Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов

Идейната близост с БСП я има, но ни излъгаха, заяви президентът
21 мар 2017 09:12, Александър Попов
117
Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов
Кадър: Bulgaria ON AIR

Съществува опция за коалиция между АБВ и БСП в евентуално бъдещо управление, заяви президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Идейната близост с БСП я има, въпреки че ние сме лявата формация и отношението към плоския данък е показателно. Между нас се откри разделение на чисто морална основа", обясни Първанов и добави, че в АБВ са били излъгани от Столетницата преди президентските избори.

Той сравни лидера на БСП Корнелия Нинова на късния Жан Виденов, която имала "подобни елементи в поведението си".

Според него управляваща коалиция между "Обединени патриоти", ДПС и ГЕРБ или БСП би изглеждала като орел, рак и щука.

"За мен критерият е работещо правителство, а не правителство на всяка цена. Ние сме "за" това да се направи всичко възможно да се избегнат нови предсрочни избори. Бизнесът и гражданите искат сигурност, искат да не калкулират безвремие", посочи той.

Първанов не изключва сценарий ГЕРБ да получи правото да състави кабинет.

"Има очевидно желание в хората ГЕРБ да се маха. ГЕРБ вербува много от кметовете, които не са свързани генетично с партията и това може би ще налее много гласове при тях", поясни екслидерът на АБВ.

Георги Първанов коментира и обтегнатите отношения между България и Турция, както и наложената забрана на турски граждани да пребивават у нас, тъй като се смята, че са заплаха за националната ни сигурност.

"Мина време, когато ние апелирахме службите да си бъдат на мястото и да правят това, което в момента се случва - двама-трима вече са изгонени от държавата. Макар и малко позакъснели, категорично подкрепяме подобни действия."

По думите на Първанов сме свидетели на нещо, което той се надява да се обяснява само с предстоящия референдум в Турция и желанието на Реджеп Ердоган той да бъде успешен за него.

"Не знам какво ще стане в момента, в който той вземе една огромна власт", каза още Първанов.

Той открои два акцента в писмото на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, като според него единият адресат е самата Турция - "да знаят, че не всички са като Лютви Местан".

"Другото е знак към българските партии - да се снеме максимално напрежението на етническа основа и да се знае, че имаме общи интереси", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
21
 
! Отговори
Раковски преди 7 години
Вие на Хикимянчо му нямайте грижата, защото в краяна всеки месец си взима пая от Btv в размер на 10 000 лева, момчета !А вие, ще работите на мутрагените за по 500 лева заплата !Първанката, също добре си е вързал гащите, макар че устата му е сегакато боклукчийска кофа.Защото и на двамата си сина по време на своите 2 президентски мандатауспя да им вдигне грандиозни сватби и купи луксозни мезонети в центъра на София.А вие момчета ще си живеете в панелките на своите родители още доста време !
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече нищо дтуго не им остана освен да пръскат отрова. Не се научиха да губят като мъже.
27
3
 
14
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Пъраванов , време е да се пенсионираш батенце....
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес няма ли да ни покажат Борисов? Къф пропуск.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоше, питай сина. Може да те земе управител на хотела.
24
5
 
5
 
! Отговори
Циник до сф преди 7 години
Колко си прав...ама гледай червенотролчетата колко минуса ще ти наджаскат :-)
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хекимянчо е голяма ***. Не, че останалите в БТВ са по различни. А Първанов го разбирам. Ще получат същия процинт като Калфин. Мъка.
22
3
 
19
 
! Отговори
сф преди 7 години
Агент Гоце е за панделата, а той за власт се реди на опашка?!?! Тоя пезевенк е анти-българин!! Заедно с КУРньолия ***, Доган, Местан, Р.Овч., Перхидролена Сидерова, дебелия ПееФски, серГЕЙ, мониКА на серГЕЯ.....всички тези са анти-българи и заслужават съд и присъди! Работят в полза на руския цар ЖУЖАН с високите токчета, а понякога работят и за ЕРДОганя-според зависи!! В Румъния тези престъпници щяха отдавна да са линчувани, заровени и забравени!
21
13
 
13
 
! Отговори
фермата на животните преди 7 години
Жан обра спестяванията на хората и най-вече пенсионерите. Хората бяха спестявали цял живот да имат на стари години 5000 лева и той направи долара 3000 лева.Като дойде Иван Костов имаше напечатани 1000 пъти повече пари отколкото стоки на пазара. Костов само изрина *** дето остана слет катаклизма.
20
12
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Жан Виденов е просто поредния комуноиден некадърник докарал България до крах!
19
14
 
13
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Ако е вярно дано повече хора да гласуват за нея, Виденов е единствения български политик след 89 който се опълчи на МВФ и отказа да разпродаде активите на България на безценица. Беше му направен преврат от свои и чужди, бяха окрадени спестяванията на хората, дойде Костов и разпродаде всичко. Не случайно именно той зове сега за влизане в еврозоната, за да се повтори същия сценарий.
18
11
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
И ранния Жан Виденов и късния Жан Виденов си бяха един промит мозък и просто глупец. Той беше толкова *** че Русия ни изнесе с духова музика и той не можа да разбере. Сакън да не се появяват такива ниско интелигентни политици в българското пространство!
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравненията, които Гоце прави с Виденов са нелепи. Първо Виденов, за разлика от Мадам Лъжа е умен и не е откраднал нищо от държавата. факта , че и досега продължава да живее в панелното си жилище го потръждава. И още нещо, за разлика от цялата комунистическа продажна пасмина той поставяше българския интерес над всичко и най-вече преди руските. И затова си плати. Защото не позволи на тогавашния шеф на Газпром Рем Вяхирем руснаците да придобият собственост върху тръбите. И те му спретнаха преврата
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манталитета е да оплюеш свестен човек из тоя град но не само в градс и дъ ржавата е такава вместо да се занимава с кокошкарски глупости да бяха седнали да помислят за икономиката на държавата а те възродителен процес като сме 7 милиона я ми кажете какво толкова ви интересува та чоплите на една плоча процеси и куп глупости при задължително гласуване а и среща при цацаров има леле отиваш гласуваш какво толкова
15
7
 
13
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 7 години
339 официално регистрирани у нас партии...ако ви са малко...регистрирайте още 300!Всеки пуснал червената бюлетина е класически р*б с психични отклонения!
14
2
 
11
 
! Отговори
Прав си преди 7 години
До Анонимен БСП, както и СДС с всичките си партийки-метастази трябва да бъдат лустрирани, както след 9 септември стана с монархофашистите!
13
3
 
3
 
! Отговори
хм преди 7 години
До до хмзащото е поканен от американския университет а не от руснаците , естествено ще отиде там където го искат
12
14
 
2
 
! Отговори
Бай Хасан преди 7 години
До Анонимен 21Абе, чиче ако Нинова е гадщо за птица е твоя приятел Пожарникарякойто с ограбените пари от българския народ ,миналата година есента в тесен кръг от свои приближеничествува в своя дом в Банкя - ПЪРВИЯ си МИЛИАРД в евро . . .
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е станаха за смях пред цяла бг сутринта ми лошо е едно влияят с глупости на хората ти казва една си слободен как да обесниш на този човек че ако съм свободен няма да излеза рано явно някои иска или така му оттърва по тая логика се поражда напрежение от това бе хора осъзнаите го в град ловеч нервите не са за един ден место да се забавляваме породени лица това не го искат защо защото искат само богати е не всички са така
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално за Жан Виденов не може да се каже, че е крал. Той си беше и предполагам и все още си е "добро момче", който навремето просто беше използван за параван.Обаче, обаче приватизаторката от техноимпекс е мнооооога, ама много честа и почтена.