АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена

И Проданов обвини Турция в намеса в изборите у нас
18 мар 2017 20:58,
155
АБВ поиска ДОСТ на Местан да бъде забранена
Снимка: архив "Булфото"

АБВ поиска партията на Лютви Местан ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна и да бъде забранена.

"До съвсем скоро партията имаше на своя сайт текст, в който възхваляваше величието на исляма и открито прокламираше ДОСТ като партията на Ердоган. Агитационните материали и автобусният десант вече са факт. Факт е, че се оказва натиск и върху наши сънародници мюсюлмани в България да гласуват за ДОСТ", каза лидерът на АБВ Константин Проданов на извънредна пресконференция в Кърджали.

Според него от средите на партията и на нейните поддръжници се правят и много отявлени твърдения, внушения, които заплашват териториалната цялост на България.

"Става дума за широко прокламираната неоосманистка доктрина, която предявява открита претенция към части от нашата страна. Няма да оставим това така. Ние поемаме ангажимент да подготвим сигнал до главния прокурор и до шефа на ДАНС, които да проверят  тези факти изнесени в публичното пространство. И ако се потвърди истинноста им, ние ще искаме да бъдат сезирани КС, СГС  - и ДОСТ да бъде обявена за противоконституционна партия и да й бъде отнета регистрацията ", каза още Проданов.

Той също отправи упреци към турската държава за намеса в изборния процес в България. "Има много сериозна опасност той да бъде опорочен", каза Проданов, цитиран от партийния пресцентър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
15
 
! Отговори
помак преди 7 години
АБВ защитава президента "ГОЦЕ" Заедно с Доган крадяха Доган хидроинженхотеер а ГОЦЕ хотелиер ! Паниката е огромна ! ДПС...2 %...ДОСТ 4% и всички далавери на светло ! Доган в КАУША и връщане на всички крадени пари с лихвите !
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато гласуваха за Гоце турците бяха добри, а сега не са. Що така бе другари?
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкой район раздаваш за да се подмазниш на Ердовите амбиции - Ротердам, Дюселдорф, Дуйсбург, Мец, Източен Лондон, Тексас, Крим?
37
4
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
И не само ДОСТ.Да се забранят и ДПС ,както и БСП,заедно с АБВ и производните им.Резултата от тия партии е очевиден-комунисти ,мафиоти олигарси ,а народа гладува и мигрира.Най голямото престъпление на комунистите е обезлюдяването на България от млади хора.В България след 20 години ще останат комунистите и ***.
36
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре е да позволим автономия на турците в районите населени от тях. И без това те си живеят в тези райони. Какъв е проблема? Така ще подобрим и отношенията си с Ердоган.
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нереза се казва Калфин.Изпечен мошеник и тарикат работещ само за себе си.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимена, драма, по-скоро трагикомедия.доста мигриращи гласове издърпа от реформаторите
33
2
 
6
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
въпреки че не харесвам Първанов Петков и оня нерез от Бистрица с наглата физиономия където беше министър при Бай Кой не си му спомням името тук ще се съглася с тях.
32
20
 
12
 
! Отговори
бг преди 7 години
Какъв е проблема, че Турция се месела. Ами те имат у нас 1 милион свои сънародници и съвсем логично и закономерно Турция се меси във вътрешните ни работи. Имат това право. Защо да не се меси Турция?
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси държавата. БСП пета руска колона, лява партия пълна с милионери и обещават подкрепа за бизнеса. Герб пета колона на схемаджиите, дясна партия която обещава да вдига пенсиите. ДПС руско-турска партия която припознава Апостола. Атака пета руска колона крайно леви , захранва с кадри ДПС. ДОСТ турска пета колона, която говори за патриотизъм. РБ говорят за правосъдие а един от лидерите е Кунева. НР били истинските десни а разцепват дясното от Костов насам. АБВ пета руска колона и тн. А НИЕ ???
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ дърпа гласове от ДПС, затова им е цялата драма.
29
4
 
6
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
От кого са поискали да бъде забранена ДОСТ? Докато бяха в НС нямаха такива искания.Май искат да хванат последния влак.Този глуповат комсомолец от снимката ,който лъга като дърт циг. за някаква световна кариера във финансите ,сега се опитва да се прави на патриот.Няма да стане ,другарю Проданов Гоце-младши.Всички от АБВ миришете на мухъл!
28
5
 
8
 
! Отговори
Erdo преди 7 години
Господа т.нар. "български турци",нали си давате сметка че ви е добре да сте турци в българска България.....ако ердоган поеме властта над вас-първи ще изревете...никой няма да ви търпи да си разигравате коня и да си играете на феодали по Родопите.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хехе, 25 години нямаше намеса, нямаше автобуси, нямаше изборни нарушения в Турция. Проблеми нямаше. Когато тия хора им бяха коалиционни партньори, пак нямаше проблеми :)
26
7
 
14
 
! Отговори
РБ преди 7 години
Не просто да бъде забраненена, а това да стане НЕЗАБАВНО ! И да се премахне двойното гражданство - веднъж и завинаги !
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турските *** ще познаетепо смешното им твърдение чемного българи щели да гласуватза тях.Може и да има заблудении др. антибългари.
24
9
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 7 години
Я ми посочи едни които не гласуват под строй.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се потърси отговорност от съдията на втора инстанция , койторазреши регистрацията.Въпреки чевсички факти говорят че това еантибългарска партия, която щеработи за разрушаване на българскатадържавност.Така че проблемъте в съдебната система която работи за нейни мафиотски и чужди интереси.
22
5
 
13
 
! Отговори
ууу преди 7 години
Тролловете на Местан са активизирани.
21
3
 
5
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До 40Много си заблуден. Ти никога няма да си добър за тях, а те винаги ще гласуват под строй. Една от причините е споменът им за отношението на господаря турчин към раята и нараненото им честолюбие днес. Или си провокативно настроен, а?