Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!

Според експремиера почетният лидер наредил ДПС сред патриотите
17 мар 2017 12:00,
230
Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!
Снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анализира посланието на Ахмед Доган като отваряне на вратата към коалиции с партии с патриотична насоченост.

В своя позиция от снощи почетният председател на ДПС привлече вниманието към опасностите, които идват от Турция и призова всички етноси да дадат урок на онези, които си мислят, че може да назидават. Доган предупреди, че "играта е ва банк" и че Турция е на път да стане "Султанат".

"За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление, не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред и да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

Още по темата

Той припомни обвиненията от страна на Ердоган към редица европейски държави във фашизъм, а също заплахите му за бежански потоци към Европа.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже.

"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", анализира лидерът на ГЕРБ.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от спора между християнин и мюсюлманин", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ имат друга практика и коментира, че десетки мюсюлмани са се влели във формацията на ГЕРБ.

"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари