АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена

И Проданов обвини Турция в намеса в изборите у нас
18 мар 2017 20:58,
155
АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена
Снимка: архив "Булфото"

АБВ поиска партията на Лютви Местан ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна и да бъде забранена.

"До съвсем скоро партията имаше на своя сайт текст, в който възхваляваше величието на исляма и открито прокламираше ДОСТ като партията на Ердоган. Агитационните материали и автобусният десант вече са факт. Факт е, че се оказва натиск и върху наши сънародници мюсюлмани в България да гласуват за ДОСТ", каза лидерът на АБВ Константин Проданов на извънредна пресконференция в Кърджали.

Според него от средите на партията и на нейните поддръжници се правят и много отявлени твърдения, внушения, които заплашват териториалната цялост на България.

"Става дума за широко прокламираната неоосманистка доктрина, която предявява открита претенция към части от нашата страна. Няма да оставим това така. Ние поемаме ангажимент да подготвим сигнал до главния прокурор и до шефа на ДАНС, които да проверят  тези факти изнесени в публичното пространство. И ако се потвърди истинноста им, ние ще искаме да бъдат сезирани КС, СГС  - и ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна партия и да й бъде отнета регистрацията ", каза още Проданов.

Той също отправи упреци към турската държава за намеса в изборния процес в България. "Има много сериозна опасност той да бъде опорочен", каза Проданов, цитиран от партийния пресцентър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, ДПС? Или щом тя служи на Кремъл, може?Еех, че придажни гоцевски мекерета.
59
14
 
9
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Образование и здраве са безплатни. Турция е комунизъм с Ердоган Живков.Но много се работи. Не е "аз се правя че работя а те се правят че ми плащат"..
58
11
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Няма какво да мечтая толкова е заплатата в Турция. 400 евро е минимума.
57
31
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
При турска юрисдикция всички младежи ще бъдат наборни войници. Здравеопазване и Образование безплатни. Минимална заплата 1600 лири - 400 евро.При БГ без казарма. Мин.заплата 400 лв. - 200 евро. Образование и здраве с пари. Вие си решавате.
56
15
 
4
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ако Дост влезе в Парламента черпя с бира но няма да стане. Пак ще имате ДПС. И този път Тюркие ще се откаже от българските турци.
55
24
 
12
 
! Отговори
един дост преди 7 години
Продължавайте така да се занимавате с ДОСТ всеки ден! Такава реклама ни правите за която дори не сме мечтали. Всеки ден вдигаме проценти. Вече сме 6% .
54
10
 
18
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Простите *** турци ще гласуват за ДПС! Турския Народ е работлив и скромен народ! Най добрия комшия е турчина. Но сънародниците ми са прости хора. Нека гласуват за Ромееца Доган.
53
17
 
9
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ахмед Доган Левски! Делян Пеевски Ботев!
52
7
 
15
 
! Отговори
Лелеее мале преди 7 години
Ама много ви е страх от ДОСТ бе? И БСП и АБВ и ГЕРБ и временното правителство и най-вече ДПС. Треперят ви гащите. Що, щото Пеевски и Доган няма да имат толкова гласове? Щото няма да може да се сменяте във власт та с подкрепата на ДПС, защото НА ВСИЧКИ СТАНА ЯСНО ЧЕ ДПС Е ВСЪЩНОСТ ДС! И че играе със всички вас и така управлявате десетилетия. И сега май се пропука.Браво на ДОСТ. Слабо ДПС, по малко кражби за Пеевски и Доган, крайно време е
51
2
 
15
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 7 години
Дреме ни дали ще закрият ДОСТовете! Нас ни интересува овреме да идват траншовете с рубли от Масква;))) Мдааа. *** ми да са прекръстя на Андрей Рубльов
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименямболският зет Славчо не мели брашно с юруша, освен това вече изпълни нормата на Ердоган за 5 деца, какво не му харесваш?
49
7
 
10
 
! Отговори
Я РУССКИЙ преди 7 години
Проблемът е, че семействата не учат подрастващите българи да бъдат националисти.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До друг българинТурция не е владяла нищо, има я като държава от 1923 година.Османската империя с различните народи в нея до Мароко не съществува, отхвърлена е последно от Ататюрк.но щом се мислиш за пряк потомък на Осман, отивай да се месиш на Сауди.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е що само ДОСТ? а ДПС и Атака?
46
25
 
14
 
! Отговори
бг преди 7 години
Турция е в пълното си право да се меси във вътрешните ни работи. Все пак тук живеят около милион техни сънародници. Но ние българите какво всъщност предпочитаме? Да ни се меси Русия или да ни се бърка Турция? Ако трябваше хипотетично да избираме между руска и турска окупация, какво бихте избрали? Мисля, че турската е 100 пъти за предпочитане.
45
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре автономия отколкото цяла държава и анексия.
44
18
 
9
 
! Отговори
друг българин преди 7 години
До БългаринВсе пак да не забравяме, че Турция е съюзник от НАТО, а освен това е владяла нашите земи цели 5 века, така че имат дори историческо право да се месят във вътрешните ни работи. Плюс това Ердоган е патриот за разлика от нашите беге политици и съвсем естествено се интерсува от своите сънародници в България. А ако турците обявят някой ден автономия, никой от тях няма да пита теб или мен дали сме съгласни. Едва ли ще им попречиш да го направят по някакъв начин.
43
2
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Нещо да кажете , читаци?
42
6
 
16
 
! Отговори
българин преди 7 години
Хей,Хаскьойлия,читак безроден.С удоволствие бех ти размазал физиономията.В света на исляма има ли нещо добро ?Това е един животински свят.Заминавай натам овреме.
41
10
 
19
 
! Отговори
Българин преди 7 години
тука пълно с ***. как така автономия на турците в България? къде? това е моята страна, това че живея в София, не значи че ви давам Кърджали! Това че съм в хола си, не значи че давам половината двор на съседа си, защото му трябвало да си паркира колата или да си играят децата му, че били повече на брой от моите! Не става. няма автономия! взимам калашника и идвам в Кърджали и ще заговорите български и ще забравите всякакви претенции!