Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България

Вървим в правилната посока, смята лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2017 06:43 | 21 мар 2017 22:08, Красимир Ангелов
150
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България
Снимка: БТА

Членството на България в ЕС е най-доброто нещо, което се е случвало на държавата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред агенция Ройтерс.

"Българското членство в ЕС, макар че в момента в България не е модерно да се говори за него, е най-доброто нещо, което ни се е случвало", посочи бившият премиер.

Още по темата
Агенция Ройтерс посочва в своя материал, че българският дясноцентристки лидер, който се надява да се върне на власт след изборите тази неделя, заявява, че България трябва да работи за възможно най-бързо задълбочаване на европейската интеграция.

"Проевропейската и пропазарната партия ГЕРБ на Борисов има малка преднина в допитванията до общественото мнение пред социалистите, които са за по-голяма роля на държавата в икономиката. Но след като всеки пети българин още не е решил за кого ще гласува, резултатите от изборите са непредвидими и България вероятно ще има още едно нестабилно коалиционно правителство", отбелязва Ройтерс в своя материал.
 
Агенцията отчита, че България продължава да е под строгото наблюдение на ЕС по проблемите на корупцията и организираната престъпност. "Вървим в правилната посока. Сега трябва да положим максимални усилия в борбата с корупцията и незаконния трафик", казва пред Ройтерс Борисов, който е убеден, че неговата партия може да се справи.

Отношенията с Русия остават сложен политически въпрос в България, която беше близък съюзник на Москва по време на Студената война, отбелязва Ройтерс и припомня, че социалистите обещават да блокират удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. "Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто, ама на втора скорост и наведени със смъкнати ***.
14
3
 
25
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Борисов не споменава с благодарност Станишев , на когото дължи входа към тлъстите комисионни за магистралките и санираните панелки!
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто, което може да ни се случи е банкянската тиква да свърши като Чаушеску.
12
3
 
28
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Е, Той под евросъюза разбира фондове да "усвоява", как няма да е доволен.
11
3
 
19
 
! Отговори
само питам преди 7 години
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто, което ни се е случвало..........А аз вчера имах полюция , това хубаво ли е?????????
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да най доброто но не за народа а за такива като теб селянжъри. Влез и прочети първата статия да видиш колко добро ни се е случило. Да ама ти неможе да четеш. Българин си среза пръста и работодателя назначил на негово място друг щото отишъл в болнизца да го закърпят. Какво ще кажеш по въпроса селянжърино? Това ли е добрто което ни сее случило? Да си унищожиме държавата да внасяме *** 5-то качество и на това му казваш най доброто което ни се е случило. Браво селянжърино с филията с мас
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От всичко най-мразя натегачи.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още по хубаво ще е излизането от разкапващия се съюз на наркомани, хомосексуалисти.
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Тиквата със сигурност е най-доброто- заглади косъма, гушата му се удвои, банковата му сметка стана с 9 нули...
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
........ на второ слагам еврофондовете, че си гепвам 90% , а на трето внучето (макар, че ме набутва излишно).
5
9
 
17
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Аз като направя ретроспекция от 1396 г. до сега, нищо хубаво не ни се е случвало...
4
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто, което ни се е случвало"Най-доброто, което ни се е случвало е възстановяването на Третата Българска държава. Влизането в ЕС е една нищожна плюнка като значимост.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Особено за теб в личен план.Много нещо окрадахте за последните 25 години.
2
5
 
15
 
! Отговори
UJAS преди 7 години
SAMO POSLU6AITE KOMENTARITE NA TOZI I SI POMISLETE ZA KOGO DA GLASUVATE ! NAISTINA E IZPERKAL, KAK MOJE DA GOVORI TAKIVA NE6TA????? BEZRABORICATA,PRESTAPNOSTTA,KORUPCIATA,BEDNOTIATA,MIZERIATA,NARKOMANIATA, NELEGALNITE TURISTI......NE MI GO POBIRA UMAT ! PAZETE SE OT TAKIVA KATO TOZI !
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да изчезне тоя човек поне за един ден?!?