АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена

И Проданов обвини Турция в намеса в изборите у нас
155
АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена
Снимка: архив "Булфото"

АБВ поиска партията на Лютви Местан ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна и да бъде забранена.

"До съвсем скоро партията имаше на своя сайт текст, в който възхваляваше величието на исляма и открито прокламираше ДОСТ като партията на Ердоган. Агитационните материали и автобусният десант вече са факт. Факт е, че се оказва натиск и върху наши сънародници мюсюлмани в България да гласуват за ДОСТ", каза лидерът на АБВ Константин Проданов на извънредна пресконференция в Кърджали.

Според него от средите на партията и на нейните поддръжници се правят и много отявлени твърдения, внушения, които заплашват териториалната цялост на България.

"Става дума за широко прокламираната неоосманистка доктрина, която предявява открита претенция към части от нашата страна. Няма да оставим това така. Ние поемаме ангажимент да подготвим сигнал до главния прокурор и до шефа на ДАНС, които да проверят  тези факти изнесени в публичното пространство. И ако се потвърди истинноста им, ние ще искаме да бъдат сезирани КС, СГС  - и ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна партия и да й бъде отнета регистрацията ", каза още Проданов.

Той също отправи упреци към турската държава за намеса в изборния процес в България. "Има много сериозна опасност той да бъде опорочен", каза Проданов, цитиран от партийния пресцентър.
 


155
Още от
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сетихте се да ги забранявате. защо изобщо ги позволихте ?
97
3
 
4
 
! Отговори
Елефтерос Ципрас преди 10 месеца
правилно е решено, да се забрани, тя е протурска и османистка
96
1
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 10 месеца
Напълно подкрепям предложението за забрана на ДОСТ. Според мен трябва да се забрани и ДПС. Няма място в малка България за етнически партии! Може ли някой да ми каже в Германия има ли турска партия при 5-6 млн. турци? Във Франция има ли партия на арабите? В Европа има ли другаде такива партии, с изключение на Македония и при нас!!!?
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
герб направиха всичко възможно партия ДОСТ да бъде регистрирана. Сега никой не ги пита защо, никой не им търси отговорност. И пак овцете ще гласуват за този човек, ужас!!!
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КАК ЩЕ ЗАБРАНЯТ ДОСТ, БЕ? НАЛИ ГЕРБ НА ТЯХ РАЗЧИТАТ ЗА ПОДКРЕПА.
93
1
 
3
 
! Отговори
разлика в цената преди 10 месеца
До Мечо
това оръжие направо без пари го вземат, предвид контрабандата нелегален внос на по-евтини менте цигари откъм Турция у нас
92
0
 
4
 
! Отговори
Мечо преди 10 месеца
Пеевски продава контрабандни цигари на терористи а те с разликата от цената купуват оръжие.
91
0
 
3
 
! Отговори
конкуренция преди 10 месеца
До Мечо

продава им цигари, тоест обира им парите вместо сина на Ердо - това някакъв нов вид "спонсорство"
90
2
 
6
 
! Отговори
месара преди 10 месеца
дост , дпс , бсп и техните подпартийки трябва да се забранят със закон , лидерите им трябва да са в затвора , тези нарекли се български партии са опасни за България !!!
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 96 - и какво общо има Доган с ДОСТ? доган гледа на България като собствено владение, не е по-различен от другите олигархически партии, интересите му са тук, а Местан прокарва интересите на една нео-османска държава
88
8
 
17
 
! Отговори
Митко преди 10 месеца
Дост и ДПС и двете трябва да се забранят,ама ДАНС са в дълбок сън,а за прокурорчето да не говорим.
87
25
 
17
 
! Отговори
Мечо преди 10 месеца
ДПС е завладян от Пеевски и е превърнато в параван на мафията.В момента ДОСТ са се изправили против мафията и затова са атакувани от статуквото с всички възможни средства.А Пеевски след като се осветли като спонсор на ПКК,чрез цигарите,които им продава.Действията на Турция против един от спонсорите на ПКК е съвсем нормална..
86
16
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 10 месеца
Най-проруската партия говори зазабрана на друга партия с аргумент, че защитава чужди интереси!!! Ами нали АБВ ще бъдят първите поставени извън закона по тизи критерий!
85
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма да се изненадам,ако и много българи гласуват за ДОСТ,за да се избавят от рубладжии те.Седемдесет годишният гнет доведе до разруха прекрасната ни Родина.България отдавна щеше да е преодоляла османското иго и ,


да се е превърнала в цветуща държава,ако не бяхме толкова зависими от братята славяни и техните протежета тук в България.
84
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко е жалък с глупавите си изцепки.Кой връчи орден Ст.планина на Доган,а той пък взе,че го отказа.Безсрамници.Мамите народа нагло и безцеремонно само и само вие да сте добре.Не се наситихте ,не се наядохте.Мозъците ви са потънали в тлъстини,че вече не можете и да мислите.Не че някога сте блестяли с ум.
83
7
 
11
 
! Отговори
знай преди 10 месеца
До турчина--108 Турците в България са:авангарда и ариергарда на Турската армия
82
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ухилено комсомолско секретарче от снимката много прилича на Гоце Хотелиера.В партията на дъртите комунисти са започнали да се клонират. От обикновени крадливи шумкари, са решили да стават националисти.И къде бяха до сега тези мишоци?
81
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До турчина

400 в Диарбекира дето живеят в пещери и си лягат с козите
80
6
 
29
 
! Отговори
Гошу преди 10 месеца
А АБВ на Гоце защо не иска ДПС да е забранена? Защото е руска партия ли?
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
гласувам да се постави извън закон финансирането на всякакви полит и обществени/нпо/организации от чужбина.