Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов

Идейната близост с БСП я има, но ни излъгаха, заяви президентът
21 мар 2017 09:12, Александър Попов
117
Първанов сравни Корнелия Нинова с късния Жан Виденов
Кадър: Bulgaria ON AIR

Съществува опция за коалиция между АБВ и БСП в евентуално бъдещо управление, заяви президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Идейната близост с БСП я има, въпреки че ние сме лявата формация и отношението към плоския данък е показателно. Между нас се откри разделение на чисто морална основа", обясни Първанов и добави, че в АБВ са били излъгани от Столетницата преди президентските избори.

Той сравни лидера на БСП Корнелия Нинова на късния Жан Виденов, която имала "подобни елементи в поведението си".

Според него управляваща коалиция между "Обединени патриоти", ДПС и ГЕРБ или БСП би изглеждала като орел, рак и щука.

"За мен критерият е работещо правителство, а не правителство на всяка цена. Ние сме "за" това да се направи всичко възможно да се избегнат нови предсрочни избори. Бизнесът и гражданите искат сигурност, искат да не калкулират безвремие", посочи той.

Първанов не изключва сценарий ГЕРБ да получи правото да състави кабинет.

"Има очевидно желание в хората ГЕРБ да се маха. ГЕРБ вербува много от кметовете, които не са свързани генетично с партията и това може би ще налее много гласове при тях", поясни екслидерът на АБВ.

Георги Първанов коментира и обтегнатите отношения между България и Турция, както и наложената забрана на турски граждани да пребивават у нас, тъй като се смята, че са заплаха за националната ни сигурност.

"Мина време, когато ние апелирахме службите да си бъдат на мястото и да правят това, което в момента се случва - двама-трима вече са изгонени от държавата. Макар и малко позакъснели, категорично подкрепяме подобни действия."

По думите на Първанов сме свидетели на нещо, което той се надява да се обяснява само с предстоящия референдум в Турция и желанието на Реджеп Ердоган той да бъде успешен за него.

"Не знам какво ще стане в момента, в който той вземе една огромна власт", каза още Първанов.

Той открои два акцента в писмото на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, като според него единият адресат е самата Турция - "да знаят, че не всички са като Лютви Местан".

"Другото е знак към българските партии - да се снеме максимално напрежението на етническа основа и да се знае, че имаме общи интереси", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
39
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Гоце ! Първанов ! Жан беше едно честно момче ,на което вие,тарикатите -крадци от БСП скроихте такъв номер ,че още има кал по името му ! А кака Кори си е доказана далаверджийка ! Толкова по въпроса ,Гоце...
8
12
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Да Нинова все повече заприличва на Виденов.БСП в момента нямат червената идея ,нямат червено мислене.Но на тези избори нямат и алтернатива.Бойко е приключен ,той сам си даде оставката това говори за липса на идеи.Деформаторите са изр*роди и психопати.Другите са неизбираеми.Оня варненски *** е невероятно *** , само откачалка би гласувала за него.
7
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво да кажем повече.....За БСП ? Даже баш комуниста им вика лъжци :)))
6
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце усети, че му вземаха кокала и взе да плюе киселина.Толкова е предсказуем...
5
8
 
24
 
! Отговори
Шерлок преди 7 години
Тази теза се основава на две неверни хипотези. Или Жан е бил крадлив, или Нела е честна ? За Жан не ми е известно да е крал, но за подвизите на Нела може роман да се напише !
4
7
 
32
 
! Отговори
Чиста работа преди 7 години
Първанов и МОРАЛ...... Бойко и ИСТИНА....
3
7
 
32
 
! Отговори
ПЪРВАНЕ преди 7 години
Глей си твойта партийка с Р.Петков и си търси свободна пейка в парка. Ясно е , че такива като вас вече никой не ще и акъл от вас още по-малко
2
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е смешно когато Гоце говори за морал и обвинява *** и БСП в липсата на такъв! Изобщо комунисти и морал-това е някакъв оксиморон.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро, Гоце!!!