Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България

Вървим в правилната посока, смята лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2017 06:43 | 21 мар 2017 22:08, Красимир Ангелов
150
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България
Снимка: БТА

Членството на България в ЕС е най-доброто нещо, което се е случвало на държавата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред агенция Ройтерс.

"Българското членство в ЕС, макар че в момента в България не е модерно да се говори за него, е най-доброто нещо, което ни се е случвало", посочи бившият премиер.

Още по темата
Агенция Ройтерс посочва в своя материал, че българският дясноцентристки лидер, който се надява да се върне на власт след изборите тази неделя, заявява, че България трябва да работи за възможно най-бързо задълбочаване на европейската интеграция.

"Проевропейската и пропазарната партия ГЕРБ на Борисов има малка преднина в допитванията до общественото мнение пред социалистите, които са за по-голяма роля на държавата в икономиката. Но след като всеки пети българин още не е решил за кого ще гласува, резултатите от изборите са непредвидими и България вероятно ще има още едно нестабилно коалиционно правителство", отбелязва Ройтерс в своя материал.
 
Агенцията отчита, че България продължава да е под строгото наблюдение на ЕС по проблемите на корупцията и организираната престъпност. "Вървим в правилната посока. Сега трябва да положим максимални усилия в борбата с корупцията и незаконния трафик", казва пред Ройтерс Борисов, който е убеден, че неговата партия може да се справи.

Отношенията с Русия остават сложен политически въпрос в България, която беше близък съюзник на Москва по време на Студената война, отбелязва Ройтерс и припомня, че социалистите обещават да блокират удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. "Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
8
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До МУСТАФА КЕМАЛ - това онзи ден в клипчето по Нова телевизия ли го видя? И какво общо има този на Юг дето се гласи да стане Султан с Ататюрк? Втория направи Турция светска държава, а този сегашния иска да я върне в Средновековието. Не разбирам поста ти.
74
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
70% от народа не го харесва тоя банкянски лицемер.Едно е истина ,който и да се коалира с тоя човек в следващите месеци ще бъде окалян,смачкан и политически труп.Тая грешка направиха реформаторите и сега са на половина -едва 3-4%.Така,че мислете,няма човек докоснал се до него ако не му се мазни,да не е оцапан и провален. Но уви превзел е държавата и ще бъде много трудно да се измъкнем от клещите му.В държ.адм.,полиция,НАП, работят само негови хора от горе до чистачките -в цяла България.
73
2
 
15
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
Ай стига сте ни го натрапвали тоя.Не го искаме. Няма да гласуваме за него.Ако иска и на Марс да ходи да дава интервюта.
72
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво боко мачкай червените лицемери те повече от теб обичат запада даже и при тошо
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МУСТАФА КЕМАЛ Не бъркай двете страни , не искаме да имаме нищо общо с амуджите
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ясно ли е? Щом толкова ти харесва майка туркиа , какво дириш в България ,никой не е спрян
69
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръглия зеленчук от Банкя защо говори от името на хората
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да , разбира се . Сега си продаваме мускалите по Интернет .
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българинамного се вайкаш ве! Ми като не градиш нещо ново, като се съпротивляващ на развитието, неизбежно застаряваш и отживяваш. Понеже си се затюхкал за времето на Тошо, скоро ще отидеш при него, защото то и той няма да се върнат!
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da,kazva go zashtoto pri izbor na bsp,ataka,Rashko pravi referendum i sme vun ot eu i vmesto za evro,shte rabotite za rubli.Vie si izbirate koi da e nachelo.
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КИРЕЗАСтига с тия митиве за Сан Стефанска България и клетвите към Запада, който ни разделил. Истината е, че още преди да започне войната Русия ясни е знаела, че голяма българска държава няна да има. Доказва го Райхщадското споразумение с Австро-Унгария. Сан Стефанска България е "направена" за да се настройват българите против Запада. И Запада не е разделил нищо. Разделя се нещо, което съществува.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мало*мник завинаги!
63
3
 
13
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ти кажи зашо рвгистрира дост еничарино а дали ес е добър времето го показа! Намаляхме за 10г с 1млн закрихме атомна не открихме нова,сега ще закрием и тецовете, най изчезващи, най застаряващи най болни най бедни.... Та който твърди че е най доброто е просто лицемер и предател. Виждали сме и по добро *** такъв
62
2
 
13
 
! Отговори
КИРЕЗА 70 Г. преди 7 години
***,***,ПРОДАЛ МАЙКА БЪЛГАРИЯ НА НАЙ ВЪРЛИТЕ НИ МНОГОВЕКОВНИ ВРАГОВЕ,ГИЛОТИНИРАЛИ САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ!!!БОГ ЩЕ МУ ВЪЗДАДЕ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО....А М И Н..
61
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МУТРО-ГЕРБАРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРЯЗАНИ КАТО ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР.
60
2
 
8
 
! Отговори
Вайслингер преди 7 години
До ЦиникТичай до най-близкия сексшоп да си купиш един *** и да мирясаш!Успокоен и вдъхновен от преживяното да кажеш: Guten morgen!-благославяйки късмета си,че живееш там,където хомо сватбите са повече от всички звезди на небето.
59
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** ми продай си билета за ЕС и отиди в Русия бе б...к!
58
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, най-доброто е но ако този тулупин не беше крал и лъгал толкова. Ако не беше слагал неграмотните си калинки навсякъде, ако не беше болен психически. Определено в социопат, погледнете в интернет какво е това. Аз, аз, аз ви дадох, направих, разреших, аз,аз, а държавата главоломни лети към разруха.Предстои социален взрив ако вдигнат цените на Газа и водата.Нищо не направи за пътната инфраструктура. Рухнали пътища, тунели и мостове. Крала Свинетка, но си купила къща в Австрия за 1.5 милиона евро.
57
8
 
9
 
! Отговори
Циник до 86 преди 7 години
Охххх....заавлията аз..добре , че си "купих"навреме билет( немско поданство) , че иначе трябваше да вържа колана, и да се изстрелям в космоса с българската (крива) ракета! А сега ще се наложи да "потъвам" с кораба на ЕС! Ще гледам със завист как България се превръща в кралство Монако...как българите процъфтяват под вещото крадеводство на Нинова, и Серго! Ще завиждам на огромните заплати от по 200?...детските 17?...и пенсиите 150?Еееееех...как сгреших!
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в АНГЛИЯ мислят така .