вече може да спре да се върти в гроба(където и да се намира той). Доживя чиста и свята република в която и турците се уповават на него.
98
4
 
20
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 7 години
Гледайки снимката се разбира, че ТИКВАТА е обул жълто-*** *** и се надява на подкрепа единствено от ДОСТА и своя брат Ердоган. Българи, да НЕ допуснем ГРОБ да ни загроби.!
97
1
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Хората работещи на държавни, общински служби трябва да бъдат деполитизирани незабавно и подпишат такава декларация! Иначе държавата няма да се оправи! ***-ми дойди ми /Борисов/преди няколко месеца се отказа от властта сега кво още влачите "светлият" му облик в публичното пространство, а? Какво и кой се крие зад него, м?
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Boiche,strahliv i nesposoben si! Iskash da postavish stranata v poza parter sprqmo Turciq za dulgi godini. Vzemi kakvoto si otkradnal i si hodi.
95
3
 
15
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Хм..като гледам снимката,вожда май се е нааакал!?
94
2
 
15
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Вчера с националния флаг и униформа билборди, днес патриотизма лоша дума, типично ББ
93
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Лъжливото заешко сърце" от Банкя започнаха къде ли не патриоти да му се привиждат !
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казасов, не ми говори за Демокрацията,като процес, защото тя не е дефинирана. Няма измеряеми характеристики. Няма метрология и не можем да я премерим какво е. За Ердоган и Путин, това е Демокрацията, нали има избори. Даже Путин каза, че Русия още не е дозряла за цар. За него Демокрацията е недозряла монархия, за Ердо - недозрял султанат. Па може и да са прави, европейската демокрация може да не е за всеки. Ако няма неравенство - няма процес, има "топлинна смърт". Ама има не чели термодинамика.
91
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле....Тва се опитва и да мисли.....Чесно, може ли изкараме един ден без да ни натрисате неговите простотии?
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце ще ги нареди - нали дължи "генералските" пагони на доганя - лицемер!
89
3
 
12
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Бб да каже ако турция поиска официален турски или отцепване, коя е тази патриотична коалиция която ще скочи срещу щото освен за ОП за други не се сещам? Бб се опитва да опрадае бъдещата коалиция с турците, същата като на станишев, която той плю. Патриотизмът е последното нещо което в политиката на герб. Някога някой да е чул бб да произнесе и две патриотични думи, дори на национален празик? Той дори не знае имената на героите ни!
88
4
 
19
 
! Отговори
Kукловодът преди 7 години
До Ало другаритеНещо бъркаш . Не съм за БСП . Аз съм за България . И да ти кажа предпочитам да ме управляват БСП но да има Бъгария , отколкото да изчезнем от картата . Като не ти харесва . Обирай си крушите и заминвай в Бурса , Истамбул и пр . И пак да те питам . БСП ли окрадоха милионите за ограда или 2 години ГРОБ цоцаше от там ;) . НЕ на ГРОБ и ДОСТ . Гласуваш за ГЕРБ - Получаваш Ердоган !!!
87
3
 
9
 
! Отговори
Г.Димитров преди 7 години
Кой е против БСП..Доган и Местан -Седесарските предатели през 1989 вече се записаха при тях ....... Тнар ОП -мафиоти с медии ..Марешки ,мафия с аптеки . Радан К.........Него няма какво да го коментирам .РБ....... и Хиподил . Само БСП е способна да изведе България до добър край ..Иначе ще имате Доган и Косово 2 .
86
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна беше ясно, че неоосманизмът и путинизмът са тъждествено равни.
85
1
 
3
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Демакрацията е процес,няма край.Безкрайността е по добра от завършеността.А в науката безкрайността е константа,от тук и надеждата.
84
8
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Доган ви обеща ,че ще сте Косово 2 и изпълни заканите си .Вие му благодарите са работата по това.Има ли по -глупав народ от нашия незнам ?
83
10
 
4
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
До KУкловодът.За Убийците на България ИМА ИСТОРИЯ,макар някои комунисти, да не искат написване истината в учебниците!И за тайните фалити на България -три пъти,и подареното злато на Русия-24 тона стратегическия резерв на страната ни по времето на БКП,има достатъчно доказателства..За явните фалити също има документи.И по времето на БКП,и по времето на БСП,начинът на крадене и прикриване е един и същ.Преди комунистите,сега техните деца,внучета и племенници,са на власт и парите ни са в техните ръце
82
12
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
е длъжен и се държи като бивш и бъдещ премиер-тоест умерено,държавнически.С джаста праста нищо не се постига.
81
7
 
16
 
! Отговори
Филип Димитров преди 7 години
Все по -спешно е БСП да дойде на власт с 45 % .Никакви ОП ,те са ратаите на Доганя .Доган обеща ,че сме Косово 2 преди много години ......... Който влезе в коалиция с Доган е нац предател и страхливо псе.
80
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз нямам нищо против да управлява патриотична коалиция, включваща и ДПС. Все пак българските мюсюлмани са реален фактор в обществото ни. Ако тази коалиция успее да се противопостави на турските апетити, ще направи само добро за България. Герб обаче с техните теманета и наколенки пред Ердоган, не стават за участници в такава коалиция.