Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България

Вървим в правилната посока, смята лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2017 06:43 | 21 мар 2017 22:08, Красимир Ангелов
150
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България
Снимка: БТА

Членството на България в ЕС е най-доброто нещо, което се е случвало на държавата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред агенция Ройтерс.

"Българското членство в ЕС, макар че в момента в България не е модерно да се говори за него, е най-доброто нещо, което ни се е случвало", посочи бившият премиер.

Още по темата
Агенция Ройтерс посочва в своя материал, че българският дясноцентристки лидер, който се надява да се върне на власт след изборите тази неделя, заявява, че България трябва да работи за възможно най-бързо задълбочаване на европейската интеграция.

"Проевропейската и пропазарната партия ГЕРБ на Борисов има малка преднина в допитванията до общественото мнение пред социалистите, които са за по-голяма роля на държавата в икономиката. Но след като всеки пети българин още не е решил за кого ще гласува, резултатите от изборите са непредвидими и България вероятно ще има още едно нестабилно коалиционно правителство", отбелязва Ройтерс в своя материал.
 
Агенцията отчита, че България продължава да е под строгото наблюдение на ЕС по проблемите на корупцията и организираната престъпност. "Вървим в правилната посока. Сега трябва да положим максимални усилия в борбата с корупцията и незаконния трафик", казва пред Ройтерс Борисов, който е убеден, че неговата партия може да се справи.

Отношенията с Русия остават сложен политически въпрос в България, която беше близък съюзник на Москва по време на Студената война, отбелязва Ройтерс и припомня, че социалистите обещават да блокират удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. "Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилния извод:Да загърбим ГЕРБ!
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов."Какво по точно ! България може да бъде поКРИМчена от няколко държави едновременно.
93
0
 
8
 
! Отговори
АААМАН преди 7 години
ЗАЩО НЕ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОМЕНТАР ПОД СТАТИЯТА ЗА ИЗЦЕПКИТЕ НА БОКО И ЦЕЦО В БЛАГОЕВГРАД. САМО ГЕРБ МОЖЕЛИ ДА СЕ СПРАВЯТ С КОРУПЦИЯТА. НЯМА СЛУЧАЙ. В КОЙТО ГУЩЕРЪТ САМ ДА Е ОТКЪСНАЛ ОПАШКАТА СИ. ЗАЩОТО ГЕРБ СА МАФИЯ. ЖАЛКО ЗА ЧИТАВИ ХОРА, КОИТО ИМ СЕ ВЪРЗВАТ НА ЛЪЖИТЕ. НО ГЛУПОСТТА Е ЧОВЕШКО К/ВО - НЯМА ОТЪРВАВАНЕ. ДАНО СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО И ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТИЯ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ
92
1
 
7
 
! Отговори
Лофти преди 7 години
Тоя ако направи трети мандат!
91
1
 
11
 
! Отговори
ЗАМЛЪКНИ, НАЙ-СЕТНЕ преди 7 години
АБЕ ТОЯ ГЛУ.ПАК, ЗАЩО НЕ МЛЪКНЕ. ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ ЗАМ. МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА ОТ ДОСТ, Т.Е. НА ЕРДОГАН, ТОПЛИТЕ ВРЪЗКИ СЪС СЪЩИЯ ТОЗИ ЕРДОГАН, КОГОТО ПРИЧАКВАШЕ, ЗА МУ ПРЕДСТАВИ ДРУГАТА СИ ОГРОМНА ИЗДЪНКА -КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, ТАЙНИТЕ МУ ДОГОВОРКИ С ПАДИШАХА. АКО ОТНОШЕНИЯТА МУ С РУСИЯ СА СЛОЖНИ, ЗНАЧИ ПОВЕЧЕ ПОСТА ПРЕМИЕР НА РБ, НЕ Е ЛЪЖИЦА НА НЕНАСИТНАТА МУ УСТА. ХАЙДЕ, МАНИ СЕ БОКО, ДА СИ ОТДЪХНЕМ
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти,който назначи турчина Орхан Исмаилов за зам.министър на отбраната си национален предател.Вън от политиката завинаги.
89
9
 
3
 
! Отговори
Азазел преди 7 години
Това е напълно ясно и няма нужда Борисов да ни го напомня. Алтернативата е Евразийски съюз, командван от Москва, редом с Киргистан, Таджикистан и Бимбинистан.
88
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко още три дни ти останаха да се гавриш с бедния и ограбен българин
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато дават кинти,ще е най-доброто.Като престанат след две години ще запееш друга песен.Но какво ти пука.Ти лъвския пай си си го взел.Да му мислят тия,които ще плащат дълговете ти.
86
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре да сме мулти-етническа държава на втора скорост в ЕС и да работим чистачи на запада за 1000 евро заплата отколкото да мизерстваме като руснаци за 86 евро средна заплата. Щом са ни сложили да сме мулти-етнически на втора скорост значи така трябва, такъв е животът, в Брюксел знаят най-добре какво е нужно за България защото членството ни в ЕС е най-прекрасното нещо което някога се се е случвало на България.
85
0
 
10
 
! Отговори
любо преди 7 години
Разбира се , че е най-доброто. Нали пращат парички, че у нас няма какво да се краде вече.
84
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смъртността и упадъка ни беше почнал много преди ЕС. След виденовата зима. С тези ваши глупости никой не ви се връзва.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 129 И ВЕЧЕ С НАЙ-ВИСОКА СМЪРТНОСТВ СВЕТА И НАЙ-БЕДНАТА В ЕВРОПАТА. А УЖ БЯХМЕ И ПРЕДИ РУМЪНИЯ ПРЕДЕ 5-6 ГОДИНИ . ЧЕСТИТО В ИВРОПАТА !
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лЪЖЕМЕТА !!! У НАС КАТО аслан ,ПРЕД НАЧАЛНИЦИТЕ КАТО ПО...РАН И С ПОДВИТА НА ГЕВРЕК ОПАШКА .
81
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е ! Браво на царя и всички ,които работиха за влизането ни в съюза. Много държави още са в шок и завиждат на успеха на България. Успех и бачкайте здраво.
80
3
 
13
 
! Отговори
питам преди 7 години
Бойко, един астролог предсказва че през тази година ще бъде убит политик от високо ниво. Ти знаеш ли нещо по въпроса
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак си е правил самореклама г'алошът неден. И какво им казва всъщност: "Аз съм наведен и послушен, така че подкрепяйте мен, защото могат да дойдат други, които имат собствено мнение, различно от вашето".
78
2
 
16
 
! Отговори
Муто преди 7 години
бате бойко ние от факултето многу те убичаме щоту ти си най големио лажец и лажеш повече и от дедо асан и затова евала бате ти праиме и ша та поткрепиме и тоя път ама тоа път бесплатно
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нали Турция ни освободи от 500 годишното руско робство или нещо бъркам
76
7
 
12
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 7 години
Европейските наивници НЕ могат да различат комунист лъжец от нормален демократ !!! МУТРАТА КОМУНИСТ БОЙКО БОРИСОВ ВИНАГИ СЕ Е СЛАГАЛ НА ТЕЗИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ слугинското му ЕГО !!!! БОЙКО лъже и прегръща, целува и се слага, но в същото време слуша червените кукловоди на ГОЦЕ и ПУТИН !!! Да сте чули БОЙКО Бойко Борисов да се изкаже дори против паметниците на окупаторската Съветска армия ??????